© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Districtsconferentie 2021

Op zaterdag 29 mei staat de online Districtsconferentie van 1550 helemaal in het teken van datascience, maar dan begrijpelijk gemaakt voor Rotarians! De digitale DISCON is van 10.00 tot circa 12.30 uur en wordt uitgezonden vanuit

’s-Hertogenbosch. Het thema is “Data; genot of gevaar?”.In het lock down tijdperk zitten wij meer dan ooit op onze mobiele telefoon en aan de pc. Wij laten daar de nodige sporen bij achter, die andere partijen weer driftig verzamelen. Gaat dit te ver? Of kan data juist op een goede manier ingezet worden?

We leven in een data gedreven samenleving die beheerst wordt door talrijke algoritmen. Veel mensen zijn er blij mee want bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s, weersvoorspellingen en medische diagnoses zijn gebaseerd op algoritmen en worden steeds betrouwbaarder.

Maar worden wij er ook gelukkig van? Schuilt er geen groot gevaar in het gebruik van algoritmen? Denken we op den duur zelf nog na of verlaten we ons meer en meer op algoritmen?

Dit spanningsveld staat centraal op deze ochtend.

Daarnaast besteden wij aandacht aan het geefgedrag van mensen. Kun je dit geefgedrag van mensen met data beïnvloeden?

Log in en doe mee met de interactieve, compacte, ochtendsessie met topsprekers Ronald Buijsse (wetenschapper en data science guru) en Sander Duivestein (trendwatcher, auteur en bekende columnist over de impact van nieuwe technologie). Met professionele presentaties, discussie en ruimte voor interactieve deelname van het publiek.