• Fusie Leidse Rotary Clubs beklonken
  • RC Leiden actief ten tijde van Covid19 crisis
  • International Student Exchange Group 2019
  • Santa Run
  • 5 - 16 augustus 2019
  • Jeugddorp Leiden
  • 3 octobary
  • 3octobary
  • Weekend Klas, bezoek aan Kaasboerderij
RC LEIDEN
Opgericht: 11 juni 1926
Bijeenkomst donderdag 12.30u
Grand Café de Burcht
61 leden

Leidse Rotaryfusie:samen sterker

Rotaryfusie in Leiden: samen sterker

Na een maanden durend zorgvuldig proces van praten, luisteren, onderhandelen en onderzoeken was half juni de kogel door de kerk: ‘moederclub’ Rotary Club Leiden (opgericht in 1926) en ‘dochterclub’ Rotary Club Leiden De Burcht (voorheen Rotary Club Leiden Oost, opgericht in 1968) gaan vanaf i juli 2020 samen verder als Rotary Club Leiden. Birgitt de Boer (afkomstig van RC Leiden De Burcht) en Pieter Gaillard (afkomstig van RC Leiden) hanteren in 2020-2021 samen de voorzittershamer onder het motto: “Samen sterker”. Verjonging, verbreding van de signatuur en grotere slag- en wervingskracht waren de redenen voor de door beide fusiepartners zeer gewenste fusie. RC Leiden verlaat Holiday Inn. Gekozen is voor de lunch op donderdag in Sociëteit De Burcht, met eens in de maand een woensdagavondborrel.

Geen Santa Run door Corona

De Leidse Rotary Santa Run 2020 gaat niet door.  De organisatoren vinden het risico om een nieuwe corona-uitbraak te veroorzaken namelijk te groot. Vorig jaar organiserende Rotary Club Leiden De Burcht het wandelevenement waarbij duizend kerstmannen voor het goede doel door de stad lopen. Er werd toen 20.000 euro opgehaald. De ‘fusieclub’ Rotary Club Leiden heeft voor 2021 weer op de kalender gezet. De organisatie gaat mogelijkheden onderzoeken of er op een andere manier geld voor goede doelen kan worden ingezameld. Juist tijdens de coronacrisis is dat immers extra hard nodig. Goede ideeën zijn meer dan welkom bij leiden@rotarysantarun.nl.

3 Octobary van huis tot huis

3octobary buddy's nemen contact

Met zelfstandig wonende ouderen die in het verleden uitgenodigd werden om het 3october feest mee te vieren en die zo extra getroffen worden in deze tijd van afstand houden en thuis blijven wordt door leden telefonisch contact opgenomen. Een persoonlijk gesprek, hoe kort ook, waarin gevraagd wordt hoe het gaat, of er nog hulp nodig is en waarbij het de bedoeling is een hart onder de riem te steken blijkt enorm gewaardeerd te worden. Het is een kleine moeite, met grote betekenis. 

vóór Covid-19