© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Prachtige opbrengst benefietconcert voor Dorpshuis De Suderfinne
Lees meer...
Ryla 20-21-22 september 2024
Hoeveel wil jij groeien in 3 dagen?
Shelterbox Donatie
LEES MEER...
Donatie Stichting Present
LEES MEER...
Rode Kruis neemt 6.500 euro in ontvangst!
Project 'Kind en Ontbijt'...
De jeugd heeft de toekomst!
Buitengewone kansen voor jongeren...
100 jaar Rotary in Nederland Estafette
Lees meer...
Puzzel 100 jaar Rotary in Nederland
Bestellen...

Wie zijn wij?

Rotary Club Bergum is opgericht in 1978. Onze club telt rond  de 22 leden. Vriendschap staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zien onszelf als een netwerk waarin wij als leden bereid zijn onze (vak)kennis ten dienste te stellen van de gemeenschap. We doen dat met acties, projecten en evenementen.In onze club zijn diverse classificaties (beroepsgroepen) vertegenwoordigd. Hierdoor beschikken we over een breed netwerk. Op deze wijze kunnen we effectief iets doen voor de samenleving in onze directe omgeving. Ons internationale motto  dit jaar is "Serve to change lives". Elke donderdagavond om de twee weken (in de even weken) treffen wij elkaar, drinken iets en dineren samen, luisteren naar /discussiëren met een gastspreker, bezoeken een bedrijf of elkaar. We doen dit op basis van een aantrekkelijk jaarprogramma. Het Rotaryjaar loopt van september t.m. juni

Als lid van de Rotaryclub Bergum word je niet alleen opgenomen in een dienstbaar netwerk, het lidmaatschap is een internationaal paspoort waarmee je welkom bent in elke club over de hele wereld. Rotary verruimt je blik op de samenleving. Onze Rotaryclub is nadrukkelijk geen businessclub maar een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Zo kan Rotary in moeilijke situaties verrassend veel steun geven. Fellowship en service vormen de basis voor een succesvol lidmaatschap.

Hoeveelwil jij groeien in 3 dagen?

RYLA 2024 is een activiteit waarbij jonge mensen van 18 tot 25 jaar gedurende een intensief weekend uitgedaagd worden om via inspanning en ontspanning hun leiderschapscapaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen; RYLA vindt zijn oorsprong al vele jaren terug in Australië en Amerika. Op 20 t/m 22 september 2024 vindt Ryla 2024 plaats.


Wat is RYLA?

Rotary Young Leadership Award (RYLA) is een wereldwijd programma van Rotary International met als doel jonge (toekomstige) leidinggevenden te trainen en hen bewust te maken van hun talenten. Bevordering van jong leiderschap en bewustwording van de eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid staan centraal dit weekend. Met en van elkaar leren in een groep leeftijdsgenoten met een zeer diverse achtergrond zal er voor zorgen dat een grote diversiteit aan ideeën en oplossingen besproken wordt onder leiding van ervaren workshopleiders. Er zijn coaches waarmee eigen ontwikkelingsvraagstukken besproken kunnen worden.

Het weekend geeft jonge mensen een unieke leerervaring met mensen van buiten de eigen studie- en werkomgeving. Er kunnen maximaal 24 deelnemers worden toegelaten.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden...

Kom eens langs

Om iets voor de lokale gemeenschap te betekenen zijn wij constant op zoek naar nieuwe leden. Wij zoeken clubleden die iets terug willen doen voor die gemeenschap. Je bent bij ons altijd welkom ongeacht je achtergrond, je leeftijd, etniciteit, ras, huidskleur, capaciteiten, religie, sociaaleconomische status, cultuur, geslacht, seksuele geaardheid en genderidentiteit. Om de diversiteit van onze club te borgen hanteren we alleen een beroepsclassificatie. Dat wil zeggen dat als er al een  hypotheekadviseur lid is, er geen nieuwe hypotheekadviseur als lid kan toetreden (mits met toestemming van de eerste).

Wat brengt een clublidmaatschap jou?
Door je lidmaatschap kom je in contact met een grote groep professionals die jouw drive om iets terug te doen delen. Via regelmatige bijeenkomsten en evenementen:
-bespreken we de behoefte van onze gemeenschap en ontwikkel je creatieve manieren om hieraan je bijdrage te leveren
-maak je contact met andere leden, in andere clubs en over de gehele wereld ( 2,1 miljoen leden / netwerk)
-praat je bij met goede vrienden en je ontmoet (vele) nieuwe
-over de gehele wereld zul je met open armen worden ontvangen bij Rotaryclubs, van Bergum tot New Delhi

Kom eerst maar eens langs om de sfeer te proeven van onze club. Het enige wat je hoeft te doen is je hier aan te melden...