© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Activiteiten

Meubelverkoop voor het goede doel

Rotaryclub Coevorden komt met een nieuwe actie: de verkoop van ingeruilde meubels van Haverkort Interieurs, artikelen van Mooiweer Styling en Decoratie en Tjardi sieraden en brocante. De opbrengst gaat naar een goed doel: de jeugd in de gemeente Coevorden.

Dankzij de familie Kruizenga mag gebruik worden gemaakt van het pand aan de Printer 22i voor deze actie. 

Wanneer?

Er is een kijkdag op vrijdag 17 mei van 13:30 tot 18:00. De verkoopdagen zijn op zaterdag 18 en 25 mei en 1 juni van 10:00 tot 16:00 uur.

Bij succes wordt de actie mogelijk verlengd. Iedereen is welkom in het pand op de genoemde dagen. 


Merken

Er zijn meubels van bekende merken als Montel, Stressless, Rolf Benz en Cor. Het mooiste is als mensen zelf de spullen afhalen. Echter, het is ook mogelijk om tegen een kleine vergoeding voor het goede doel de spullen thuis te laten bezorgen.

Om een beeld te krijgen van de collectit kunt u die vanaf donderdag 16 mei bekijken via de link: https://www.samendalen.nl/nieuws/online-catalogus-rotary-verkoop-alles-voor-een-goed-doel/

Ook is het via deze link mogelijk om een afspraak te maken om meubels en decoratie artikelen te komen bekijken op andere momenten dan de genoemde data.

De tweedehands en nieuwe meubels zijn gereinigd met apparatuur van Schoonex. www.schoonex.nl


Een verkoopkraam op de Piekiesmarkt Coevorden

Voor het eerst stond Rotary Coevorden met een verkoopkraam op de Pieiesmarkt in Coevorden. Zaterdag 29 juni was het zover. Onze leden hebben spullen ingebracht, die op de markt werden verkocht. Het was een succes, een mooie opbrengst, die we aan goede doelen kunnen besteden. De spullen die nog niet verkocht zijn worden aangeboden op onze herfstmarkt op zaterdag 14 oktober in Dalen.

  


End Plastic Soup 2023

Net als vorig jaar zijn we weer met een sloep van de Coevorder Havenvereniging de Coevorder grachten op gevaren om plastic afval uit het water te halen. Er lag minder afval dan een jaar geleden. Een goed teken.

  


Rotary 100 jaar

Rotary Nederland bestaat honderd jaar en in verband hiermee houden de Rotaryclubs door het hele land een estafette per bakfiets waarbij aandacht wordt gevraagd voor de WASH-projecten van Rotary. WASH staat voor Water, Sanitatie en Hygiëne. Nadat wij de bakfiets op 28 juni van de Rotaryclubs uit Emmen in ontvangst hadden genomen (zie artikel op deze site) was het onze beurt de bakfiets over te dragen aan Rotary Hoogeveen. 

Een groep fietsers van onze club trotseerden regen en wind om een geslaagde overdracht in Hoogeveen te doen. De foto's getuigen daarvan.

  


Ina Boelen is onze nieuwe voorzitter 2023-2024

Op 30 juni vond de bestuursoverdracht plaats. Deze keer op een mooie avond in de tuin van een van onze leden.

De voorzitter van onze commissie 'Fellowship" ontving ons hartelijk in een Italiaans aandoende atmosfeer. De tuin was prachtig versiert en een lange witte tafel nodigde uit om aan te zitten. Onze uittredend voorzitter, Herman Venhorst sloot zijn jaar af en memoreerde een aantal mooie en opmerkelijke bijeenkomsten uit zijn jaar. Er werd afscheid genomen van een trouw lid die 38 jaar een zeer gemotiveerd lid is geweest van onze club. Zijn initiatieven zoals houthakken, End Plastic Soup en het drinkwaterpunt op de markt zullen wij ons blijven herinneren.

