© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Voel je welkom

Jouw inzet heeft meer impact bij Rotary

Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in je omgeving. Juist daarom wil je iets terug doen voor mensen die het minder goed getroffen hebben, overal ter wereld.

Delen is vermenigvuldigen. Je kan geld geven aan goede doelen. Dat doet je goed en dat doet ook anderen goed. Je kunt je ook inzetten met je tijd en energie en daarmee resultaat realiseren. 

Doe je dat via een professionele organisatie als Rotary, dan bundel je jouw inzet met die van meer dan 1,2 miljoen andere Rotary-leden wereldwijd.

VOOR NOG MEER IMPACT EN POSITIEF EFFECT


WELKOM BIJ ROTARY CLUB BERKEL

De leden van Rotary Club Berkel komen uit verschillende beroepsgroepen en sectoren. Wij bundelen onze kennis en vaardigheden en zetten samen succesvolle acties op. Dat begint in onze directe omgeving. Onze club is opgericht in 1990 en is vanuit diverse beroepsgroepen en leeftijden actief. We hebben momenteel ongeveer 20 leden en een groeiambitie naar 30 leden op termijn. Onze leden wonen of werken in de gemeente Lochem en omstreken. In onze club zijn verschillende classificaties vertegenwoordigd vanuit (semi)overheid, maatschappelijke organisaties, gezondheidszorg en ondernemingen. Rotary heeft als uitgangspunt je vanuit de verschillende beroepen in te zetten voor de maatschappij. Fellowship (vriendschap) is een belangrijke pijler in onze club en is de basis voor succesvolle dienstbaarheid. 

WERELDWIJD NETWERK 

Internationaal delen we cultuur en kennis met andere Rotary clubs. Ook zetten we internationale projecten op in de samenwerking met andere Rotary Clubs. Zo steunen we “End Polio Now” , steunden een ziekenhuis en Uganda en ondersteunen we het wereldwijde thema over water en het “End Plastic Soup”project.

 

ROTARY IS EEN MANIER VAN ZIJN

Lid zijn van de Rotary betekent ook dat je je
houdt aan een bepaalde gedragscode.
We leren van elkaar, ondersteunen
elkaar met raad en daad, inspiratie of
simpelweg met wat aandacht.
We leven en werken volgens gemeen-
schappelijke ethische principes en 
bieden kansen aan jonge mensen om zich te
ontplooien.

Het motto van Rotary is: Service above self!

 WWW.ROTARYBERKEL.NL

VRIENDENCLUB

In Rotary-verband projecten oppakken met een gemêleerd gezelschap is inspirerend en leidt niet zelden tot nieuwe vriendschappen. We versterken de onderlinge band met onze twee-wekelijkse  bijeenkomsten, al dan niet rond een thema of met een interessante spreker. En natuurlijk door enkele activiteiten te doen, waarbij ook onze partners welkom zijn. Bezoek aan musea, muziekuitvoeringen en theater, of gewoon een gezellige borrel. Dit maakt het lidmaatschap bij ons boeiend en dynamisch. Overigens is elk lid welkom in ieder Rotary Club, waar ook ter wereld. Zo leidt deelname aan Rotary-activiteiten tot internationale contacten.  Verder heeft Rotary prachtige uitwisselingsprogramma’s voor de jeugd. 

AGENDA ROTARY CLUB BERKEL

Elk jaar zorgen we voor een gevarieerd programma voor onze leden. Je kunt dan denken aan discussies over actuele thema’s , bedrijfsbezoeken, sprekers die kennis delen op allerlei gebieden en versterking van de onderlinge vriendschap met ontspannende meetings. Ook voor niet-leden zetten we interessante programma’s op. We willen daarmee meer (positieve) bekendheid genereren. 

Wie weet ontmoeten we jou binnenkort tijdens een van onze activiteiten!

PROJECTEN

Voorbeeld van onze projecten zij:

- End Plastic Soup Project;
- WK Wielrennen voor Rotarians;
- Vakantieproject voor minderbedeelde gezinnen;
- Vlielandkamp voor jongeren;
- Vluchtelingen kansen bieden op de arbeidsmarkt;
- Ziekenhuis in Uganda;
- Houthakken

Hiermee wordt fundraising gerealiseerd door diverse goede doelen op lokaal, regionaal en internationaal niveau.

Draag bij met jouw inzet aan een betere wereld voor iedereen.

VRIJWILLIG MAAR NIET VRIJBLIJVEND

Geïnteresseerd? Je bent van harte welkom om kennis te maken met ons om van beide kanten te verkennen of wij bij elkaar passen. Rotary vraag wel een zekere commitment. Commitment in je actieve houding om service te verlenen in de projecten en doelen, maar ook in het inverteren in de onderlinge vriendschap en verbondenheid. Er is geen attendance-verplichting, zoals in het verleden, maar je moet verbonden zijn door er regelmatig te (willen) zijn. We komen elke 2de en 4de dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur samen voor een programma in Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem. Op eventuele 5de dinsdagen is er een programma waar ook de partners welkom zijn. Bijvoorbeeld bij een bedrijfsbezoek. 

WAT KOST EEN LIDMAATSCHAP

Je betaalt ongeveer € 175,00 per kwartaal (berekend over 2021). Van dit bedrag worden de twee-wekelijkse bijeenkomsten, de nieuwjaarsreceptie en andere jaarlijkse bijeenkomsten, een bijdrage voor goede doelen betaald en het lidmaatschap aan de Rotary organisatie. De bijdrage voor goede doelen is aftrekbaar en loopt via onze ANBI Stichting. Je betaalt per automatische incasso per kwartaal. 

HOE AANMELDEN?

Wil je op lokaal of mondiaal niveau goed werk doen voor een betere wereld? Vergroot de impact van je inzet als lid van Rotary Club Berkel. 

We staan open voor een persoonlijke kennismaking. Neem contact op via secretaris@rotaryberkel.nl