© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary De Bilt
Hoefslagrally 2023
Bedrijfsbezoek
Rotary De Bilt - wekelijks op maandagavond
Handen uit de mouwen Maxima Manege
Sloepentocht
Rotary De Bilt helpt Reinaerde
Reinaerde
Bedrijfsbezoeken
Start-Up Night

Welkom op de website van Rotary Club De Bilt

Zuiver water voor Oekraïne

RC De Bilt neemt deel aan het project ‘Zuiver water voor Oekraine’, dat door RC Milaan wordt gecoordineerd. RC Milaan doet dat niet alleen voor RC De Bilt, die vanaf het begin bij dit project is betrokken, maar ook namens andere rotary clubs in italie, Warschau, Berlijn, Schotland en de VS. In totaal zijn 30 clubs en 6 districten betrokken.

De ontvangend partij is de Rotary Club Zaporizhia (bekend van de kerncentrale).

 

Dit project betreft de levering van waterzuiveraars die zijn bedoeld om vers water te maken uit water dat verontreinigd kan zijn door zout, maar ook door andere materialen, bijvoorbeeld water dat uit verontreinigde putten wordt gepompt.

In de ‘oblast’(regio) Zaporizhia maken de meeste ‘hromada's’ (gemeenten) die hulp nodig hebben met water gebruik van watertransport. Dergelijke activiteiten worden meestal gedaan door verschillende humanitaire organisaties. De behoefte aan onze waterfilters met relevante stroomgeneratoren blijft dringend.

 

RC Milaan coördineert ook de aanvraag van de bijbehorende Global Grant. RC Milaan heeft veel ervaring met dit soort global grants en hebben eerder medicijnen en voedsel naar Zaporizhia gestuurd, ook in samenwerking met Warschau (die tevens ook de lokale distributie in Ukraine verzorgt).

Rotary club de Bilt heeft dit project van begin af aan ondersteund en is in staat, met hulp van het district, een substantiële financiële bijdrage te doen.

Uiteindelijk hebben alle clubs gezamenlijk en in samenwerking met de Rotary International Foundation het totale bedrag van 183.000 USD bij elkaar gebracht voor 7 kits met apparatuur en verbruiksartikelen voor 4 jaar

De apparatuur zijn units die gebruik maken van de meest recente omgekeerde osmose-technologieën om water met een laag zoutgehalte te produceren uit een put of een andere brakke waterbron. Deze units zijn ontworpen voor kleine en middelhoge producties. De units kunnen lokaal worden geïnstalleerd of met vrachtwagens worden geladen om drinkwater (<200 ppm) aan gemeenschappen te leveren.

 

De apparatuur is sinds kort in Polen gearriveerd en gaat op korte termijn naar haar eindbestemming Zaporizhia in Oekraïne.

 

 

 Zuiver water voor Oekraïne

Hoefslag Rally 2023In 2023 hebben we op zondag 23 april weer een Hoefslag Rally kunnen organiseren. Er was een groot deelnemersveld van 70 equipes onderverdeeld in een sportklasse en een recreatieve klasse. Voor alle deelnemers was het een uitdagende klus met ook een behendigheidsoefening op een afgesloten terrein. De afsluiting, prijsuitreking en veilng vonden traditiegetrouw plaats in De Hoefslag. Met een opbrengst van 20.00 euro voor Stichting Leergeld De Bilt is De Hoefslag Rally 2023 in alle opzichten een succes geworden. Volgend jaar weer !

Nogmaals veel dank voor geweldige bijdragen van de sponsoren, veilingdeelnemers en deelnemers.

Hartelijke groeten namens Stichting De Hoefslagrally,

Willem van den Berg

Friso Kuipers

Frank Pauli

Jeroen Pepplinkhuizen

Hans Versnel

Pieter Zwart

RC De Bilt

Rotaryclub De Bilt is een serviceclub in en voor de regio De Bilt/Bilthoven, met momenteel 51 actieve en inspirerende (mannelijke) leden, ieder met een invloedrijke rol in een brede verscheidenheid aan vakgebieden en beroepen.

Met als jaarthema 2023 “Verbinden vanuit een ander perspectief” zetten wij ons in onderlinge verbondenheid en in samenwerking met andere organisaties in voor de doelstellingen van de Rotary, waarbij kameraadschap, integriteit en maatschappelijke dienstvaardigheid leidend zijn.

Onze dienstverlening maken we concreet in zowel lokale, regionale als internationale activiteiten en projecten zoals het ondersteunen van onder andere Zorginstelling Reinaerde, Stichting Leergeld De Bilt, Stichting Zonnacare, De Berg en Bosch School en Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

.

Rotary De Bilt

Rotary De Bilt