Ook werd er afscheid genomen van een lid in verband met een verhuizing naar Frankrijk, waar hij inmiddels lid is van een Franse Rotary Club. 

In een indrukwekkende toespraak wenst onze nieuwe voorzitter Ina Boelen dat onze Rotaryclub warmte en liefde uitstraalt en dat we voor iedereen een luisterend oor hebben. 

  


Dankzij Rotary komt er een tappunt voor drinkwater op de Markt

Deze tekst van  Esselien de Groot is overgenomen van Coevordennieuws.nl  

Rotaryclub Coevorden bood vanmiddag, 28 juni, op symbolische wijze een watertappunt aan dat na voltooiing van de herinrichting van de Markt een permanente plek krijgt in overleg met de gemeente. Zo kan straks iedereen schoon drinkwater tappen.

Rotary Nederland bestaat honderd jaar en in verband hiermee houden de Rotaryclubs door het hele land een estafette per bakfiets waarbij aandacht wordt gevraagd voor de WASH-projecten van Rotary. WASH staat voor Water, Sanitatie en Hygiëne.

De Rotaryclubs uit Emmen kwamen aan het einde van de middag aan op de Markt. Tijdens de fietstocht vanuit Emmen hadden de leden onderweg nog zwerfvuil opgeruimd. Zij werden verwelkomd door Miss Ganzenhoedster Jill Zwaneveld, Mini-Miss Ganzenhoedster Bo Woltersom en Mini-Mister Ganzenhoeder Tiano van Abeelen.

Op zaterdag 1 juli draagt Rotaryclub Coevorden de bakfiets over aan de club in Hoogeveen. Rotaryleden starten die dag om 13.00 uur vanaf de Markt in Coevorden voor een fietstocht naar Fluitenberg.

Huidig voorzitter Herman Venhorst van Rotaryclub Coevorden heette iedereen van harte welkom in het bijzonder burgemeester Renze Bergsma en de Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder.

Dank

Renze Bergsma bedankte Rotaryclub Coevorden van harte. “Niet alleen voor dit watertappunt, maar voor alle andere acties van jullie. En jullie steken daarbij zelf ook de handen uit de mouwen. Jullie hebben oog voor situaties waar hulp nodig is.” Hij kreeg uit handen van Herman Venhorst een jubileumpuzzel van honderd jaar Rotary in Nederland. Miss Ganzenhoedster tapte als openingshandeling het eerste bekertje water en overhandigde dat aan de burgemeester, die een toost uitbracht. Daarna was het tijd om een reuzenpuzzel op de Markt te leggen. Vele handen maakten licht werk en zo was de puzzel in korte tijd opgelost. Er werd nog even nagepraat over de actie onder het genot van een hapje en drankje, verzorgd door De Huuskamer.

Goede doelen

De mannen en vrouwen van Rotaryclub Coevorden uit de hele gemeente Coevorden zijn heel actief om lokale, nationale en internationale doelen te steunen. Zo legde de club een stevige basis voor het Rudie Zwols Fonds. Op lokaal gebied werden diverse organisaties gesteund, zoals Talentencentrum Coevorden, het Rudie Zwols Fonds, de Voedselbank, Petje Af, kinderkampen, Stichting Duofietsen Gemeente Coevorden, teams Roparun en Speeltuinen Dalen. Daarnaast houdt de club jaarlijks een avond voor mensen met een beperking uit de regio, houdt een herfstmarkt en fruitpersdag in Dalen en hakt jaarlijks in januari en februari hout, waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Daarnaast zijn er ook bijdragen aan nationale en internationale projecten en financiële hulp bij internationale rampen.

