Boalsert op ‘e Strún

27 - 27 oktober:

Rotaryclub Bolsward organiseert zaterdagavond 27 oktober 2018 de eerste editie van Boalsert op ‘e Strún.

De tocht van ongeveer 6 kilometer door Bolsward blijft nog even geheim.
Doelstelling is om de wandelaars te verrassen met onbekende steegjes, gebouwen, bedrijven, muziek en cultuur. Zelfs geboren en getogen Bolswarders zullen zich verbazen over wat hun vertrouwde stadsje te bieden heeft. 100% van de opbrengst van Boalsert op ‘e Strún zal ten goede komen aan nog nader vast te stellen Bolswarder goede doelen.

Binnenkort meer informatie.

 

Breathe filmvoorstelling op 31 mei 2018

31 - 31 mei:Breathe filmvoorstelling 31 mei

Rotaryclub Bolsward en Filmhuis Bolsward organiseren samen filmavond Breathe

Donderdagavond 31 mei wordt de film Breathe vertoond in het filmhuis in Ons Gebouw in Bolsward. De inloop is vanaf 19.30 uur en de filmavond start om 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 en kunnen worden gereserveerd via www.filmhuisbolsward.nl. Er is maximaal plaats voor 80 bezoekers. Op de website van Filmhuis Bolsward wordt vermeld of er tijdens de filmavond nog kaarten beschikbaar zijn. In verband met de verwachte belangstelling is het advies de kaarten zo snel mogelijk te reserveren.

Breathe gaat over het waargebeurde verhaal van Engelsman Robin Cavendish die in 1958 op zijn 28ste jaar in Kenia bijna compleet verlamd raakt door polio en nog enkele maanden te leven heeft. Met de nodige vechtlust en hulp van zijn vrouw Diana weet hij te overleven en wordt hij een voorvechter van de rechten van mensen met een handicap.

 

Veel belangstelling voor eerste editie Boalsert op ‘e Strún

Veel belangstelling voor eerste editie Boalsert op ‘e Strún

BOLSWARD Al bijna 200 deelnemers hebben een kaartje gekocht voor de eerste editie van Boalsert op ‘e Strún die op zaterdagavond 27 oktober gaat plaatsvinden. Er kunnen maximaal 1000 deelnemers meedoen aan deze goede doelen wandeltocht die door Rotaryclub Bolsward wordt georganiseerd.
De tocht van ongeveer 6 kilometer start en eindigt op het Broereplein. Verder blijft de route nog een geheim. Doelstelling is om de wandelaars te verrassen met onbekende steegjes, gebouwen, bedrijven, muziek en cultuur. Speciaal voor deze route worden deuren open gezet die anders gesloten zijn. Er is veel enthousiasme van deelnemende bedrijven, organisaties en (wijk)verenigingen die langs de route liggen. Alle partijen die meedoen dragen hiervoor de eigen kosten zodat de volledige opbrengst naar goede doelen in Bolsward gaat.

Lees ook: ‘Boalsert op ‘e Strún’: verrassende wandeltocht door Bolsward voor het goede doel

Er zijn verschillende goede doelen gekoppeld aan de wandeltocht. De helft van de opbrengst gaat naar het hoofd goede doel. Dit jaar is dat Paardensportvereniging de Hanzeruiters in Bolsward. Zij zullen het bedrag besteden aan hulpmiddelen zoals speciale zadels, hoofdstellen en een heftafel, zodat ook kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking voortaan in Bolsward pony- en paardrijlessen kunnen krijgen.

Van de andere helft van de opbrengst worden gedurende het jaar meerdere kleinere wensen in vervulling gebracht. Deze wensen kunnen op zaterdag 27 oktober in de wensboom worden gehangen die op het Broereplein komt te staan. Daarnaast wordt aan de deelnemers aan de wandeltocht gevraagd bij de start houdbare producten in te leveren bij de stand van de Voedselbank.

 

Bolstjurrich

Stratenfestival mede gesponsorde door RC Bolsward