• RC Leiden actief ten tijde van Covid19 crisis
  • International Student Exchange Group 2019
  • 5 - 16 augustus 2019
  • Jeugddorp Leiden
  • Voorzitter RC Leiden 2019 2020
  • Bestuur 2019-2020 RC Leiden
  • 3 octobary
  • 3octobary
  • Weekend Klas, bezoek aan Kaasboerderij
RC LEIDEN
Opgericht: 11 juni 1926
Bijeenkomst donderdag 12.30u
Grand Café de Burcht
61 leden

RC Leiden blijft in contact

RC Leiden blijft contact houden

Ook in deze 1,5 meter maatschappij blijft de club in contact, zowel met de eigen leden als met doelgroepen in de samenleving waarop community service van RC Leiden zich al vóór de Corona crisis richtte. Het Rotary motto "Service Above Self" moet in deze tijd meer opgeld doen dan ooit tevoren is de mening.  

Elke week gaat er een weekbericht naar alle leden en eens in de drie weken wordt er in een conference meeting met elkaar informatie uitgewisseld.

Er is een inzamelingsactie gestart van knutselmaterialen voor kinderen in gezinnen waar daarvoor de middelen ontbreken. De knutselspullen worden centraal verzameld en met behulp van o.a. de Bakkerij en Jes Rijnland verdeeld. 

Succesvolle Rotary SantaRun 2019

Rotary Santa Run 2019

De organisatie van de Leidse editie van de Rotary SantaRun 2019 door Rotaryclub Leiden de Burcht was weer voorbeeldig. Bijna 1300 kerstmannen (m/v) – jong en oud – liepen mee in de 3,5 km lange sponsorloop door Leiden, die € 20.000 opleverde voor goede doelen zoals Nierstichting, Stichting Jeugd en Welzijn en de Voedselbank. Het was wederom een prachtig gezicht om een vrolijk rood-wit lint door Leiden te zien trekken. Dwars door bijvoorbeeld Rijksmuseum Boerhaave en de Hooglandse kerk, met op tal van plekken koortjes en orkestjes.

Foto verslag

3 Octobary van huis tot huis

3octobary buddy's nemen contact

Met zelfstandig wonende ouderen die in het verleden uitgenodigd werden om het 3october feest mee te vieren en die zo extra getroffen worden in deze tijd van afstand houden en thuis blijven wordt door leden telefonisch contact opgenomen. Een persoonlijk gesprek, hoe kort ook, waarin gevraagd wordt hoe het gaat, of er nog hulp nodig is en waarbij het de bedoeling is een hart onder de riem te steken blijkt enorm gewaardeerd te worden. Het is een kleine moeite, met grote betekenis.