© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Kerstpakketten-actie van Rotaryclub Dronten
Wie verdient een steuntje in de rug? Nomineer hier...
Succesvolle 5e editie Haringparty Dronten
Ruim €12.000,- voor het eerste vaatje...
Rotary helpt met verplaatsen jeu-de-boulesbanen
Twee nieuwe banen naast het MFG in Biddinghuizen
Waterspeelplaats Kruizemunt Dronten
Een initiatief van Rotaryclub Dronten
Rotaryleden helpen klussen bij Flevo-Scouts
Mooie nieuwe vuurplaats als resultaat
Rotaryclub Dronten prominent aanwezig tijdens Internationale Conferentie
VR brillen voor het St Jansdal Ziekenhuis
voor psychosociaal welzijn

Welkom op de internetsite van Rotaryclub Dronten

Rotary Community Fonds

Stichting Community Fonds Rotaryclub Dronten is gelieerd aan Rotaryclub Dronten, een serviceorganisatie die deel uitmaakt van de internationale Rotary-organisatie. De leden van Rotaryclub Dronten verlenen op verschillende manieren steun aan sociaal maatschappelijke doelen zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Wat Rotary is en wat Rotary wil, zijn in haar ruim 100-jarig bestaan op heel veel wijzen en in vele toonaarden verwoord. Maar de volgende omschrijving komt goed overeen met de hedendaagse rol die ze wil vervullen:

''Rotary beoogt in het maatschappelijke leven, in het leven van alle dag, van doodgewone mensen iets te brengen van hetgeen we allemaal bezitten en dat is het vermogen iets in de samenleving te stimuleren.”

Het woord stimuleren betekent impliciet dat we als Rotaryclub Dronten de medemens willen dienen en dan vooral bij zaken waarin de geïnstitutionaliseerde maatschappij van heden niet of in onvoldoende mate voorziet.

Onderstaand de verslagen van het Community Fonds over de clubjaren 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020 en 2020-2021.

2016 t/m 2021

Prominent aanwezig tijdens internationale conferentie

uitnodiging DISCON

Op zaterdag 19 juni 2021 vond de Online Rotary Multi District Conferentie (Discon) 1590 (Noord Nederland) en 1850 (Noord Duitsland) plaats. 

Rotary heeft als internationaal thema gekozen voor “Save the environment”. Dit thema was leidend bij deze Discon en werd de aanpak van de milieu/klimaat discussie binnen Rotaryclub Dronten uitgebreid gepresenteerd. Met name de keuze voor “Wat kan ik bijdragen” werd internationaal zeer gewaardeerd, evenals de zeer professionele wijze waarop dit werd aangepakt. Bovendien viel het op dat binnen Rotaryclub Dronten een aantal leden al enige tijd bezig waren om milieumaatregelen te nemen.

Tijdens de interviews gedurende de internationale presentatie, liet men een aantal van deze resultaten zien en hebben de Rotaryleden in Noord-Nederland en Noord-Duitsland kennis van het project kunnen nemen. Naar aanleiding van deze uitzending hebben enkele Rotaryclubs gevraagd om de aanpak van Rotaryclub Dronten te mogen overnemen en is hen het draaiboek en de interne presentaties toegezonden. 

‘Een klein steentje in een grote vijver kan de nodige effecten hebben!’

Haringparty Dronten

Donderdag 16 juni 2022 was het dan eindelijk zover, het 5-jarig jubileum van de Haringparty Dronten op het terras van De Rede van Dronten op het Meerpaalplein. Met een kleine 800 bezoekers, prachtig weer en een uitstekende sfeer kan je zeggen dat het een geslaagd netwerk evenement voor ondernemend Flevoland was.

De haring ontbrak uiteraard niet. Daarnaast nog een schoolbus met lokale patat, een paardenkar met lokaal bier, goede koffie en een mooie verscheidenheid aan andere versnaperingen. Kortom genoeg om een goed gesprek te hebben met bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten.

De veiling van het eerste Haringvaatje kwam goed op gang en bracht ruim €12.000,-- op. Met dank aan alle bieders.

De opbrengst van de Dronter Haringparty gaat onder andere naar het Geert Popkema Jeugdfonds, een initiatief van Rotaryclub Dronten. Het fonds dat lokale en internationale initiatieven ondersteunt voor jeugd tot 21 jaar, op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij.

Wellicht overweegt u om dit evenement te sponsoren. Dat kan...neem hiervoor contact op met de sponsorcommissie.

Voor meer informatie...

ROTARYCLUB DRONTEN: ACTIEF EN MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN