Santarun 14 december Bolsward

14 - 14 december:Santarun

Eerste Bolswarder Santarun
Op zaterdag 14 december 2019 wordt de eerste Bolswarder Santarun georganiseerd. BAC, LAB en Rotary Bolsward hebben de handen ineengeslagen om het evenement te organiseren. De deelnemers aan de Bolswarder Santarun lopen in een kerstpak voor het goede doel. Dit jaar is het goede doel de Voedselbank in Bolsward.

Wat is een Santarun?
Een Santarun is een korte wandel- en hardlooptocht van ongeveer 2,5 kilometer door het centrum van Bolsward. Je loopt mee in een kerstpak helemaal in je eigen tempo. Vanaf de start bij de Wijnberg loop je een route die duidelijk aangegeven is.

Kerstpak kopen?
Een kerstpak kun je kopen bij Rotary Bolsward, bij AP van der Feer, De Hema, Etos, Optiek Peter en Es-ster en Primera. Een pak voor een volwassene kost €15 en een kinderpak kost €10. Alleen lopers met een pak kunnen meedoen. Hoe meer lopers hoe leuker het wordt!
De prijs is dus all-in!!! ; een pak, medaille na afloop, een drankje, de entourage en als bonus een verloting waarmee je leuke prijzen kunt winnen !!!

Wanneer en waar?
De Santarun wordt op zaterdagmiddag 14 december georganiseerd. Om half twee is de start op het marktplein. Dan beginnen we met een opwarming. De spieren worden vakkundig door Wybertha Brouwer opgewarmd met verschillende oefeningen. Om blessures te voorkomen is dit aan te raden. Ondertussen speelt DJ Sjoerd Vellinga zijn bekende beats waardoor alle lopers zijn worden klaargestoomd voor de start. Het Startschot wordt gelost door een bekende Bolswarder, wie dat is houden we nog even geheim.

Afterparty?
Na de Santarun is er muziek en een drankje voor deelnemers en toeschouwers.

U wilt lopers sponseren?
Dat kan, koop een aantal pakken, voor uw bedrijf en zorg dat uw collega’s aan de start staan! Of koop een aantal pakken en laat een klas voor u lopen!
Laat ons weten wat uw wensen zijn!
Sponsors kunnen contact opnemen met Sjors Ketelaar:
Sjors@gerlsma.nl of bel
06-54398876.
Volg ons op Facebook! Bolswarder Santarun Rotary Bolsward

 

Bloembollenactie End Polio now

Polio de wereld uit

Ook dit jaar ondersteunt RC Bolsward de actie Polio de wereld uit. Verkoop van bloembollen.
Lid Herman trof tijdens zijn fietsreis in Peru in Arequipa ook enthousiaste Rotarians die zich eveneens inzetten voor Polio de wereld uit

 

Bolswards Nieuwsblad 25 september 2019

Bijzonder dankwoord voor Friese stichting en RotaryClub Bolsward

25 september 2019 om 09:37 uur
KATHMANDU Een bijzondere dankboodschap voor de Friese stichting SMPN: op de top van de Mount Everest hielden drie klimmers een poster omhoog met daarop een dankwoord.
Zonder dat de bestuursleden van de stichting (volledige naam: Studenten- en Musaharproject Nepal) op de hoogte waren, namen berggids Pasang Phuti Sherpa en zijn klimpartners het aandenken mee naar de hoogste berg van de wereld.

Sherpa wil hiermee de SMPN, maar ook een computerinstituut voor kansarme kinderen, bedanken voor hun inspanningen. Zijn zus Ang Doma is opgenomen in het sponsorprogramma van de Friese stichting en krijgt daardoor betere kansen voor de toekomst.
volume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedempt

RotaryClub Bolsward is de sponsor van het meisje dat zonder deze jaarlijkse bijdrage van € 225 niet zou kunnen studeren. De vader van Pasang Phuti en Ang Doma is overleden en zonder sponsoring was de kans groot dat Ang Doma zou worden uitgehuwelijkt.

SMPN komt al sinds 2001 in Nepal en heeft daar drie projecten: een computerinstituut voor kansarme studenten, een studentensponsoringproject en een onderwijsproject in het afgelegen berggebied Gorkha.

Zo werden door de jaren heen al meer dan vierduizend jongeren geholpen. De Friese stichting wil door middel van sponsoring voorkomen dat meisjes al op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt en jongens al op veertienjarige leeftijd op het land of in een steengroeve moeten werken.

 