     


Jaarlijkse uitwisseling met Rotaryclub Ruesselsheim-Mainspitze

Dit jaar was er een mooi weekend in Nederland. De eerste gasten reisden op donderdag aan. Traditioneel wordt er op vrijdag gegolfd. Deze keer op de golfbaan in Erica. Vrijdag avond de ontvangst van alle Duitse gasten in Restaurant De Baander in Dalen met een lekker buffet en drankje. Zaterdag volgde een prachtig en erg interessant bezoek aan Astron in Dwingeloo, een luch in de Bospub aldaar en vervolgens een wandeling in het Dwingelder veld. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij Restaurant "De Woage" in Gramsbergen. Als afsluiting was er het gezamenlijke ontbijt op zondag.

      


"Mystery Guest"

Vanavond, 24 mei, bleek het duo "2Voudt" onze gast. Het bleek dat een van de leden van dit duo de schrijver is geweest van de gedichten waarmee onze voorzitter elke bijeenkomst opende. Er werd genoten van een prachtige en vermakelijke voorstelling van duo 2Voudt over Vincent van Gogh. Met prachtige, humorvolle teksten en liedjes.

    


Running Dinner

Ons Running Dinner kon weer. Op 12 mei dit jaar. Het is lekker eten maar bovenal gezellig en eindelijk weer onderling bij leden en partners thuis. Volgens goed gebruik werd het nagerecht gezamenlijk gegeten bij "De Baander" waar natuurlijk iedereen verslag deed van het genuttigde en de fijne onderlinge gastvrijheid. Een van de hoogtepunten in het Rotary jaar.


Bezoek aan de Molen Jan Pol in Dalen

Op 12 april is een bezoek gebracht aan de molen Jan Pol in Dalen. Dit is een museum molen. Een drietal gidsen hebben verteld over de geschiedenis van de molen, over ambachten en bedrijven die Dalen heeft gekend en over archeologische vondsten die in Dalen en omgeving zijn gedaan. Een prachtig bezoek waarbij ook onze partners waren uitgenodigd.

Onze voorzitter overhandigde een cheque van € 250,- ter ondersteuning van de Museum-molen.

   Paasbroden voor de vrijwilligers van de voedselbank

Net als met kerst 2022 heeft onze club Paasbroden gekocht voor de vrijwilligers die zich inzetten voor de Voedselbank in Coevorden. Op 5 april zijn de broden gebracht.


OPEN-CLUB BIJEENKOMST op 29 maart 2023

De open-clubbijeenkomst is gehouden in het kader van de "Landelijke week van open clubbijeenkomsten van Rotary Nederland" 

Onze clubcommissies (Avenue's genoemd) presenteerden zich deze avond d.m.v. een stand die speciaal was ingericht om de belangstellenden voor te lichten. Ook was de inkomend Gouverneur (Coordinator van de Noordelijke Rotary Clubs) aanwezig om een complete Shelter-box te tonen. (Zie daarover meer in het volgende artikel.)

De opkomst was behoorlijk er er werd flink gelobbyd om nieuwe leden te werven door gesprekken en een wervende presentatie.

Op deze avond reikte de voorzitter nog twee cheques a € 500,- uit aan hardloopclubs Turfrunners en Kasteelrunners ter ondersteuning voor hun deelname aan de RopaRun 2023.

Een geslaagde avond die nieuwe leden oplevert. Heeft u interesse via de link "Contact met onze club" boven aan de pagina kunt u contact opnemen.

   


Shelter-boxen naar Turkije en Syrie

Naar aanleiding van de grote aardbevingen in Turkije en Syrie, in februari, heeft Rotary Coevorden 4 shelterboxen a € 750,- gestuurd naar het getroffen gebied.

In de shelterboxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, gereedschap, afdekzeilen en touw, thermische dekens, kleding en solar lights. Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor 4 volwassenen en 6 kinderen en kleinere tenten voor 2 volwassenen en 3 kinderen. Op de foto links is te zien wat de inhoud is van een Shelter-box, op de foto rechts de tent uit de box.

 


Glitter  en glamour feest

In de avond van 20 januari was het groot feest in De Fabriek van Theater de Hofpoort.

