Gideo Roos, voorzitter voor het clubjaar 2017-2018,
heet u van harte welkom op deze website

100 jaar Rotary Foundation

Play videotrf

In 1917 stelde de scheidende president van Rotary International, Arch C. Klumph, voor om een fonds in te stellen voor charitatieve doeleinden. Zijn droom werd "The Rotary Foundation", die al bijna honderd jaar haar motto in praktijk brengt:

DOING GOOD IN THE WORLD


The Rotary Foundation (TRF) is een onafhankelijke non-profitorganisatie die Rotary helpt bij het vervullen van hun gezamenlijke missie. De Foundation wordt vaak genoemd in de top vijf van ’s werelds beste non-profitorganisaties. TRF trekt jaarlijks zo’n 150 miljoen dollar uit om projecten wereldwijd te steunen.
meer info...

Onder de rook van Amsterdam

Play videowaterland

Tussen water en weiland

Onder de rook van Amsterdam, tussen water en weilanden, vind je Gemeente Waterland. De gemeente ten noorden van de hoofdstad bestaat uit 9 kernen: Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude. De kernen zijn vanaf het Centraal Station in Amsterdam goed met het openbaar vervoer (10-30 minuten) te bereiken.

Bijna de helft van het totale oppervlak van Waterland bestaat uit water. Het landelijke gedeelte van Waterland is zo uniek dat het door het Rijk is aangewezen als Nationaal Landschap, door de bijzondere cultuurhistorische, natuurlijke en landschappelijke kwaliteiten.

NIEUWSFLITS

dg_h

Nog een laatste Zomercarrousel of een intiem Summer Dinner! Maar dan zit de zomer(vakantie) er wel echt op. Wat bracht deze zomer je? Hitte, reflectie, ontspanning? Waar bracht de zomer je?


We reizen tegenwoordig met iedereen mee door foto’s van de verre oorden, waar we tijdelijk vertoeven, met iedereen te delen. Ze vertellen je ook waar Rotary zoal zichtbaar is in de wereld.


Hoe dan ook, we pakken het ‘gewone’ leven weer op! Ons werk, de school of studie van de kinderen en Rotary natuurlijk.


Ongetwijfeld staat op veel programma’s de eerste clubzaken gepland. Welke evenementen en projecten staan dit jaar op stapel?

Lees verder