Organisatie Boalsert op ‘e Strún maakt goede doelen bekend

27 maart:Goede doelen bekend

27 maart 2019
BOLSWARD - Alle deelnemers aan Boalsert op ‘e Strún 2018 mochten bij de start een goed doel in de wensboom hangen. Deze wensboom stond in de kraam van Rotary Bolsward die de wandeltocht had georganiseerd. Onlangs maakte de organisatie bekend welke doelen een financieel steuntje in de rug krijgen.
Showband Hollandia krijgt een bijdrage voor de aanschaf van nieuwe carriers voor het dragen van de instrumenten. De Bolswarder Ruben Galema die samen met zijn vrouw vrijwilliger is op het hospitaalschip African Mercy dat voor de kust van Afrika operaties uitvoert die op het vaste land niet geholpen kunnen worden, krijgt ook een bijdrage voor dit bijzondere vrijwilligerswerk.
De vrijwilligers van EHBO Bolsward die bij veel evenementen in Bolsward worden ingezet hebben rugtassen met materiaal dat nodig aan vervanging toe is. Van de bijdrage kunnen 4 gevulde EHBO-rugtassen worden aangeschaft.
Lees ook: Boalsert op ‘e Strún levert tienduizend euro op
Ook is de wens gehonoreerd van een inwoonster van Bolsward voor haar zus die bijna niet meer mobiel is. Haar wens is haar zus te verwennen met een schoonheidsbehandeling. Een inwoner uit Bolsward die veel tegenslagen in zijn leven heeft gekend zal worden verrast met een dag naar wens. Activiteiten in Heechhout moeten door de eigen bewoners worden georganiseerd en bekostigd. Deze activiteiten zijn erg belangrijk voor inwoners die anders soms dreigen te vereenzamen. Het samen TV kijken in de zaal is niet goed mogelijk omdat de TV te klein was. Er is een bijdrage uit de opbrengst van Boalsert op ‘e Strún gevraagd om een grotere TV te kunnen aanschaffen. Een deel van deze bijdrage toegekend. Het andere deel moet door eigen bijdragen worden aangevuld.
Lees ook: Wandelaars genieten volop van verrassende ‘Strún’
De jongeren van World Servants die zich inzetten om de samenleving bij elkaar te brengen hebben zelf een benefiet concert georganiseerd. Uit de goede doelen pot van Boalsert op ‘e Strún wordt

 

Veel belangstelling voor eerste editie Boalsert op ‘e Strún

Veel belangstelling voor eerste editie Boalsert op ‘e Strún

BOLSWARD Al bijna 200 deelnemers hebben een kaartje gekocht voor de eerste editie van Boalsert op ‘e Strún die op zaterdagavond 27 oktober gaat plaatsvinden. Er kunnen maximaal 1000 deelnemers meedoen aan deze goede doelen wandeltocht die door Rotaryclub Bolsward wordt georganiseerd.
De tocht van ongeveer 6 kilometer start en eindigt op het Broereplein. Verder blijft de route nog een geheim. Doelstelling is om de wandelaars te verrassen met onbekende steegjes, gebouwen, bedrijven, muziek en cultuur. Speciaal voor deze route worden deuren open gezet die anders gesloten zijn. Er is veel enthousiasme van deelnemende bedrijven, organisaties en (wijk)verenigingen die langs de route liggen. Alle partijen die meedoen dragen hiervoor de eigen kosten zodat de volledige opbrengst naar goede doelen in Bolsward gaat.

Lees ook: ‘Boalsert op ‘e Strún’: verrassende wandeltocht door Bolsward voor het goede doel

Er zijn verschillende goede doelen gekoppeld aan de wandeltocht. De helft van de opbrengst gaat naar het hoofd goede doel. Dit jaar is dat Paardensportvereniging de Hanzeruiters in Bolsward. Zij zullen het bedrag besteden aan hulpmiddelen zoals speciale zadels, hoofdstellen en een heftafel, zodat ook kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking voortaan in Bolsward pony- en paardrijlessen kunnen krijgen.

Van de andere helft van de opbrengst worden gedurende het jaar meerdere kleinere wensen in vervulling gebracht. Deze wensen kunnen op zaterdag 27 oktober in de wensboom worden gehangen die op het Broereplein komt te staan. Daarnaast wordt aan de deelnemers aan de wandeltocht gevraagd bij de start houdbare producten in te leveren bij de stand van de Voedselbank.

 

Boalsert op ‘e Strún

27 - 27 oktober:

Rotaryclub Bolsward organiseert zaterdagavond 27 oktober 2018 de eerste editie van Boalsert op ‘e Strún.

De tocht van ongeveer 6 kilometer door Bolsward blijft nog even geheim.
Doelstelling is om de wandelaars te verrassen met onbekende steegjes, gebouwen, bedrijven, muziek en cultuur. Zelfs geboren en getogen Bolswarders zullen zich verbazen over wat hun vertrouwde stadsje te bieden heeft. 100% van de opbrengst van Boalsert op ‘e Strún zal ten goede komen aan nog nader vast te stellen Bolswarder goede doelen.

Binnenkort meer informatie.

 

Bolstjurrich

Stratenfestival mede gesponsorde door RC Bolsward

 

Breathe filmvoorstelling op 31 mei 2018

31 - 31 mei:Breathe filmvoorstelling 31 mei

Rotaryclub Bolsward en Filmhuis Bolsward organiseren samen filmavond Breathe

Donderdagavond 31 mei wordt de film Breathe vertoond in het filmhuis in Ons Gebouw in Bolsward. De inloop is vanaf 19.30 uur en de filmavond start om 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 en kunnen worden gereserveerd via www.filmhuisbolsward.nl. Er is maximaal plaats voor 80 bezoekers. Op de website van Filmhuis Bolsward wordt vermeld of er tijdens de filmavond nog kaarten beschikbaar zijn. In verband met de verwachte belangstelling is het advies de kaarten zo snel mogelijk te reserveren.

Breathe gaat over het waargebeurde verhaal van Engelsman Robin Cavendish die in 1958 op zijn 28ste jaar in Kenia bijna compleet verlamd raakt door polio en nog enkele maanden te leven heeft. Met de nodige vechtlust en hulp van zijn vrouw Diana weet hij te overleven en wordt hij een voorvechter van de rechten van mensen met een handicap.