Mensen met een beperking en hun begeleiders beleefden een prachtige avond vol glitter & glamour. Rotaryclub Coevorden werkt al diverse jaren samen met het theater om jaarlijks een feest te houden voor deze doelgroep. Dit jaar was het een samenwerking met Theater Hofpoort en Sofie's Lunchroom. De gasten gingen op de foto, er werd Bingo gespeeld met natuurlijk een hapje en een drankje. De Mystery guest was zanger Harm Spang die de stemming er goed in kreeg. Er werd meegezongen en gedanst. Ook met de silent disco. Dank aan de vrijwilligers (techniek), Bitterballen van stadscafe Vancouver, vrijwilligers van het theater en onze club.

Een uitgebreid artikel met fotos op de site van Coevordernieuw via onderstaande link.

 https://coevordernieuws.nl/nieuws/gasten-genieten-van-glitter-en-glamour/


Inleiding door Joop Haverkort op 18 januari

Een inspirerende  avond over onderwijs, de vraag waarom mensen het "heilige vuur" wel of niet hebben en ook "hoe bereik je wat met mensen?" Onderwijsvernieuwing waarbij het kind centraal staat en onderwijs gegeven worden vanuit de talenten van kinderen. Over bezieling. Over leiderschap met empathie als voorwaarde voor een bezielde organisatie of bedrijf.

Bezieling ook in Joop's actieve betrokkenheid bij Sancta Maria, een uniek maatschappelijk concept en woonproject waarbij zorg en aandacht voor de mens centraal staat. U kunt hierover leen op: www.wonenbijmaria.nl


Rotary 100 jaar

Zaterdag 28 januari is door Rotary Nederland gevierd dat Rotaty 100 jaar bestaat. Leden van elke club in Nederland ware uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Rotary Coevorden was met 6 personen present.


Houtkloven 2023 was weer succesvol

Inmiddels een traditie binnen onze club. Sinds de actie voor de Tsunamie in Azie in 2004 wordt er elk jaar hout gekloofd en verkocht. Voor onze club een belangrijke en prachtige activiteit. De opbrengst gaat naar goede doelen. Dit jaar op een nieuwe locatie op het bedrijventerrein in Dalen. Zaterdag 7 januari is gestart met de eerste kuubs, 4 maart was de laatste keer. 

       


Nieuwjaarsbijeenkomst en China Lights

De nieuwjaarsbijeenkomst was dit jaar in Restaurant de Drommedaar in Emmen om de combinatie met een bezoek aan China Lights te kunnen maken. Het was goed bezochte avond met de installatie van een nieuw lid als hoogtepunt. 

       


Met stampot het jaar uit

De laatste bijeenkomst van 2022 was in het nieuwe Gasterij "Stamp en Stoof" in Sleen. Daar was voor ons een warm en vriendelijk stamp & stoofmenu voorbereid. Passend bij het seizoen. 


De Sint bezoekt onze club toch nog

Hoewel het al 7 december was vond de Sint met een van zijn Pieten tijd om onze club te bezoeken tijdens een bijeenkomst in Gramsbergen. En het was heel bijzonder, voor iedereen had hij een gedicht en een presentje meegebracht.


Bezoek Naturheilpraxis T. Oppel in Emlichheim

Een interessant bezoek is op 25 november gebracht aan Naturheilpraxis T. Oppel in Emlichheim (D).  Na een hartelijke ontvangst kregen we uitleg over de praktijk. Informatie vindt u op de website: www.naturheilpraxis-oppel.de

Heilpraktiker is een officieel beroep in Duitsland. 


"The Armed Man"

Zaterdag avond 5 november werd, in plaats van de bijeenkomst op vrijdag 4 november, de uitvoering van The Armed Man, gepresenteerd door Muziekvereniging Excelsior, bezocht in Sporthal De Goorn in Oosterhesselen. Die was prachtig omgebouwd tot concertzaal.

