© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Grolsch Veste
Groslch Veste
Kerstpakkettenactie
logo
lustrum
mini puzzeltocht
School in Tanzania
School in Tanzania
Nieuwjaarswandeling

Welkom op de website van Rotaryclub oEnschede Zuid

Rotaryclubs serviceclubs

Wat wij doen

Kom kennismaken met Rotary Enschede Zuid op donderdag 7 april

Rotaryclubs organiseren activiteiten, waarbij hulp wordt geboden aan instellingen in de onmiddellijke nabijheid of in de rest van het land of de wereld. 

Henk Jan de Winter, voorzitter in 2020-2021 van Rotaryclub Enschede Zuid: “wij beschouwen als serviceclub het leveren van een bijdrage aan de renovatie van Manege Roessingh van als ons belangrijkste goede doel dit jaar. Wij helpen graag waar het nodig is en dus doen we ook nog meer

De club helpt naast de manege ook de Zonnebloem in Enschede Zuid, het project ‘zeer jonge moeders’van Jarabee, en ondersteunt ze buitenlandse studenten in Enschede, die door Covid 19 niet meer naar huis kunnen en  

Internationaal is Rotaryclub Enschede Zuid nauw betrokken bij de “KEMS" school in Rubya, Tanzania; een initiatief van één van de leden, Frank Bigirwamungu. Ook bij grote rampen, zoals recent in Beirut, wordt financiële steun verleent. 

Daarnaast zijn er wekelijkse bijeenkomsten met een maaltijd, lezingen en vooral veel onderling contact. Een vriendenclub dus, die bestaat uit mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in een ander en die wat aan elkaar te vertellen hebben. Iedereen heeft immers een ander beroep, een andere maatschappelijke positie en hobby. 

De voorzitter aan het woord

Een drankje aan de bar, gezellig praatje maken, leuke locatie, nieuwe vrienden ontmoeten, uitleg over de indeling van de clubavond, gezamenlijke maaltijd, hoofdonderwerp, de nazit, fijne ontspannen sfeer.

Zo zag mijn eerste clubbijeenkomst van Rotary Enschede Zuid er 6 jaar geleden uit. De pandemie heeft er een andere wereld van gemaakt. Het blijft op het moment dat ik dit schrijf nog onduidelijk waar dit allemaal toe leidt, maar we vertrouwen erop dat na vaccinatie de wereld er weer normaal uit gaat zien. Terug naar (het oude) normaal! Als kunstenaar kan ik samen met jullie weer kijken naar een open wereld. 

De nieuwe situatie heeft ook veel goeds gebracht. We weten nu dat we levendig en flexibel zijn, verbinden en openstaan om te experimenteren. 
De clubavonden werden goed bezocht, ook in onze nieuwe vorm, digitaal via Teams vanachter de laptop, de attendance bleef stijgen. 

De onderlinge betrokkenheid is gebleven. Bij omliggende Rotaryclubs was dit anders, omdat er veelal werd overgegaan op bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand. Omdat wij doorgegaan zijn met de wekelijkse clubavonden zijn we in verbinding met elkaar gebleven en werd het aangepaste programma wekelijks ingevuld. 

Dit maakt ons een actieve en levendige club. De President van Rotary International voor het jaar 2021-2022 Shekar Mehta heeft als thema “Serve to change lives”. Hij drong er in zijn inauguratiespeech bij de leden op aan om meer betrokken te raken bij serviceprojecten, omdat de zorg voor het dienen van anderen de beste manier van leven is. Het verandert niet alleen het leven van anderen, maar ook dat van jezelf. Het past bij mij om het goede voorbeeld te geven en te inspireren om mee te doen aan projecten die een blijvende impact hebben en geeft aan waarom ik Rotarian ben. Ik wil dit vorm geven samen jullie, mijn club Rotary Enschede Zuid. 

Alleen ga je snel, samen kom je verder. Het verschil tussen alleen en samen, het zal dit jaar regelmatig terug komen, en ik zal er nadruk op leggen. 

- Wij willen samen verder en richten ons op de toekomst - 

De clubavonden zijn de hoeksteen van Rotary, die kun je eigen- lijk niet missen. De technologie en medische wetenschap zijn de belangrijke ingrediënten in de samenleving van dit moment. Voeg daar een vleugje creativiteit, een snufje kunst en cultuur, een schepje ontspanning en vriendschap aan toe dan hebt je een goed recept. 

De tijdelijke Commissie Toekomstbestendig REZ heeft een aantal uit te voeren onderwerpen aangegeven. Wij gaan die aanpakken en uitvoeren. 

Ik heb er zin in en vertrouw erop dat we een mooi jaar zullen hebben.


Haaksbergen, juni 2021 Angelica Keereweer 

Kerstpakkettenactie 2021

Rotaryclub Enschede Zuid helpt manege Roessingh

Met haar kerstpakketten actie haalt Rotaryclub Enschede Zuid een fors bedrag op om de noodzakelijke  renovatie van de stallen van Manage Roessingh mede mogelijk te maken. 

Alleen dan kan het paardrijden voor kinderen met een beperking worden voortgezet. Kinderen met, al dan niet aangeboren letsel, spierziekten en chronische pijn of vermoeidheid hebben hier veel baat bij.  Het paardrijden brengt een lach op hun gezicht en er is niets mooier dan dat. Manege Roessingh te Enschede zorgt daarvoor en we hebben het ons ten doel gesteld om zoveel mogelijk lachende gezichten te zien.

Kinderen met een beperking genieten van het paardrijden en het is een activiteit waar ze elke keer weer naar uitkijken. Maar zeker zo belangrijk is het medisch aspect: kinderrevalidatieartsen van onder meer het Roessingh verwijzen kinderen al jaar en dag door naar Manege Roessingh voor therapeutisch paardrijden. Kinderen met, al dan niet aangeboren, letsel, spierziekten en chronische pijn of vermoeidheid hebben hier veel baat bij. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken.

Bedrijven hebben belangeloos producten en artikelen beschikbaar gesteld, waarmee 500 kerstpakketten kunnen worden samengesteld, die voor € 30 per stuk worden verkocht. De totale actie, waaraan naast de hoofdsponsor ook de sponsoren, verenigd in de Club van 100, deelnemen, levert dit jaar circa € 20.000  op.

Clubbijeenkomst

Elke donderdag van 18:00-19:30

Forelderij, Usselerrietweg 50, 7546 PE Enschede