© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary Enschede Zuid
THEME 2023-2024
KLIK HIER VOOR FILMPJE
Jeugduitwisseling
WEBSITE

Welkom bij Rotaryclub Enschede Zuid

Over Rotary Enschede Zuid

Onze gezellig en informele clubbijeenkomsten zijn elke donderdagavond van 18.00 uur tot en met 19.30 uur. Wij streven naar een hoge intendance, maar kunnen zeker begrijpen als je ook een keer niet kan. Elke week een afwisselend en interessant programma met als vast punt dat we samen een hapje eten. Onze vaste locatie hiervoor is de Forelderij te Enschede. Maar op de laatste donderdag van de maand, dan is onze clubbijeenkomst bij het Rijk van Sybrook. Een leuke afwisseling.

Rotary Enschede zuid, een service club opgericht op 24 oktober 1978, een club met een jarenlange traditie, maar is zeker met de tijd meegegaan, modern en eigentijds met een samenstelling van een diversiteit aan leden.  Elk met zijn eigen professionele achtergrond van verschillende beroepsgroepen met eenieder eigen en unieke werk- en levenservaring.

We ondernemen leuke activiteiten samen en hebben gezellig feesten, maar ons hoofddoel is de Rotary gedachte Service above Self. Bij Rotary Enschede Zuid betekent dit dat je bereid bent iets van jezelf te geven dat je dienstbaar wilt zijn aan de samenleving en dit in de praktijk ook zichtbaar wilt maken. Dit doen we niet alleen met werving voor financiën maar ook door “hands-on”. Zo hebben we bijvoorbeeld geholpen bij de aanleg van een schoolplein, hakken we hout, maken zelf de kerstpakketten. Het recente project waar we met z’n allen aan werken zijn prachtige vogelhuisjes.  

Goede doelen

Rotary Thema voor 2023-2024 is het is om de hoop te herstellen - om de wereld te helpen genezen van destructieve conflicten en, daarbij, om ons te helpen blijvende verandering voor onszelf te bereiken

De goede doelen van Rotary Enschede Zuid.

Stop Armoede 053. Het aantal mensen dat maandelijks te weinig geld overhoudt om van te leven, neemt steeds meer toe. Eén op de zeven kinderen leeft in armoede. Kinderen die in armoede leven zitten vaak niet bij een (sport)vereniging en kunnen geen verjaardagsfeestjes geven. Deze kinderen verdienen extra aandacht en hulp. Daarom steunt Rotary Enschede Zuid Stop Armoede 053

Manage 't Roessingh. Hier vindt therapeutisch rijden en aangepast paardrijden voor kinderen plaats. Ruiters met een beperking kunnen daar veel baat bij hebben. Gedurende 3 jaar steunt Rotary Enschede Zuid Manege 't Roessingh. De fondswerving levert een bijdrage aan het opknappen van de stallen. 

School in Tanzania. Sinds enkele jaren steunt Rotary Enschede Zuid de opbouw van een school in Tanzania, de KEMS school in Rubya. Steeds meer leerlingen gaan hier naartoe. De school is volop in ontwikkeling. Zo worden er nu een moestuin en irrigatie aangelegd. 

Onze laatste berichten

 • 100 jaar Rotary feest

  In 2023 bestaat Rotary NL 100 jaar en op 28-01-2023 is de Rotary bakfiets-estafette van start gegaan...

   
 • Vogelhuisjes

  Bij ons kunt u vanaf nu vogelhuisjes kopen ten behoeve van de goede doelen. Op deze pagina vindt u alle...

   
 • De voorzitter aan het woord

  Het clubjaar 2023-2024 heeft als doelstelling een harmonieus en gezellig jaar te zijn waarin we leuke...

   
 • 3d Party

  Jaarlijks organiseert Rotary Enschede Zuid een fondswervende avond.
  Op zaterdag 1 april van 19.00-24.00...

   
 • Van de voorzitter

  Mijn droom is dat wij als Club de kracht van diversiteit gaan benutten om onze onderlinge band te versterken,...

   

Meer lezen? 

Naar alle nieuwsberichten

Clubbijeenkomst

Elke donderdag van 18:00-19:30 
Forelderij, Usselerrietweg 50, 7546 PE Enschede

Laatste donderdag van de maand 
Het rijk van Sybrook, Veendijk 100, 7525 PZ Enschede