Het was een indrukwekkende avond, die niet alleen impact had door het verhaal van Arjan Erkel en de muziek, maar ook door de bijbehorene beelden.

'Een mis voor de vrede.' Met deze ondertitel ging in 2000 ter gelegenheid van de eeuwwisseling in de Londense Royal Albert Hall, 'The Armed Man' in premiere.


Te gast in Wildlands

Gouverneur Gerda Breeuwsma bezocht op 27 oktober onze regio in een gezamenlijke bijeenkomst met de clubs: RC Coevorden, RC Uelsen-Coevorden en de drie clubs uit Emmen, RC Emmen, RC Emmen-Monarch en RC Emmen-'tLoo. Voor deze bijzondere bijeenkomst was een bijzondere lokatie gekozen. Het Rimbula Restaurant in de grote kas van Wildlands. 

Rotary kent in Nederland zeven districtgouverneurs. Zij voeden clubs met de nieuwste ontwikkelingen binnen de serviceclub nationaal en internationaal.

         


FRUITPERSDAG met HERFSTMARKT

Mooie donatie aan Rudie Zwols Fonds en Petje Af

De opbrengst van onze fruitpersdag en herfstmarkt op 15 oktober ging naar twee lokale goede doelen. Petje Af Coevorden en het Rudie Zwols Fonds.

Marjan Nijenbanning van Petje Af en Coby Pasveer van het Rudie Zwols Fonds mochten elk een cheque van € 1000,- in ontvangst nemen uit handen van onze voorzitter Herman Venhorst. 

9000 kilo appels

De fruitpers begon om half negen te draaien. Niet alleen werd fruit geperst voor degenen die zich hadden aangemeld, maar ook waren Rotaryleden twee zaterdagen in de weer geweest om op verzoek appels te plukken.

        

Maar liefst 9000 kg is er geperst.

Herfstmarkt

De markt begon om twaalf uur en het was herfstweer. Koud en miezerig. Rotary leden waren druk geweest met het bakken van knipertjes, appeltaarten, snert en pannekoeken. Op de markt ruim 20 kramen met uiteenlopende artikelen. Er waren streekproducten, kleding, brocante etc. De Retro's zorgden voor live muziek. Kinderen konden zich vermaken op de springkussens, schatzoeken en de Bentheimer biggetjes aaien.

         


Nationale Honden Brigade

Op 14 oktober kwamen 3 leden van de Nationale Honden Brigade een inleiding houden over het werken met en het werk van politiehonden.

Het was indrukwekkend om geinformeerd te worden hoe deze honden worden opgeleid en afgericht voor hun taken. Hun capaciteiten zijn op verschillende vlakken indukwekkend en hun sociale nivo is goed ontwikkeld. Aan de hand van beelden werd getoond welk een verscheidenheid aan stoffen en materialen de honden kunnen ruiken en opsporen.


End Plastic Soup Aktie in de praktijk

De clubavond van 2 september is gehouden in Coevorden, in het gebouw van de Havenvereniging. Met twee sloepen van de verenigng zijn we die avond het water op geweest om de grachten van Coevorden te ontdoen van plastic afval. Het was een succesvolle avond waarbij toch nog vrij veel afval is opgevist. Daarnaast hebben we kunnen zien hoe mooi Coevorden is vanaf het water. Daarvan ook een paar fotos.

         

            


Bommen Berend

Vrijdag avond 28 augustus was een bijzondere avond op een bijzondere plek. We zijn naar het muziekspectakel Bommen Berend geweest. Een indrukwekkende voorstelling over het ontzet 350 jaar geleden. 

