© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Wederkerende projecten

Actieve/wederkerende projecten van RC Geleen

Handicamp Rotary

Rotary Club Geleen is al jaren betrokken bij Handicamp, een 'survival camp' voor jongeren met beperkingen die vaak rolstoel gebonden zijn.

Het Handicamp is erop gericht om deze jongeren samen met  valide jongeren een avontuurlijke week te geven waarin de nadruk niet ligt op beperkingen maar op het verleggen van grenzen en het aangaan van uitdagingen. Dit alles onder begeleiding door enthousiaste professionals en vrijwilligers.

.

Onze Pergamijn projecten

Pergamijn Labourstraat Beek

Pergamijn Dagopvang Geleen

Rotary Club Geleen sponsort al zes jaar een project "om de hoek", nl. een groep die bestaat uit mannen en vrouwen met meervoudige en ernstige beperkingen. Deze groep van ca. 15 personen woont in de Labourestraat in Beek.

De bewoners gaan een keer per jaar naar de manege in Heel waar ze op spanlakens tussen twee paarden een paar ritjes maken. Ook bezoeken ze een belevingstuin en een kinderboerderij.

Ieder jaar gaan zowel medewerkers als stagiaires van Pergamijn mee en een groep van ca. 10 vrijwilligers van Rotary Club Geleen.

Sinds twee jaar ondersteunt Rotary Club Geleen de dagopvang van Pergamijn in de Eloystraat te Geleen, waar 30-40 volwassenen met beperkingen overdag verblijven en zich bezighouden met allerlei activiteiten.

Wij ondersteunen deze opvang op verschillende manieren. Zowel financieel als met "handen uit de mouwen"

Zo zijn de buitenfaciliteiten recent verbeterd waardoor de bezoekers o.a. gebruik kunnen maken van een overdekte zitplek. 

Daarnaast verzorgen we een jaarlijks uitstapje met de cliënten zoals een bezoek aan het Gaiapark of een pannenkoekentocht van rederij van Stiphout in Maastricht.

.

Job Rotary

Meer dan 136 Rotary Clubs in Nederland houden zich via JobRotary actief bezig met de begeleiding van werkzoekenden.
JobRotary richt zich op werkzoekenden van 40 jaar en ouder. Ongeveer 57% van degenen die zich aangemeld hebben bij JobRotary wordt succesvol begeleid. De missie van JobRotary is niet alleen het begeleiden naar werk, maar ook verandering van de beeldvorming die er (steeds minder) bestaat rond oudere werkzoekenden.

Rotary Club Geleen beschikt over een aantal mentoren die de begeleiding van werkzoekenden op zich nemen.
.

Micro financieringen in Tamil Nadu

In Tamil Nadu, India, heeft Rotary Club Geleen in samenwerking met Rotary Club of Chennai Galaxy een Micro Krediet project ontwikkeld.
Dit project wordt uitgevoerd met gerenommeerde organisaties op het gebied van ontwikkelingsprojecten.

SPS India Foundation, CAUVERI en SURABI zijn onze partnerorganisaties in India. Zij voeren al meer dan 30 jaar ontwikkelingsprojecten voor de allerarmsten uit in Tamil Nadu.

Zij maken deel uit van de Salesianen van Don Bosco. 

Met dit project krijgen 400 arme vrouwen uit de slums van Chennai en in afgelegen dorpen een kleine lening van max. $ 200, Deze vrouwen zijn georganiseerd in zogenaamde  Self Help Groups. 

De micro-kredieten zijn bedoeld om Micro Enterprises te starten: kleine ondernemingen van een of meer vrouwen. Denk aan: het houden van enkele geiten, het produceren van melk, het maken van kleding, enz. Met deze relatief kleine investeringen worden zij geholpen een beter inkomen te verdienen. 

De vrouwen krijgen niet alleen een lening; ze worden ook intensief getraind en begeleid op het gebied van ondernemerschap, bedrijfsadministratie, product- en warenkennis, vakkennis,  enz. Daarbij vormen ze een netwerk dat weer andere vrouwen gaat helpen.

Na ongeveer twee jaar gaat het fonds over naar SPS India Foundation om voor 'eeuwig' te worden gebruikt als zgn. 'Micro Finance Fund'.

Meer weten over de achtergronden van dit project ?

Download dit artikel

C:\Users\pkamp_000\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\IE\0LT5BWMU\pdf-155498_960_720[1].png