• International Student Exchange Group 2019
  • 5 - 16 augustus 2019
  • Jeugddorp Leiden
  • Voorzitter RC Leiden 2019 2020
  • Bestuur 2019-2020 RC Leiden
  • 3 octobary
  • 3octobary
  • Weekend Klas, bezoek aan Kaasboerderij
RC LEIDEN
Opgericht: 11 juni 1926
Bijeenkomst maandag 12.30u
39 leden

Laatste nieuws

International Study Exchange Group te gast

Eind augustus bood Rotary Club Leiden tien jonge mensen uit verschillende landen een week lang gastvrijheid in het kader van het Mini Group Study Exchange programma (een jaarlijks project van de samenwerkende Rotary Clubs uit 5 landen ‘Pentangular’).  Tijdens diverse excursies en bezoeken in de Randstad konden we de 10 jonge gasten laten delen in wereldburgerschap en de interessante aspecten van de Nederlandse samenleving laten zien, inclusief de vanzelfsprekende gastvrijheid zo passend ook bij Rotary’s motto: ‘Service above self’ .

RC Leiden steunt Jeugddorp

Ook deze zomer steekt Rotary Club Leiden de handen uit de mouwen bij Jeugddorp Leiden. Van 5 - 16 augustus kunnen jongeren op het terrein aan de Voorschotenseweg hutten bouwen, knutselen en zich bezighouden met sport & spel of toneel. Een aantal leden helpt mee als vrijwilliger en daarnaast heeft RC Leiden een financiële bijdrage geleverd waardoor Jeugddorp een nieuw springkussen kon aanschaffen. Na jarenlang intensief gebruik was het vorige onherstelbaar versleten en het is reusachtig nuttig als de kinderen tijdens de pauzes of voor aanvang van de activiteiten even stoom willen afblazen.

Foto verslag

Scholar met Global Grant

De Amerikaanse studente Crystle Siegel (24) zal komend studiejaar in Leiden studeren op een Global Scholar Grant die haar vanuit Rotary District 7770 (South-Carolina) is toegekend. Rotary Club Leiden zal haar thuishaven zijn. In Leiden gaat Crystle een Ma-program Culture & Politics volgen bij de faculteit Geesteswetenschappen. Als een internationale student is ze met name geïnteresseerd in ontwikkelingen buiten de Verenigde Staten, niet slechts met een educatieve blik, maar ook vanuit humanitair oogpunt.