© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Van harte welkom op de website van Rotary Club Altena

Over ons

Rotaryclub Altena  is in 1975 opgericht en maakt deel uit van het internationale Rotary netwerk.

Rotaryclub Altena bestaat uit 29 leden afkomstig uit diverse beroepsgroepen. De club heeft een open houding naar nieuwe leden. Belangstellenden worden uitgenodigd om contact op te nemen met de ledenclassificatiecommissie 

Door het gezamenlijk ondernemen van activiteiten biedt Rotaryclub Altena steun aan projecten van maatschappelijk of sociaal belang. Ieder jaar worden door de Avenues project voorstellen uitgewerkt en of jaarlijks terugkerende activiteiten georganseerd. Voor 2023-2024 zet rotaryclub Altena zich o.a. in voor het sponsoren en planten van bomen in de kernen en het organiseren van de Altena Regatta. Zie de activiteiten rubriek op deze site.  


Bijeenkomsten

De leden van Rotary komen iedere maandag om 18:00 uur bij elkaar in het restaurant van hotel De Koppelpaarden Oude Kerkstraat 1, 4271 BB Dussen.Hotel De Koppelpaarden in Dussen, Nederland | Zoover

Juli 2023: Geslaagde Altena Regatta op zaterdag 1 juli

Stichting Altena Regatta (SAR), RC Altena en WSV Trident kunnen terugkijken op een geslaagde Altena Regatta op zaterdag 1 juli 2023. De locatie Strand Wijksche Waard bleek een schot in de roos. Voldoende ruimte voor alle tenten, met een zandstrand voor de St Ayles skiff en een wedstijdbaan met 2 keerpunten en de finish in het midden. Deze opzet maakte het extra aantrekkelijk voor roeiers en toeschouwers. Ook dit jaar waren er weer vele vrijwillgers van Rotary leden met familie, roeiers en de kernen voor opbouw, de wedstrijddag en het afbreken een succes te maken. Names de SAR dank jullie wel voor deze inzet. De volgende Altena Regatta zal weer in de 1e week van juli georganiseerd worden. 

Mei 2023: Benefiet avond brengt € 27.000 voor de voedselbank op 

De armoede in Nederland neemt steeds grotere vormen aan. Naar schatting 830.000 mensen leefden in 2022 onder de armoedegrens waarvan 220.000 kinderen. De 172 voedselbanken in Nederland helpen wekelijk 120.000 mensen met voedselhulp en dit aantal stijgt alleen maar.

Zo ook in de gemeente Altena. Voedselbank Altena zag in 2 jaar tijd het aantal klanten met 50% stijgen. Zo’n 350 mensen worden in Altena geholpen met voedselhulp. Subsidies zijn niet meer voldoende om aan de stijgende vraag te voldoen.

De Rotaryclub (RC) Altena heeft dan ook het initiatief genomen om de Voedselbank in Altena te steunen. Hiervoor is op 15 april jl. een veiling georganiseerd bij de Golfclub Almkreek. De leden van RC Altena hebben samen met hun relaties spullen gedoneerd waarop op de veiling kon worden geboden. Uiteenlopende dingen werden geveild door de wervelende veilingmeester Dick Ippel onder toeziend oog van de oud-notaris Robert Salomons. Dit varieerde van antiek speelgoed, bijzondere whisky’s, schilderijen tot aan een week vakantie op Curaçao.

Bijzondere veilingstukken waren een bronzen kunstwerk van Jaap Hartman en een Feyenoordshirt dat voorzien was van de handtekeningen door de huidige (kampioens-)selectie.

Op 15 mei kon dan ook aan Hans Keller en Robert Kunne van het bestuur van de Voedselbank Altena, een cheque overhandigd worden van € 27.000,-.

De beide bestuursleden toonden zich erg verheugd met het bedrag: “met zo’n groot bedrag kun je gelijk iets substantieels doen.” De RC Altena werd dan ook namens de Voedselbank heel hartelijk bedankt.

 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Salomons van de RC Altena via email: r.salomons@ziggo.nl.


Januari 2023: Rotary Club Altena schenkt € 940,00 opbrenst van de actie Winter Woudrichem aan Voedselbank Altena.

Wat is Rotary 

Rotary is ‘s werelds oudste organisatie van serviceclubs. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk: "Service above Self". Bij Rotary betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven, dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingsprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis en ervaring. Rotary is niet religieus of politiek geëngageerd, maar biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke en maatschappelijke leiders. Rotary reikt veel verder dan een lokale club, want elke Rotarian is welkom in iedere Rotaryclub waar dan ook ter wereld. Voor meer informatie over Rotaryprojecten in Nederland: Rotary Helpt