© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Het mileu: 7e 'area of focus'

                                          

De nieuwe, 7e Area of Focus is een feit: het ondersteunen van het milieu.
De Nederlandse en Vlaamse districten besloten het doel van de area of focus te vertalen als “Het leefmilieu beschermen”.

De afgelopen vijf jaar is meer dan 18 miljoen dollar aan wereldwijde bijdragen van de Foundation toegewezen aan milieu-gerelateerde projecten. Door een apart aandachtsgebied te creëren om het milieu te ondersteunen, krijgen Rotaryleden nog meer manieren om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen en onze impact te vergroten.

Het ondersteunen van het milieu wordt ondersteund door wereldwijde donaties, zgn. Grants. Het sluit aan bij vredesopbouw en conflictbeheersing; ziektepreventie en behandeling; water, sanitaire voorzieningen en hygiëne; gezondheid van moeder en kind; basisonderwijs en alfabetisering; en communautaire economische ontwikkeling.

Grant-aanvragen voor projecten worden vanaf 1 juli 2021 aanvaard. Er zal worden gestreefd naar giften en toezeggingen van Rotarians en anderen om wereldwijde ondersteuning te bieden voor het nieuwe aandachtsgebied.

Kom meer te weten over onze nieuwe prioriteit via de site van Rotary International.

Voor de clubs: de presentatie van DG Coen vind je hier.