Welkom op de internetsite van Rotaryclub Dronten

Rotary Community Fonds

Stichting Community Fonds Rotaryclub Dronten is gelieerd aan Rotaryclub Dronten, een serviceorganisatie die deel uitmaakt van de internationale Rotary-organisatie. De leden van Rotaryclub Dronten verlenen op verschillende manieren steun aan sociaal maatschappelijke doelen zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Wat Rotary is en wat Rotary wil, zijn in haar ruim 100-jarig bestaan op heel veel wijzen en in vele toonaarden verwoord. Maar de volgende omschrijving komt goed overeen met de hedendaagse rol die ze wil vervullen:

''Rotary beoogt in het maatschappelijke leven, in het leven van alle dag, van doodgewone mensen iets te brengen van hetgeen we allemaal bezitten en dat is het vermogen iets in de samenleving te stimuleren.”

Het woord stimuleren betekent impliciet dat we als Rotaryclub Dronten de medemens willen dienen en dan vooral bij zaken waarin de geïnstitutionaliseerde maatschappij van heden niet of in onvoldoende mate voorziet.

Onderstaand de verslagen van het Community Fonds over de clubjaren 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020.

2016 t/m 2020

Rotary Inspiratiesessie

De 2019-editie van Dutch Food Week vond plaats van 5 tot en met 16 oktober. Dutch Food Week is hét nationale podium waar voedsel, voedselinnovatie en de voedselproductie centraal staan. Tijdens Dutch Food Week delen partijen uit de agrifood sector hun enthousiasme, kennis en kunde met de samenleving. 

Als onderdeel van de Dutch Food Week organiseerde Rotaryclub Dronten i.s.m. de gemeente Dronten op woensdag 9 oktober 2019 in de Aeres Hogeschool een inspiratiesessie met als titel:

“VLEESCH…, OMDAT  SMAKEN NU EENMAAL VERSCHILLEN” voor iedereen die bewust nadenkt over vlees.

Speciale gastspreker deze avond was Jaap Korteweg, beter bekend als ‘de vegetarische slager’.

Mede door de presentatie van Kim Coppes en de 135 gasten in het publiek werd het een boeiende, levendige en inspirerende avond.

Haringparty Dronten

In 2019 organiseerde Rotaryclub Dronten voor de vierde keer een succesvolle Haringparty Dronten voor het goede doel. Dit evenement voor ondernemend Flevoland werd wederom gehouden op het terras van restaurant De Rede van Dronten op het Meerpaalplein. 

Helaas zal de Haringparty in 2020 niet worden georganiseerd in verband met het coronavirus. In 2021 zien wij u echter heel graag terug.

Meer informatie over de komende Haringparty kunt u vinden op www.haringpartydronten.nl. Wellicht overweegt u om dit evenement te sponsoren. Dat kan...neem hiervoor contact op met de sponsorcommissie.

De opbrengst van de Dronter Haringparty gaat onder andere naar het Geert Popkema Jeugdfond, een initiatief van Rotaryclub Dronten. Het fonds dat lokale en internationale initiatieven ondersteunt voor jeugd tot 21 jaar, op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij.

ROTARYCLUB DRONTEN: ACTIEF EN MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN