© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Streetsoccer 2024
Streetsoccer 2024
Rotarytheme 24-25
Klik voor info
THEME 2023-2024
KLIK HIER VOOR FILMPJE
Zomerkampen
bekijk info
Family to Family
Meer info

Welkom op de website van Rotaryclub Hengelo-Driene

De Club

Rotaryclub Hengelo-Driene is opgericht op 15 januari 1969 en heeft momenteel 39 leden verdeeld over 30 classificaties (beroepsgroepen).

De leden komen elke woensdagmiddag van 12.30 - 14.00 uur bij elkaar. De inloop is vanaf 12.00 uur.

 

Vaste plaats van samenkomst is buitenplaats “De Houtmaat”, Houtmaatweg 9, 7556 PC Hengelo. tel.: 074-2918112

 

Het jaarthema van onze club is : Tijd voor Positiviteit

Positiviteit is een waardevol en krachtig instrument dat ons in staat stelt om obstakels te overwinnen, nieuwe ideeën te verkennen en gezamenlijk onze gemeenschap te dienen. Het is een leidraad die ons inspireert om door te gaan, zelfs wanneer we het even niet meer zien zitten. Positiviteit levert een belangrijke bijdrage aan het ervaren van tevredenheid en geluk. Daarnaast levert positiviteit op fysiologisch niveau een aantoonbaar gezonder lichaam op. Door positiviteit centraal te stellen in alles wat we doen, kunnen we de wereld om ons heen veranderen, perspectieven verschuiven en levens verbeteren. De glimlach moet weer terug op onze gezichten!

Dit jaar zullen we ons richten op het bevorderen van positieve acties en het aanmoedigen van een optimistische benadering bij al onze projecten en initiatieven. We zullen onze tijd, energie en middelen inzetten om een verschil te maken. Door middel van creatieve en impactvolle projecten zullen we ons inzetten voor duurzame verandering en het versterken van de banden binnen onze gemeenschap; binnen onze club.

Bovendien is positiviteit niet alleen iets dat we extern verspreiden; het begint ook bij onszelf. Als leden van Rotaryclub Hengelo-Driene hebben we de verantwoordelijkheid om onze eigen positieve mindset te cultiveren en elkaar te ondersteunen in alles wat we doen. Samen zullen we een omgeving creëren waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar potentieel te realiseren, waarin ideeën worden gedeeld en waarin we elkaar inspireren om steeds verder te gaan.

Ik ben ervan overtuigd dat we, met positiviteit als ons kompas, in staat zullen zijn om geweldige dingen te bereiken in het komende clubjaar. Laten we onze passie bundelen, ons hart openstellen voor nieuwe mogelijkheden en onze talenten gebruiken om een blijvende impact te maken. Samen kunnen we een golf van positieve verandering in beweging zetten die verder reikt dan onze eigen gemeenschap en een inspiratiebron zal zijn voor anderen.

Laten we met toewijding, betrokkenheid en vastberadenheid de wereld een betere plek maken. Samen staan we sterk en ik kijk uit naar een jaar vol buitengewone prestaties en ons gezamenlijke succes.

Activiteiten

Wij zijn een actieve club. We beschikken naast deze site over een eigen Facebookpagina waarop u onze activiteiten kunt volgen. Daarnaast hebben we voor twee grote projecten van onze club een eigen website.


Rotary streetsoccertoernooi

Rotary Club Hengelo Driene organiseert samen met Hengelo Sport het Streetsoccertoernooi voor groepen 5, 6, 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Hengelo. Het toernooi zal plaatsvinden op 5, 6, 7 en 8 februari 2024 in Hangar 11 van het Vliegveld Twenthe.

FAIR PLAY VOOROP

Bij het Rotary Streetsoccer toernooi gaat het om Fair Play. Respect voor elkaar en iedereen kan meedoen. Naast prijzen voor de winnaars van de wedstrijden wordt er dan ook per categorie een Fair Play Award uitgereikt aan het meest sportieve team. 

KINDEREN SPORTEN VOOR KINDEREN!

Via sponsoring wil de organisatie ook geld binnen halen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne en Special Heroes. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is de opvolger van het Jeugdsportfonds en betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten, muziek te maken, te dansen, schilderen, toneel te spelen of iets anders creatiefs te doen.  Special Heroes laat kinderen en jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Het is een stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen.

WAT DOET ROTARY?

Rotary is een serviceclub met 1,2 miljoen leden in meer dan 200 landen. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary-leden werken wereldwijd aan conflictbeheersing en het verbeteren van hygiëne, gezondheidszorg en onderwijs.

Rotaryclubs worden samengesteld uit leden met zoveel mogelijk verschillende beroepsgroepen. Er is een wekelijkse bijeenkomst, waarbij er altijd een lezing wordt gehouden over heel verschillende onderwerpen. Daarnaast organiseren zij activiteiten zoals bijvoorbeeld dit streetsoccertoernooi. Jeugd ondersteunen is heel belangrijk voor Rotary. Kinderen laten sporten op een positieve manier is een van de doelstellingen van dit evenement. De Fair Play award is niet voor niets een belangrijk onderdeel van het toernooi.

Nieuws

  • STREETSOCCERTOERNOOI 2024

    Rotary Club Hengelo Driene organiseert samen met Hengelo Sport het Streetsoccertoernooi voor groepen...

     
  • Hengelose krokettendag 2023

    Rotary Club Hengelo - Driene gaat het nuttige met het aangename verenigen. We ondersteunen de populariteit...