© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Welkom bij Rotary Club Berkel!

Rotonde in bloei
END POLIO NOW TULP
Rotary Club Berkel
Woodbrooke Barchem
Rotary Berkel WK Cycling to Serve
ROTARY VLIELANDKAMP
WK Cycling to Serve
Rotary Berkel
.
.

Welkom op de website van Rotary Club Berkel!

IEDER KIND VERDIENT EEN CADEAU!

Rotaryclub Berkel ondersteunt de Sinterklaasactie

“Ieder kind verdient een cadeau!” van de Stichting Welzijn Lochem. Behalve het doneren van een mooi bedrag ten behoeve van deze goede actie waarbij kinderen uit gezinnen die het financieel wat zwaarder hebben, verrast worden met extra Sinterklaascadeautjes, hebben onze leden de cadeaus ook onder de diverse gezinnen in Lochem verspreid.  “Vind het mooi dat wij als Rotary stilletjes op de achtergrond wat kindjes (en naar ik hoop daarom ook de ouders) een wat fijnere Pakjesavond kunnen bezorgen”, aldus een van onze deelnemende leden.


De kerstman puft uit na gedane arbeid

Bloembollen rotonde Lochem

LOCHEM – Leden van de Rotary Club Berkel gingen afgelopen zaterdag letterlijk door de knieën op de rotonde Zutphenseweg – H. Dunantweg. Daar pootten ze 2.500 speciale tulpenbollen die luisteren naar de naam ‘End Polio Now’. De opbrengst van deze wereldwijde actie van Rotary International wordt door de Bill and Belinda Gates Foundation verdrievoudigd.

 Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Gemeente Harlingen plant 5.000 tulpenbollen tegen polio | Omrop Fryslân

END PLASTIC SOUP

Rotary Berkel draagt puzzelstukje bij. 

Alhoewel de aftrap van dit mooie project (in de vorm van een presentatie van Gert-Jan van Dommelen) door de Corona perikelen is uitgesteld heeft onze club alvast geïnvesteerd in de aanschaf van een aantal, door Rotaryclub Winschoten –in Coronatijd en in Jan van Haasteren stijl ontworpen Rotary legpuzzel. Een deel van de opbrengst van deze puzzels komt ten goede aan het End Plastic Soup project en ten behoeve van de ontwikkeling en plaatsing van een Great Bubble Barrier; een bubbelscherm dat plastic in de rivieren tegenhoudt en afvangt, voordat het de Noordzee in kan stromen. Inmiddels heeft de verkoop van deze puzzels een bedrag opgeleverd van € 60.000,00. Fijn dat wij daar als club ook een steentje aan hebben kunnen bijdragen!

 


Rotaryclub Berkel steekt helpende hand uit in Coronatijd

LOCHEM – De Rotaryclub Berkel Lochem steekt een helpende hand uit naar mensen die in problemen komen door alle maatregelen rond de corona-crisis. Met name richting ouderen en kwetsbaren die de deur niet meer uit kunnen of durven.

‘Behalve het sociale isolement geeft dit ook onzekerheid over het levensonderhoud. De voorraden raken op en men durft of kan niet meer zelf naar de winkel’, zo is te lezen in een persbericht van de Rotaryclub. Boodschappen

Wie niet in staat zijn om zelf boodschappen te doen of anderszins hulp nodig heeft maar
die niemand in de directe omgeving heeft die kan helpen, kan contact opnemen met RotaryclubCYCLING TO SERVE 35TH WK

Lochem / Eibergen 

Rotary Club Berkel heeft het WK wielrennen voor Rotarians georganiseerd. Vanuit heel Europa kwamen er deelnemers. De opbrengst is ten goede komen aan Kanjers voor Kanjers en het Jeugdsportfonds.