© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Waterspeelplaats Kruizemunt Dronten
Een initiatief van Rotaryclub Dronten
Rotary helpt met verplaatsen jeu-de-boulesbanen
Twee nieuwe banen naast het MFG in Biddinghuizen
Rotaryleden helpen klussen bij Flevo-Scouts
Mooie nieuwe vuurplaats als resultaat
Rotaryclub Dronten prominent aanwezig tijdens Internationale Conferentie
Succesvolle kerstpakketten-actie van Rotaryclub Dronten
December 2020
VR brillen voor het St Jansdal Ziekenhuis
voor psychosociaal welzijn
Haringparty afgelast, maar...
sponsors ontvangen pakketje nieuwe haring!

Welkom op de internetsite van Rotaryclub Dronten

Rotary Community Fonds

Stichting Community Fonds Rotaryclub Dronten is gelieerd aan Rotaryclub Dronten, een serviceorganisatie die deel uitmaakt van de internationale Rotary-organisatie. De leden van Rotaryclub Dronten verlenen op verschillende manieren steun aan sociaal maatschappelijke doelen zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Wat Rotary is en wat Rotary wil, zijn in haar ruim 100-jarig bestaan op heel veel wijzen en in vele toonaarden verwoord. Maar de volgende omschrijving komt goed overeen met de hedendaagse rol die ze wil vervullen:

''Rotary beoogt in het maatschappelijke leven, in het leven van alle dag, van doodgewone mensen iets te brengen van hetgeen we allemaal bezitten en dat is het vermogen iets in de samenleving te stimuleren.”

Het woord stimuleren betekent impliciet dat we als Rotaryclub Dronten de medemens willen dienen en dan vooral bij zaken waarin de geïnstitutionaliseerde maatschappij van heden niet of in onvoldoende mate voorziet.

Onderstaand de verslagen van het Community Fonds over de clubjaren 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020.

2016 t/m 2020

Prominent aanwezig tijdens internationale conferentie

uitnodiging DISCON

Op zaterdag 19 juni 2021 vond de Online Rotary Multi District Conferentie (Discon) 1590 (Noord Nederland) en 1850 (Noord Duitsland) plaats. 

Rotary heeft als internationaal thema gekozen voor “Save the environment”. Dit thema was leidend bij deze Discon en werd de aanpak van de milieu/klimaat discussie binnen Rotaryclub Dronten uitgebreid gepresenteerd. Met name de keuze voor “Wat kan ik bijdragen” werd internationaal zeer gewaardeerd, evenals de zeer professionele wijze waarop dit werd aangepakt. Bovendien viel het op dat binnen Rotaryclub Dronten een aantal leden al enige tijd bezig waren om milieumaatregelen te nemen.

Tijdens de interviews gedurende de internationale presentatie, liet men een aantal van deze resultaten zien en hebben de Rotaryleden in Noord-Nederland en Noord-Duitsland kennis van het project kunnen nemen. Naar aanleiding van deze uitzending hebben enkele Rotaryclubs gevraagd om de aanpak van Rotaryclub Dronten te mogen overnemen en is hen het draaiboek en de interne presentaties toegezonden. 

‘Een klein steentje in een grote vijver kan de nodige effecten hebben!’

Haringparty Dronten

In 2019 organiseerde Rotaryclub Dronten voor de vierde keer een succesvolle Haringparty Dronten voor het goede doel. Dit evenement voor ondernemend Flevoland werd wederom gehouden op het terras van restaurant De Rede van Dronten op het Meerpaalplein. 

Helaas zal de Haringparty in 2021 wederom niet worden georganiseerd in verband met het coronavirus. In 2022 zien wij u echter heel graag terug.

Meer informatie over de komende Haringparty kunt u vinden op www.haringpartydronten.nl. Wellicht overweegt u om dit evenement te sponsoren. Dat kan...neem hiervoor contact op met de sponsorcommissie.

De opbrengst van de Dronter Haringparty gaat onder andere naar het Geert Popkema Jeugdfond, een initiatief van Rotaryclub Dronten. Het fonds dat lokale en internationale initiatieven ondersteunt voor jeugd tot 21 jaar, op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij.

ROTARYCLUB DRONTEN: ACTIEF EN MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN