© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Activiteiten

Activiteiten

Rotary Concert Kasteel Limbricht – 10 september 2020 = AFGELAST

De organisatie heeft moeten besluiten om het concert af te lassen. De reden is dat de kaartenverkoop sterk achter blijft daar veel mensen vanwege Corona niet durven deel te nemen. Verder zijn de weersverwachtingen niet zo goed en is de kans op regen groot. Heel jammer maar het is niet anders.
(P.s. reeds betaalde entreegelden worden geretourneerd)

Het geplande concert, welke normaal jaarlijks op de donderdag voor koningsdag plaatsvindt, zal nu in het najaar op 10 september 2020 te Kasteel Limbricht (Allee 1, Limbricht) plaatsvinden.
Een betere gelegenheid om de corona maatregelen te kunnen respecteren.

Dit jaar is ons concert ”Een avond met Ivo. Zo mooi kan zingen zijn” een feest voor iedereen.
Opera, operette, musical, jazz, (Limburgse) luisterliedjes en evergreens.
Ze komen allemaal voorbij in een feestelijke ode aan hét instrument van de mens: "De stem".
Tenor Ivo van der Bijl tekent daarvoor.

Datum: 10 september 2020
Plaats: Kasteel Limbricht, Allee 1, 6141 AV Limbricht
Aanvang: 19:30 uur, welkom vanaf 18:30 uur.
Entreeprijs: € 25,-
Aanmelden via email:
info@rotarygeleen.nl

Uiteraard kunt u vooraf, in de pauze en na afloop gezellig borrelen en zorgen wij voor een hapje.
En Last but not least:
U steunt door een kaart te kopen o.a. het jaarlijkse uitstapje van de cliënten van Pergamijn, het jaarlijkse vakantiekamp voor kinderen met een gebrek “Handicamp”!
Het zal ons weer een eer zijn u welkom te mogen heten.

.

.

Paul Harris Fellow onderscheiding – december 2019

Tijdens onze laatste bijeenkomsten in 2019 hebben de heren Wim Zonnenberg, Harry Schmitz en Rob Atsma vanwege hun vele verdiensten in Rotary verband als waardering de Paul Harris Fellow onderscheiding ontvangen. Proficiat!

.

Kerstmarkt Elzasplein Sittard – 7 & 8 december 2019

Op de Kerstmarkt Elzasplein 7 & 8 december 2019 te Sittard was Rotary club Geleen ook van de partij.

Vanuit een kleurrijke stand in Kerstsfeer werd het publiek benaderd om ons te ondersteunen in het verrassen van eenzame ouderen en mensen met beperkingen. Dit middels de aankoop van een 'wensbal' en/of kerstknuffel.

Het publiek reageerde enthousiast en 1,5 uur voor het einde van de Kerstmarkt waren alle 'wensballen' uitverkocht...

De 'wensballen' welke door het publiek met wens in de Kerstboom zijn gehangen, zijn afgeleverd bij Pergamijn Dagopvang te Sittard. Zij waren zeer enthousiast over de ontvangen wensen en lieten meteen de ballen met lichtjes in de Kerstboom hangen...

Bij deze dank aan allen welke hieraan ondersteuning hebben verleend!

.

Jaarlijkse Fietstocht – 29 september 2019

Op zondag 29 september 2019 was door de Rotary Clubs Elsloo - Maaskant, Geleen, Sittard en Sittard-Geleen Deux Villes een fietstocht georganiseerd voor een goed doel.

Op 4 plaatsen in de regio waren halteplaatsen ingericht waar de deelnemers van een drankje en hapje konden genieten en gezellig even konden verpozen.
Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind en was de opkomst daardoor aan de lage kant.
Ondanks de gure omstandigheden was het animo en de gezelligheid buitengewoon goed.

Ook dank aan de sponsoren, waarbij de Rabobank een flinke duit bijdroeg.Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerende activiteit wordt.

Het thema van het goede doel is: Eenzaamheid.

De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor het organiseren van een bijeenkomst voor mensen die eenzaam zijn en alleen thuis zitten. Met deze activiteit bezorgen wij deze mensen een mooie dag en halen hen uit hun sociale isolement.

.

Waardering voor het project Micro Finance Project India – 15 juli 2019

Maandag 15 juli 2019 heeft Rotary club Geleen, voor haar initiatief en ondersteuning aan India projecten, als blijk van waardering een vaantje ontvangen via onze Rotary district Gouverneur Anneke Assen. Aangeboden door District Governor R. Madhav, Chandran & Rotarians of R1 District 3201 India. Het vaantje zal een prominente plaats krijgen binnen onze club.

Rotary club Geleen draagt in 2020 het project Micro Finance Project in Tamil Nadu te India over aan een nieuwe entiteit van People’s Bank, waarbij het leenkapitaal wordt verdubbeld. Deze nieuwe entiteit wordt in samenwerking met de NGO’s: Rotary Chennai Galaxy en TRF opgezet. 

Rotary club Geleen zal als onderdeel van deze overdracht aan het project en haar werkwijze publiciteit geven middels een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van genodigden uit India, de Rotary clubs in de regio, de Rotary district gouverneur en enkele politieke functionarissen, welke ontwikkelingshulp tot hun aandachtsgebied hebben. 

.

Lustrum 2019 concert – 23 juni 2019

Rotary Club Geleen viert haar 55-jarig Lustrum in het teken van fellowship en sociale bijdrage.
Op zondagmiddag 23 juni vond te kasteel Hoensbroek een geheel verzorgd evenement plaats voor kinderen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen én hun verzorgers. Het programma bestond uit een speurtocht, spellen en handboogschieten, hetgeen een daverend succes was en waaraan 42 kinderen en een 20-tal verzorgers deelnamen.

.

Aansluitend 's avonds was op het kasteel voor een gevarieerd en verrassend muzikaal programma door ons Limburgs ensemble Martin & Friends, welke werd bezocht door zo'n 220 gasten. Zij genoten van het concert en zagen geprojecteerde beelden van die middag, welke zij door hun aanwezigheid hebben mogelijk gemaakt.

.

Lustrum 2019 evenement is gesponsored door

.

Lustrum 2019 fellowship – 22 juni 2019

Rotary Club Geleen vierde haar 55-jarig Lustrum in het teken van fellowship binnen haar Rotary gelederen op zaterdagavond 22 juni te Kasteel Hoensbroek. Dit gecombineerd met de bestuursoverdracht van Jos Moers naar onze nieuwe voorzitter Henk Rozeboom.

20190622 Rotary Bestuurswissel Henk Rozeboom 5236s

Het was een feestelijke gebeurtenis waarbij diverse Rotarians van de Rotaryclubs Maaseik, Mönchengladbach, Elsloo-Maaskant, Sittard en Sittard-Geleen Deux Villes aanwezig waren.

.

Handicamp Rotary 2019 – 29 april 2019

Voor de 19e keer vond dit jaar het Rotary project Handicamp plaats te Houthem. Dit jaar deden 14 kinderen met een beperking, tussen de 14 en 19 jaar, mee. Rotary Geleen sponsorde 1 kind.

Het survival kamp sloot af op vrijdag 3 mei met de gebruikelijke barbecue, ondersteund met helpende handjes uit onze Rotary gelederen.

Het was wederom een succes!

.

Klassiek concert 2019 – donderdag 25 april

Rotary Club Geleen presenteerde wederom het jaarlijks Klassiek Concert te Kloosterbibliotheek Wittem; een unieke locatie alwaar ook als gast onze Rotary vrienden uit Chennai India aanwezig waren.

..

Het programma omvatte een klassiek concert door Klara Gronet (viool) & Antoni Lichomanow (piano) en een a capella-zang uitvoering door de Southern Voices.

...

De opkomst was groot en daarmee ook uw steun aan activiteiten voor kinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Dank daarvoor!

De prachtige optredens werden vol enthousiasme gepresenteerd en aanwezigen hebben tijdens de pauze en achteraf nog gezellig geborreld.
Het evenement zal volgend jaar weer op/rondom Koningsdag worden georganiseerd.

.

Beroepenvoorlichting – dinsdag 26 maart 2019

De gezamenlijke Rotaryclubs van Elsloo/Maaskant, Geleen en Sittard organiseerden dit jaar in samenwerking met het Graaf Huyn College voor de 18e keer de beroepenmarkt voor de leerlingen van het Graaf Huyn College.
Nieuw is dat dit jaar ook de VMBO afdeling aansloot bij de beroepenmarkt.
Deze beroepenmarkt wordt door de leerlingen als zeer nuttig beschouwd bij het maken van een goede profielkeuze en/of opleidingskeuze.

De leerlingen interviewden minimaal 2 beroepsbeoefenaars en maken daarvan een verslag.
Daarnaast brachten ze ook een bezoekje aan de aanwezige voorlichters van de verschillende vervolgopleidingen.
.

Winterwandeling – zondag 17 maart 2019

Een jaarlijkse winterwandeling aan welke de Rotary Clubs Maaseik, Mönchengladbach en Geleen deelnemen. Een gezellige wandeling: genieten van natuur en historie. Een stimulans van het onderlinge fellowship.

Dit jaar was de wandeling rondom Sweikhuizen met het thema “de Bokkerijders”. Een aangename wandeling met tussendoor een winterse hagelbui.


.

Actieve/wederkerende projecten van RC Geleen

Handicamp Rotary

Rotary Club Geleen is al jaren betrokken bij Handicamp, een 'survival camp' voor jongeren met beperkingen die vaak rolstoel gebonden zijn.

Het Handicamp is erop gericht om deze jongeren samen met  valide jongeren een avontuurlijke week te geven waarin de nadruk niet ligt op beperkingen maar op het verleggen van grenzen en het aangaan van uitdagingen. Dit alles onder begeleiding door enthousiaste professionals en vrijwilligers.

.

Onze Pergamijn projecten

Pergamijn Labourstraat Beek

Pergamijn Dagopvang Geleen

Rotary Club Geleen sponsort al zes jaar een project "om de hoek", nl. een groep die bestaat uit mannen en vrouwen met meervoudige en ernstige beperkingen. Deze groep van ca. 15 personen woont in de Labourestraat in Beek.

De bewoners gaan een keer per jaar naar de manege in Heel waar ze op spanlakens tussen twee paarden een paar ritjes maken. Ook bezoeken ze een belevingstuin en een kinderboerderij.

Ieder jaar gaan zowel medewerkers als stagiaires van Pergamijn mee en een groep van ca. 10 vrijwilligers van Rotary Club Geleen.

Recent zijn een aantal belevingsborden voor de cliënten van Pergamijn dagbesteding Laboure gemaakt. Zij waren hierover zeer enthousiast.

Sinds twee jaar ondersteunt Rotary Club Geleen de dagopvang van Pergamijn in de Eloystraat te Geleen, waar 30-40 volwassenen met beperkingen overdag verblijven en zich bezighouden met allerlei activiteiten.

Wij ondersteunen deze opvang op verschillende manieren. Zowel financieel als met "handen uit de mouwen"

Zo zijn de buitenfaciliteiten verbeterd waardoor de bezoekers o.a. gebruik kunnen maken van een overdekte zitplek. 

Jaarlijks verzorgen we een uitstapje met de cliënten, zoals een bezoek aan het Gaiapark of een pannenkoekentocht van rederij van Stiphout in Maastricht.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

.

Job Rotary

Meer dan 136 Rotary Clubs in Nederland houden zich via JobRotary actief bezig met de begeleiding van werkzoekenden.
JobRotary richt zich op werkzoekenden van 40 jaar en ouder. Ongeveer 57% van degenen die zich aangemeld hebben bij JobRotary wordt succesvol begeleid. De missie van JobRotary is niet alleen het begeleiden naar werk, maar ook verandering van de beeldvorming die er (steeds minder) bestaat rond oudere werkzoekenden.

Rotary Club Geleen beschikt over een aantal mentoren die de begeleiding van werkzoekenden op zich nemen.
.

Micro financieringen in Tamil Nadu

In Tamil Nadu, India, heeft Rotary Club Geleen in samenwerking met Rotary Club of Chennai Galaxy een Micro Krediet project ontwikkeld.
Dit project wordt uitgevoerd met gerenommeerde organisaties op het gebied van ontwikkelingsprojecten.

SPS India Foundation, CAUVERI en SURABI zijn onze partnerorganisaties in India. Zij voeren al meer dan 30 jaar ontwikkelingsprojecten voor de allerarmsten uit in Tamil Nadu.

Zij maken deel uit van de Salesianen van Don Bosco. 

Met dit project krijgen 400 arme vrouwen uit de slums van Chennai en in afgelegen dorpen een kleine lening van max. $ 200, Deze vrouwen zijn georganiseerd in zogenaamde  Self Help Groups. 

De micro-kredieten zijn bedoeld om Micro Enterprises te starten: kleine ondernemingen van een of meer vrouwen. Denk aan: het houden van enkele geiten, het produceren van melk, het maken van kleding, enz. Met deze relatief kleine investeringen worden zij geholpen een beter inkomen te verdienen. 

De vrouwen krijgen niet alleen een lening; ze worden ook intensief getraind en begeleid op het gebied van ondernemerschap, bedrijfsadministratie, product- en warenkennis, vakkennis,  enz. Daarbij vormen ze een netwerk dat weer andere vrouwen gaat helpen.

Na ongeveer twee jaar gaat het fonds over naar SPS India Foundation om voor 'eeuwig' te worden gebruikt als zgn. 'Micro Finance Fund'.

Meer weten over de achtergronden van dit project ?

Download dit artikel

C:\Users\pkamp_000\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\IE\0LT5BWMU\pdf-155498_960_720[1].png

.