• Fusie Leidse Rotary Clubs beklonken
  • RC Leiden actief ten tijde van Covid19 crisis
  • International Student Exchange Group 2019
  • Santa Run
  • 5 - 16 augustus 2019
  • Jeugddorp Leiden
  • 3 octobary
  • 3octobary
  • Weekend Klas, bezoek aan Kaasboerderij
RC LEIDEN
Opgericht: 11 juni 1926
Bijeenkomst donderdag 12.30u
Grand Café de Burcht
61 leden

Leidse Rotaryfusie:samen sterker

Rotaryfusie in Leiden: samen sterker

Na een maanden durend zorgvuldig proces van praten, luisteren, onderhandelen en onderzoeken was half juni de kogel door de kerk: ‘moederclub’ Rotary Club Leiden (opgericht in 1926) en ‘dochterclub’ Rotary Club Leiden De Burcht (voorheen Rotary Club Leiden Oost, opgericht in 1968) gaan vanaf i juli 2020 samen verder als Rotary Club Leiden. Birgitt de Boer (afkomstig van RC Leiden De Burcht) en Pieter Gaillard (afkomstig van RC Leiden) hanteren in 2020-2021 samen de voorzittershamer onder het motto: “Samen sterker”. Verjonging, verbreding van de signatuur en grotere slag- en wervingskracht waren de redenen voor de door beide fusiepartners zeer gewenste fusie. RC Leiden verlaat Holiday Inn. Gekozen is voor de lunch op donderdag in Sociëteit De Burcht, met eens in de maand een woensdagavondborrel.

Geen Santa Run door Corona

De Leidse Rotary Santa Run 2020 gaat niet door.  De organisatoren vinden het risico om een nieuwe corona-uitbraak te veroorzaken namelijk te groot. Vorig jaar organiserende Rotary Club Leiden De Burcht het wandelevenement waarbij duizend kerstmannen voor het goede doel door de stad lopen. Er werd toen 20.000 euro opgehaald. De ‘fusieclub’ Rotary Club Leiden heeft voor 2021 weer op de kalender gezet. De organisatie gaat mogelijkheden onderzoeken of er op een andere manier geld voor goede doelen kan worden ingezameld. Juist tijdens de coronacrisis is dat immers extra hard nodig. Goede ideeën zijn meer dan welkom bij leiden@rotarysantarun.nl.

3 Octobary aan huis

3octobary buddy's gaan langs op 3 oktober

Net als alle evenementen op 3 oktober kon dit jaar ook het - sinds 2005 georganiseerde - ‘3Octobary-feest in de Lorentzhof’ geen doorgang vinden door Covid-19.

Maar de doelgroep, de zelfstandig wonende ouderen,  wilden we niet vergeten, zeker nu niet, nu het sociale isolement in deze leeftijdscategorie nog heviger aan de orde is.   

De buddy’s van ‘3Octobary’ gingen dit jaar daarom – na een telefoontje vooraf – op 3 oktober bij diverse individuele ouderen langs, op “thuisbezoek” met een pakket kadootjes en een praatje.

Naast een flesje advocaat en een bus spuitslagroom, bevatte het pakket onder meer een zak marsepeinen hutspot, een bakje druiven en een informatieve feestwijzer over 3 oktober.

De reacties waren ontroerend en bevestigden opnieuw dat aandacht geven aan juist deze doelgroep, met als aanleiding deze dag, een waardevolle formule is.