© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

End Plastic Soup Now start in Amsterdam

END PLASTIC SOUP VAN START IN AMSTERDAM

Op zaterdag 2 juni 2017 was onze club RC Amsterdam Zuid ook aanwezig bij de start van de campagne End Plastic Soup Now . Samen met ruim 200 Rotarians uit binnen en buitenland en ruim 100 kinderen van de Weekendacademie, werd er onder begeleiding van Plastic Whale plastic gevist in de Amsterdamse grachten. De aanleiding was de Leonardo da Vinci prijs die in de ochtend werd uitgereikt aan Boyan Slat van The Ocean Cleanup.

Onze gasten van RC Berlijn die met onze club kwamen kennis maken waren ook aanwezig bij de prijsuitreiking in het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

Madelon Schaap, onze voorzitter zat in het organisatie-comité van dit mooie initiatief: ‘We willen met de start in Amsterdam een begin maken met het bewustwordingsproces en nationaal en internationaal Rotaryclubs uitdagen om na te denken hoe ze een bijdrage kunnen  leveren aan de oplossing van dit immense probleem. 

In juni 2019 vindt in Hamburg de jaarlijkse internationale Rotaryconventie plaats, daar willen we dat het plastic probleem hoog op de agenda komt, we hopen dat uiteindelijk 1.2 miljoen Rotarians over de hele wereld zich gaan inzetten om de ‘plastic soep’ te beëindigen.’

Gouverneur Hetty Deinum van Rotary District Noord-Holland:

‘Wat een evenement, dit is Rotary in optima forma: een lokaal initiatief  wordt binnen het Rotary-netwerk gedeeld, waardoor er een beweging ontstaat door verbinding te maken met de 1.2 miljoen leden van Rotary wereldwijd. Eerder heeft de Rotary-actie ‘End Polio Now’ polio zo goed als de wereld uit geholpen. Met End Plastic Soup Now hebben wij soortgelijke ambities.’

 

Voor meer informatie www.endplasticsoup.nl