© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Welkom bij Rotary Club Berkel!

Rotonde in bloei
END POLIO NOW TULP
Rotary Club Berkel
Woodbrooke Barchem
Rotary Berkel WK Cycling to Serve
ROTARY VLIELANDKAMP
WK Cycling to Serve
Rotary Berkel
Ruilkast
Rotarytheme 24-25
Klik voor info
THEME 2023-2024
KLIK HIER VOOR FILMPJE


Welkom op de website van Rotary Club Berkel!

Duofiets van Talma

Vandaag wordt de nieuwe duofiets van Talma feestelijk in gebruik genomen. Deze duofiets is onlangs aangeschaft met behulp van een bijdrage van Rotary Berkel.

HTML code


Integendeel, uitgerust met kloofmachine, zagen en bijlen trokken zaterdag 11 februari jl. een aantal enthousiaste Rotaryleden richting het .......bos om daar zoveel mogelijk kuub haardhout te produceren. Dit leverde uiteindelijk ruim 12 kuub haardhout op. Met de opbrengst daarvan doneert Rotaryclub Berkel onder meer een shelterbox voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. In een shelterbox zit materiaal waar de slachtoffers behoefte aan hebben zoals tenten, gereedschap, afdekzeil, touw, thermische dekens, kleding en solar lights.  Rotary Kids Actie daverend succes!

Op initiatief van ons Team Rotary Kids Actie "Ieder kind verdient een cadeau" (bestaande uit Edo, Henk, Geert-Jan en Carolien) is, in samenwerking met Stichting Welzijn Lochem, bereikt dat een groot aantal gezinnen geweldig kunnen uitpakken deze Sinterklaas! Door de leden van de club werden minimaal 10 stuks speelgoed ingezameld, bestemd voor kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 15 jaar. Slechts een voorwaarde, het speelgoed moest zo goed als nieuw zijn. Dat leverde tassenvol prachtig speelgoed op! Niet alleen de leden, maar ook plaatselijke bedrijven lieten zich niet onbetuigd en hebben speelgoed en andere, voor kinderen geschikte, producten, gratis beschikbaar gesteld. Donderdag de 24ste november jl. was het dan zover. Op Het Stadhuus konden de ouders iets van hun gading uitzoeken. Dat leverde veel blijde gezichten op. Kortom, een buitengewoon succesvolle actie met dank aan het Team Rotary Kids Actie, leden, de betrokken bedrijven en Stichting Welzijn Lochem!

(25 november 2022)


Van brandhout naar ruilkast.

Door de verkoop van ons eigenhandig gekloofde hout hebben wij een donatie gedaan aan Stichting Zozijn voor de aanschaf van een ruilkast. De Cliënten kunnen gebruik maken van de ruilkast, ze kunnen spullen eruit halen en er weer in plaatsen. Zo worden spullen gerecycled en is men duurzaam bezig.
ROTARYCLUB BERKEL DRAAGT BIJ AAN NIEUWE SCHOOLTUIN

 

Woensdagmiddag 23 juni 2021 waren leden van Rotaryclub Berkel samen met Stichting Kanjers voor kanjers aanwezig bij de opening van de nieuwe schooltuin van V.S.O. Klein Borculo. De schooltuin bevat een kas, zaaibedden met diverse soorten groenten, tuintafels met kweekgoed en een aardbeienpiramide. De leerlingen kunnen zelf de keuze maken of ze in de tuin, bakkerij of werkplaats hun praktijkles volgen. De leerlingen die kiezen voor praktijklessen in de tuin kunnen in ieder geval in de nieuwe schooltuin hun hart ophalen!   

Behalve de schooltuin werd die dag tevens een mini Panna veld geopend.  “Een panna is een beweging waarbij één voetballer de bal tussen de  benen van de tegenstander door poort”.

Rotary Club Berkel heeft (voor de corona) het WK wielrennen voor Rotarians georganiseerd. Vanuit heel Europa kwamen er toen deelnemers. De opbrengst is nu ten goede komen aan
deze projecten van Kanjers voor Kanjers.

Opening pannaveld

Lestuin Klein BorculoIEDER KIND VERDIENT EEN CADEAU!

Rotaryclub Berkel ondersteunt de Sinterklaasactie

“Ieder kind verdient een cadeau!” van de Stichting Welzijn Lochem. Behalve het doneren van een mooi bedrag ten behoeve van deze goede actie waarbij kinderen uit gezinnen die het financieel wat zwaarder hebben, verrast worden met extra Sinterklaascadeautjes, hebben onze leden de cadeaus ook onder de diverse gezinnen in Lochem verspreid.  “Vind het mooi dat wij als Rotary stilletjes op de achtergrond wat kindjes (en naar ik hoop daarom ook de ouders) een wat fijnere Pakjesavond kunnen bezorgen”, aldus een van onze deelnemende leden.


De kerstman puft uit na gedane arbeid 

Door de knieën

Leden van de Rotary Club Berkel gingen afgelopen zaterdag letterlijk door de knieën op de rotonde Zutphenseweg – H. Dunantweg. Daar pootten ze 2.500 speciale tulpenbollen die luisteren naar de naam ‘End Polio Now’. De opbrengst van deze wereldwijde actie van Rotary International wordt door de Bill and Belinda Gates Foundation verdrievoudigd.

 Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Gemeente Harlingen plant 5.000 tulpenbollen tegen polio | Omrop Fryslân


END PLASTIC SOUP

Rotary Berkel draagt puzzelstukje bij. 

Alhoewel de aftrap van dit mooie project (in de vorm van een presentatie van Gert-Jan van Dommelen) door de Corona perikelen is uitgesteld heeft onze club alvast geïnvesteerd in de aanschaf van een aantal, door Rotaryclub Winschoten –in Coronatijd en in Jan van Haasteren stijl ontworpen Rotary legpuzzel. Een deel van de opbrengst van deze puzzels komt ten goede aan het End Plastic Soup project en ten behoeve van de ontwikkeling en plaatsing van een Great Bubble Barrier; een bubbelscherm dat plastic in de rivieren tegenhoudt en afvangt, voordat het de Noordzee in kan stromen. Inmiddels heeft de verkoop van deze puzzels een bedrag opgeleverd van € 60.000,00. Fijn dat wij daar als club ook een steentje aan hebben kunnen bijdragen!

 


Rotaryclub Berkel steekt helpende hand uit in Coronatijd

LOCHEM – De Rotaryclub Berkel Lochem steekt een helpende hand uit naar mensen die in problemen komen door alle maatregelen rond de corona-crisis. Met name richting ouderen en kwetsbaren die de deur niet meer uit kunnen of durven.

‘Behalve het sociale isolement geeft dit ook onzekerheid over het levensonderhoud. De voorraden raken op en men durft of kan niet meer zelf naar de winkel’, zo is te lezen in een persbericht van de Rotaryclub. Boodschappen

Wie niet in staat zijn om zelf boodschappen te doen of anderszins hulp nodig heeft maar
die niemand in de directe omgeving heeft die kan helpen, kan contact opnemen met Rotaryclub14 X ShelterBox voor Haïti,


Na een oproep van onze voorzitter is het gelukt!!
om samen met diverse rotaryclubs uit de achterhoek 14 shelterboxen te financieren voor Haïti.


Bezoek aan wijngaard de Braoke

In het Gelderse Laren ligt sinds 2003 een wijngaard. In deze wijngaard worden druivenrassen gebruikt die ongevoelig zijn voor meeldauw. Verder blijkt er naast meeldauwresistentie ook een andere eigenschap te zijn ingekruist nl. vroegrijping. De druivenrassen rijpen goed in een koel klimaat. Een bezoek waard in ons zomerprogamma.CYCLING TO SERVE 35TH WK

Lochem / Eibergen 

Rotary Club Berkel heeft het WK wielrennen voor Rotarians georganiseerd. Vanuit heel Europa kwamen er deelnemers. De opbrengst is ten goede komen aan Kanjers voor Kanjers en het Jeugdsportfonds.