© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
De Forelderij
website Forelderij
Buiten bij de Forelderij
logo
Kerstpakkettenactie
lustrum
mini puzzeltocht
School in Tanzania
School in Tanzania
Nieuwjaarswandeling

Welkom bij Rotaryclub Enschede Zuid

Rotaryclubs serviceclubs

Wat wij doen

Kom kennismaken met Rotary Enschede Zuid!

Rotaryclubs organiseren activiteiten, waarbij hulp wordt geboden aan instellingen in de onmiddellijke nabijheid of in de rest van het land of de wereld. 

Henk Jan de Winter, voorzitter in 2020-2021 van Rotaryclub Enschede Zuid: “wij beschouwen als serviceclub het leveren van een bijdrage aan de renovatie van Manege Roessingh van als ons belangrijkste goede doel dit jaar. Wij helpen graag waar het nodig is en dus doen we ook nog meer

De club helpt naast de manege ook de Zonnebloem in Enschede Zuid, het project ‘zeer jonge moeders’van Jarabee, en ondersteunt ze buitenlandse studenten in Enschede, die door Covid 19 niet meer naar huis kunnen en  

Internationaal is Rotaryclub Enschede Zuid nauw betrokken bij de “KEMS" school in Rubya, Tanzania; een initiatief van één van de leden, Frank Bigirwamungu. Ook bij grote rampen, zoals recent in Beirut, wordt financiële steun verleent. 

Daarnaast zijn er wekelijkse bijeenkomsten met een maaltijd, lezingen en vooral veel onderling contact. Een vriendenclub dus, die bestaat uit mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in een ander en die wat aan elkaar te vertellen hebben. Iedereen heeft immers een ander beroep, een andere maatschappelijke positie en hobby. 

De voorzitter aan het woord

Mijn droom is dat wij als Club de kracht van diversiteit gaan benutten om onze onderlinge band te versterken, vandaar mijn keuze voor het thema “verschil moet er zijn”. Uitgangspunt is dat we nu eenmaal verschillend zijn. Dat we dat soms wel en soms niet leuk vinden. Denk aan je voorzitter: het is soms heel leuk dat hij met iets anders komt dan jij had bedacht en soms is het vreselijk irritant. Als we heel eerlijk zijn, vinden we diversiteit vooral leuk als het een variatie is op onszelf. Zeker als ze knagen aan ons wereldbeeld, ons gedrag, onze overtuigingen en onze manier van leven. Diversiteit kan ons uit balans brengen, verschillen kunnen ons diep raken.

De vraag “waarom ben ik lid van deze Club?” of “wat kan ik bijdragen om verdraagzaamheid binnen de Club te waarborgen?” is relevant, om gezamenlijk de schouders onder projecten te kunnen zetten. Iedereen heeft zijn eigen ideeën over hoe dit te bereiken en juist die diversiteit aan “allemaal goede antwoorden” is de kracht die ons verbindt. Activiteiten die onze saamhorigheid versterken zijn hierbij van groot belang, zowel op sociaal vlak als ten behoeve van anderen. Maatschappelijke goede doelen steunen, daarvoor de handen uit de mouwen steken en fondsen werven moet wat mij betreft weer een belangrijk doel zijn. Ik ben ervan overtuigd dat onze diversiteit ons in staat stelt om dit te realiseren.

3D PARTY 2023

De 3D party: een sprankelend feest voor het goede doel!

Jaarlijks organiseert Rotary Enschede Zuid een fondswervende avond.
Op zaterdag 1 april van 19.00-24.00 uur wordt in het Mystiek Theater (Rigtersbleek-Zandvoort 10, Spinnerij Oosterveld) een sprankelend feest met dineren, cabaret, dansen gehouden voor 3 Goede Doelen.

U schuift aan voor een sharing dinner met cabaret van Wilfried Finkers en afsluitend een dansparty met de swingband Million Miles om de positieve spirit van 2023 door te zetten. We hebben er weer zin in!

Kaarten (€150,- pp all in) zijn verkrijgbaar via de SAS (Service Above All) commissie.

Goede doelen zijn dit jaar:
. Stichting Stop Armoede 053
. Manege Het Roessingh
. "KEMPS" school in Rubya, Tanznia.

Clubbijeenkomst

Elke donderdag van 18:00-19:30

Forelderij, Usselerrietweg 50, 7546 PE Enschede