© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Avondvierdaagse IJmuiden 2019 was groot suces!
Rotary IJmond
Jaarkind Mateo uit Argentinie
Mentelity Foundation Bibian Mentel
Avondvierdaagse IJmuiden 2019 gaat door!
Winnaars Rotary Zeilregatta 2018
Bezoek zusterclub Bergisch Gladbach
Intercity, Bibian Mentel
NL Doet 2019

Welkom op de site van Rotary IJmond

Activiteiten

Avondvierdaagse IJmuiden
Vanaf 2019 organiseren wij de jaarlijkse avondvierdaagse in IJmuiden. We werken daarbij samen met scholen en ouderraden, sportclubs, de gemeente en enkele enthousiaste ondernemers. Het is dus een gemeenschapsproject. 

NL Doet 2019
Ieder jaar kiezen we een project waarbij we onze handen uit de mouwen steken. Dit jaar hebben we bij woonzorgcentrum Breezicht in IJmuiden spelletjes gedaan met (demente) bewoners. Daarna hebben we hamburgers gebakken en ijsjes uitgedeeld. Zowel de bewoners als wijzelf hebben genoten. Voor herhaling vatbaar.

IJmonds Kerstbier
Brouwerij Santpoorts Bier heeft speciaal voor onze club Kerstpils en donker Kerstbier gebrouwen. Meer dan duizend flessen hebben we verkocht, aan vrienden en bekenden, maar ook aan bedrijven.

Van elke fles ging 2 euro naar Stichting Kind & Brandwond.


Rotary IJmond

IN MEMORIAM HUUB DE KRUIJF

Op 11 december overleed Huub de Kruijf, lid van Rotaryclub IJmond en secretaris van de District Rotary Foundation Commissie. Huub was werkzaam in het bankwezen en in die functie woonde hij ook enige jaren in Kenia. Toen ontwaakte zijn liefde voor dat land en zijn betrokkenheid bij het welzijn van de inwoners.

Huub trad toe tot Rotary in 1984 als charter lid van RC IJmond. Hij vervulde in de club vele functies, waaronder die van voorzitter. Jarenlang was hij secretaris.

Onder zijn leiding bezochten leden van Rotaryclubs in regio Midden-Kennemerland Kenia meerdere malen en werd een pact gesloten met Rotaryclub Machakos. Huub kreeg de naam ‘Waterpromotor’. In 12 jaar slaagde hij erin een groot aantal projecten op het gebied van water en sanitatie te realiseren ter waarde van vele tonnen. Het laatste project betrof de opleiding van 120 jonge Aidswezen, die nu dankzij een beroepsopleiding grotendeels hun eigen inkomen kunnen verdienen. Huub was erelid van Rotaryclub Machakos.

Het spreekt vanzelf dat een man als Huub een gewild lid was van de District Rotary Foundation Commissie. Hij nam in 2012 het secretariaat van de commissie op zich. In dat jaar werden de voorbereidingen getroffen voor de omslag van Matching Grants naar Global Grants en de instelling van District Grants. De eerste jaren van het nieuwe systeem moest er nog veel ontdekt worden. Regelmatig werden de regels bijgesteld op grond van de ervaringen in het veld. Ook buiten de commissievergaderingen was Huub steeds bereikbaar voor hulp en advies. De ‘beloning’ voor dat vrijwilligerswerk was voor hem de fellowship met RC Machakos en de District Rotary Foundation Commissie. Zijn doel was steeds: samen iets moois voor elkaar krijgen. Regelmatig deelde hij met ons de nieuwtjes uit de Rotarywereld in Kenia, die hij van zijn vrienden in Machakos toegestuurd kreeg.

Huub maakte de verslagen van de vergaderingen snel, puntig en volledig, steeds afgesloten met een punctuele lijst van actiepunten. De laatste jaren besloot hij de verslagen altijd met een kwinkslag richting kookkunst van de gastvrouw. Naast het secretariaat hield Huub ook de donaties van de clubs aan de Foundation bij en stuurde altijd een vriendelijk bedankje aan de penningmeesters. Huub was aimabel, betrokken, bescheiden, integer, bedachtzaam en geestig. Zijn overlijden ten gevolge van een hersenbloeding raakt ons allen. In gedachten zijn we bij Annelies en dochters Nienke, Cecile en Maaike en hun partners en kinderen. Ook Rotary en zijn club van Past Rotarians (de Heerenduinen) zullen Huub heel erg missen.


Rotarian wil het verschil maken…


De leden van Rotary IJmond zijn werkzaam (geweest) in alle sectoren van de Nederlandse economie, kortom: we vormen een zéér divers netwerk. Via onze serviceclub en netwerkorganisatie zetten leden zich regelmatig belangeloos in om op tal van manieren een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dat doen we onder meer door hulp (niet alleen geld) te geven aan projecten die volgens ons het verschil kunnen uitmaken. Zo steunen we bijvoorbeeld al enige jaren door middel van sponsoring en advies projecten voor schoon drinkwater in Kenia, waardoor allerlei gezondheidsbedreigende en zelfs dodelijke ziektes (veel) minder kans krijgen.

Actief in eigen regio…

Lees verder