  


Te gast bij het Griendtsveenpark

Woensdag 3 augustus was onze club te gast bij het Griendtsveenpark, gelegen tussen Erica en Schoonebeek in het Amsterdamscheveld. Het park is opgezet door een initiatief van vrijwilligers en samenwerking met de Buurt en Belangenvereniging “de Peel” en met ondersteuning van diverse instanties en bedrijven. In 2013 is het Stichting het Griendtsveenpark geworden. [https://griendtsveenpark.nl]

Tijdens de rondleiding door het park is te zien dat de opzet waarbij contact tussen mens en dier centraal staat, met de dieren als uitgangspunt goed geslaagd is. De dieren; kippen, herten, konijnen, ganzen, pauwen, kalkoenen en nog andere dieren hebben mooie onderkomens en ruimte om buiten te verblijven. Er is een speeltuin voor de kleine kinderen, een speeltuin voor oudere kinderen en een kabelbaan. Koffie of een drankje kunnen gedronken worden op het keurige terras.

Onze club heeft het park een bijdrage van € 2000,- overhandigd voor de aanschaf van jassen en petten, zodat de vrijwilligers goed herkenbaar zijn en goed beschermd als het een dag slecht weer is.

        


Waterstof update

Vrijdag 22 juli gaf Rob Castien een update over de ontwikkelingen van de toepassing van waterstof. Rob was al eerder te gast op 16 september 2020 om een lezing te geven over waterstof. Zijn bedrijf Resato is leverancier van hogedrukoplossingen. Een van de speerpunten is waterstoftechnologie. 

Waterstof is een brandstof en het lichtste element op aarde. Het wordt vloeibaar bij -253 graden Celsius. 1 kg waterstof heeft een volume van 11m3 bij 1 bar druk. Het is niet ongevaarlijk, maar niet gevaarlijker dan andere brandbare stoffen. Resato richt zich voornamelijk op het bouwen van vulstations. www.resato.com

  


Inloop avond over Zuidenveld

Op de eerste bijeenkomst in het nieuwe Rotaryjaar was Roelie Lubbers te gast. Roelie, zelf lid van Rotary Emmen 't Loo, was door onze voorzitter uitgenodigd om te vertellen over de Zuidenveldtentoonstelling, zoals die recent in Schoonebeek is gehouden. Het werd een boeiende avond. Roelie vertelde over de ontstaansgeschiedenis van de Zuidenveldtentoonstelling en ook wat kenmerkend was in elk decennium. De ontwikkelingen in de wereld, de maatschappij en de agrarische sector kwamen voorbij op praalwagens, bogen, keuringen en de dag- en avondprogramma's.

Roelie is lang bestuurlijk bij het Zuidenveld betrokken geweest en heeft er een boek over geschreven: "Kroniek van de Zuidenveldtentoonstelling". Een zeer lezenswaardig en interessant boek waarin veel te lezen is over het leven en de cultuur in onze regio. Roelie maakte een prachtig gebaar door boeken aan Rotary Coevorden aan te bieden, die de club voor 25 euro per stuk kan verkopen. De opbrengst wordt besteed aan goede doelen.


Bestuurswisseling 2022-2023 (1juli 2022)

Op een feestelijke openlucht bijeenkomst in de tuin van onze nieuwe voorzitter Herman Venhorst, heeft Wolter Piek (2021-2022) op 1 juli het voorzitterschap overgedragen. De Fellowshipcommissie had voor een "American Party" gekozen. Het was een erg gezellig. 

   


Nieuwe leden (juni-juli 2022)

Ons ledental is met 3 personen gegroeid. Wij verwelkomen Irma, Guy en Jaqueline als lid van Rotary Coevorden. Op de clubbijeenkomst van 3 juni en 1 juli is het lidmaatschap geformaliseerd.


Op bezoek bij Rotary Club Mainz-Spitze (mei 2022)

Elk jaar heeft Rotary Coevorden een uitwisseling met haar zusterclub in Duitsland. In mei 2022 bracht onze club een bezoek in de (OPEL) stad Russelsheim. In die stad houdt de club Mainz-Spitze haar bijeenkomsten. Tijdens een bezoek aan Frankfurt, bezochten we de prachtige Botanische Tuin en de Universiteit. De lunch genoten we in de vorm van een gezellige picnic in het park tussen de tuin en de universiteit. Een prachtig weekend waarin onderlinge banden en vriendschappen weer werden aangehaald. De afgelopen twee jaar kon een uitwisseling wegens corona niet doorgaan.

