RC LEIDEN
Opgericht: 11 juni 1926
Bijeenkomst maandag 12.30u
56 leden - 51 classificaties

Laatste nieuws

  • Maandag 22 oktober werd ons nieuwe lid Jos van den Broek geïnstalleerd. 

3 october met de Rotary

Elke 3 oktober zijn tenminste 10 leden van onze club vroeg van de partij om samen met leden van 5 Rotaryclubs een aantal Leidse senioren, die de vroegere ‘hosvlonder’, haring en wittebrood, de kermis en de optocht nog helder voor de geest staan, maar al vele jaren zelfstandig nergens meer heen kunnen, een onvergetelijk 3-octoberfeest te bezorgen.  Deze ouderen worden thuis opgehaald en in De Lorentzhof aan de Zoeterwoudsesingel in Leiden ontvangen met koffie/thee en gebak. Na een drankje volgt een hutspotmaaltijd waarna de ouderen eerste rang zitten als de optocht voorbij komt en haring, wittebrood en een advocaatje met slagroom wordt uitgedeeld. Een groot festijn, waarvan de meesten niet hadden durven dromen dat ze nog eens zouden meemaken. 


 

 
Filmpje!

Perisur Project

De Rotaryclubs van Leiden en Paramaribo zijn enkele jaren geleden begonnen met het Perisur-project. De babysterfte in Suriname is namelijk erg hoog en hier proberen we, door het geven van voorlichting aan aanstaande ouders, verbetering in aan te brengen.
Perisur staat voor Perinatale Interventies Suriname. De start is zeer succesvol. Harde cijfers zijn er nog niet. Daar is het te vroeg voor.


 Lees meer