• logo
  • lustrum
  • lustrum
  • mini puzzeltocht
  • School in Tanzania
  • School in Tanzania
  • Nieuwjaarswandeling
  • De voorzitter
  • Bijeenkomsten vinden plaats in Rest. Hanninkshof in Usselo
Welkom op de website van Rotaryclub Enschede Zuid

Rotaryclubs zijn serviceclubs

Rotaryclubs organiseren activiteiten, waarbij hulp wordt geboden aan instellingen in de onmiddellijke nabijheid of in de rest van het land of de wereld. Marcel Snels, voorzitter van Rotaryclub Enschede Zuid: “wij beschouwen als serviceclub het ondersteunen van activiteiten voor kansarme jongeren als ons belangrijkste goede doel dit jaar. Dat is vooral regionaal, maar ook in en ander werelddeel. We helpen graag waar het nodig is”.

Rotaryclub Enschede Zuid helpt de kansarme Enschedese jeugd en scholen met twee nieuwe projecten: “de Vervelende bus”, een cultuurprogramma van Concordia, dat de zuidwijken van Enschede in gaat en de “Toppers op zondag” van de Weekendschool, die een speciaal project in de zuidwijken gaat opzetten. 

Daarnaast steunt deze Rotaryclub al jaren het project zeer jonge moeders van Jarabee in Twente en neemt ze deel in het project ‘Wandelen voor Water’ 

School in Tanzania

Elke club adopteert één of meerdere goede doelen en steekt de handen uit de mouwen of zamelt geld in via fundraising projecten. Rotaryclub Enschede Zuid nauw betrokken bij de “KEMS" school in Rubya, Tanzania; een initiatief van één van de leden, Frank Bigirwamungu. Om het benodigde geld bij elkaar te brengen wordt er jaarlijks een Herfstparty georganiseerd. Ook dit jaar leverde deze ‘fundraisingparty’ een bedrag van circa 15.000 Euro op.

 

Daarnaast zijn er wekelijkse bijeenkomsten met een maaltijd, lezingen en vooral veel onderling contact. Een vriendenclub dus, die bestaat uit mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in een ander en die wat aan elkaar te vertellen hebben. Iedereen heeft immers een ander beroep, een andere maatschappelijke positie en hobby. 

Lees verder

Herfstparty 2019

Rotaryclub Enschede Zuid zamelt ruim 16.000 Euro in 

De herfstparty van Rotaryclub Enschede Zuid heeft ruim 16.000 Euro opgeleverd. 

Bezoekers, sponsoren en bedrijven van de Club van 100 zorgden samen voor de opbrengst, die besteed wordt aan goede doelen.

Clubvoorzitter Belinda van Oenen: “We zijn heel blij dat we ook dit jaar weer een fors bedrag hebben kunnen inzamelen.

We steunen projecten voor kansarme jongeren, zoals de Weekendschool in Enschede Zuid, de actie ‘zeer jonge moeders’ van Jarabee en de KEMS school in Rubya, Tanzania”. 

Herfstparty

Clubbijeenkomst

Elke donderdag van 18:00-19:30

Usselerhofweg 5,  7548RZ  Enschede