In 2023 is Rotary Coevorden gastheer.

        


70 jaar Rotary Coevorden (1951-2021)

Het 70-jarig jubileum van Rotary Coevorden is in mei gevierd. De jubileumcommissie had een feestelijk programma samengesteld in de Havixhorst in De Wijk. De reis er naar toe van leden met partners was per bus. Vooraf, in de uitnodiging, was iedereen gevraagd een limerick te maken over Rotary om die tijdens het diner voor te dragen. Het middag programma bestond uit twee delen. Een "Escape" kaartspel en een Vogelworkshop van Martin Bank, Valkenier Griffon. Na het middag programma en een ontspannen drankje op het terras, werd het diner geserveerd. Tijdens het diner werden per gerecht en per tafel de gemaakte limericks voorgedragen. Dat leidde tot persoonlijke, grappige en bovenal originele en leuke rijmpjes die ter herinnering aan deze dag worden gebundeld. 

                


Waterstof lezing april 2022

Op 22 april was er in theater "De Fabriek" in Coevorden een lezing over de ontwikkelingen en toekomst van waterstof als energiedrager ter vervanging van fossiele brandstoffen door professor Ad van Wijk. De avond was toegangkelijk voor geinteresseerden buiten Rotary. Bijzonder informatief en inspirerend. Deze lezing over waterstof was een onderdeel uit het programma van 2021-2022, met duurzaamheid als thema onder voorzitterschap van Rudolf Hidding.

    

 Bezoek aan Synagoge in Coevorden

In het kader van de bevrijding gaf Mevr. Bartels in mei 2021 een indrukwekkende lezing over het verzet in Nieuwlande en Hollandsche Veld. Dit was een digitale bijeenkomst. Rotary Coevorden heeft als dank, een donatie aan de Synagoge gedaan. In verband met corona kon doneren pas op 6 mei 2022. Er werd een bezoek gebracht aan de Synagoge in Coevorden waar onze voorzitter een check overhandigde.


Houtkloven 2022

Het is traditie binnen onze club om elk jaar in januari en februari hout te kloven. Het hout wordt verkocht voor het goede doel. Het houtkloven begon in 2004 als actie ter ondersteuning van de Tsunamie in Azie. De werkzaamheden konden in Wachtum worden gedaan bij Peter en Roelien. Vanaf 2004 zijn de klovers daar welkom. Dit jaar zorgde Peter voor de levering bij de klanten thuis. Voor Rotary Coevorden is dit een activiteit, om we geld voor goede doelen te kunnen verdienen en die de saamhorigheid zeer bevorderd.

        


Fruitpersdag 2021

De aankondiging van de fruitpersdag kon u al eerder lezen op deze plek. Op 16 oktober 2021 was het zover. De Herfstmarktcommissie had de voorbereidingen goed voor elkaar want het terrein in Dalen was prachtig ingericht. De fruitpers machine was vroeg aanwezig in Dalen. Als eerste werden appels geperst die vooraf door onze leden waren geplukt bij mensen die zich daarvoor hadden aangemeld. Daarna kon een ieder zelf appels aanbieden en laten persen tegen een vergoeding. Op het terrein was een herfstmarkt ingericht waar diverse producten werden verkocht. Ook konden kinderen met een varkentje een wandeling maken tot genoegen van de kinderen en het varkentje. Springkussens waren er te kust en te keur. Een hele springkussen straat was opgebouwd.

De gesteunde goede doelen waren: Stichting Kinderkamp Z.O. Drenthe en Stichting Kennet. Radio Drenthe was ook aanwezig en hield interviews, die rechtstreeks op de radio te beluisteren waren. Het plan is om in 2022 wederom een herfstmarkt te houden.