Donderdag en vrijdag huis-aan-huis kaartverkoop: burgemeester eerste koper

Burgemeester Frans Spekreijse heeft deze week de eerste kaart van de huis-aan-huis actie gekocht.

De actie Sterren Stralen is nu pas echt goed begonnen! Een dertigtal leden van de lokale Rotaryclub gaan komende donderdag en vrijdag langs de deuren in Gorssel om wenskaarten te verkopen. De actie Sterren Stralen, die vorig jaar speeltuin De Bolderhoek een nieuw speeltoestel opleverde, komt nu ten goede aan de in 2011 te realiseren Zorgtuin Gorssel. Daar worden lokale jongeren opgevangen die in de knel zijn geraakt.

 

Afsluiting Riobamba

Hulp binnen het Riobamba project

Rotary Gorssel rondt dit jaar het grote Riobamba project af waarvoor de leden in de afgelopen jaren in de regio maar liefst € 56.000 hebben opgehaald. Instituto Carlos Garbay (ICG), een tehuis voor gehandicapte kinderen in Riobamba (Ecuador) kon zich met dit geld ontwikkelen van een beperkte opvangplaats naar een echte school met therapeutische en educatieve functies. Met de laatste € 25.000 van het Rotary-geld – binnenkort over te maken – komt de school op eigen benen te staan als serieuze opleidingsplaats waar gehandicapten leren zichzelf in de samenleving staande te houden.

 

Gepensioneerde tandarts Koopmans naar Rotary Dental Clinic

Tjalling Koopmans aan het werk in Guatemala

Tjalling Koopmans uit Gorssel gaat binnenkort weer tanden en kiezen boren, vullen en trekken in Guatemala. Koopmans, die tot aan zijn pensionering tientallen jaren een tandartspraktijk had in Gorssel, gaat in Midden-Amerika met andere vrijwilligers werken voor de Rotary Dental Clinic Guatemala. Ruim een maand verblijft de tandarts in de Rio Dulce streek van het land om met name de allerarmsten tandheelkundige hulp te geven.

 

Rotary knapt De Bolderhoek op

Rotary knapt De Bolderhoek op

In Speeltuin De Bolderhoek in Gorssel beginnen de effecten van de acties van Rotary Gorssel-Zutphen zichtbaar te worden. Een dertigtal leden van de club heeft twee zaterdagen en een donderdagavond de armen uit de mouwen gestoken om het speeltuincomplex aan de Elfuursweg op te knappen. De grootste klapper komt nog: de speeltuin wordt uitgebreid!