© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

De Hoefslag Sterren Rally

De Hoefslag Sterren Rally

De Hoefslag Sterren Rally

De Hoefslag Sterren Rally is een jaarlijks terugkerend project van Rotary De Bilt in de vorm van een regelmatigheidsrit (rally) voor klassieke en exclusieve voertuigen.

Het  goede doel van Hoefslag Rally in 2018 is de Stichting Papageno. Papageno organiseert muziektherapie voor kinderen met autisme en doet wetenschappelijk onderzoek naar autisme in relatie tot muziektherapie. De stichting is opgericht door Jaap van Zweden en zijn vrouw Aaltje, ouders van een zoon met autisme. Zij richtten de Stichting Papageno in 1997 op om gezinnen met een of meer kinderen met autisme te helpen. Die hulp bestaat voor het grootste deel uit muziektherapie thuis. En verder in projecten als Ontmoeten, MuziekMakers en kunsteducatie voor het speciaal onderwijs.

Muziektherapie van Papageno is een middel om het kind te bereiken, nieuwsgierig te maken of te motiveren. Maar ook om een veilige sfeer te scheppen waarin het kind zich vrij kan uiten. Muziek haalt kinderen met autisme uit hun isolement, bevordert hun sociale vaardigheden en verbetert zo de kwaliteit van leven.

Muziek als therapie blijkt vaak een middel om de starheid in houding en gedrag van kinderen met autisme te doorbreken. Muziek is het middel en de basis voor de communicatie tussen het kind en de muziektherapeut. Samen doen zij van alles met muziek en geluid. De muziektherapeut heeft verschillende muziekinstrumenten bij zich. Omdat de therapie aan huis wordt gegeven, kan het hele gezin de positieve ervaringen meebeleven.

De Stichting Papageno heeft een Comité van Aanbeveling bestaande uit:

dr. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter
Truze Lodder
mr. Martine van Loon – Labouchere
Sylvia C. Tóth
prof. dr. Hugo Heymans
Guus Hiddink
Martijn Sanders

In 2018 bracht De Hoefslag Sterren Rally ruim €25.000 euro op.