Welkom op de site van Rotary Club Oldenzaal

Filmproject Groepen 8 N.O Twente

een van de vele opnamesvoor de film

Rotary Club Oldenzaal heeft, in samenwerking met KONOT, een uniek filmproject opgezet. 'Het jaart van Groep 8'. Dit project is in de plaats gekomen van de theatershow 'Veilig Oversteken', dat door de coronamaatregelen niet kon doorgaan.

Veel activiteiten voor de kinderen gingen dit jaar door de corona niet door. Martien Boet van Rotary Club Oldenzaal:"Denk daarbij aan schoolreisjes, kampen, het Streetsoccertoernooi, de musicals, de einsfeestjes en zo meer". Al jaren organiseert RC Oldenzaal voor groep 8 van alle deelnemende scholen aan het Rotary Streetsoccer Toernooi uit Oldenzaal, De Lutte, Rossum en Weerselo de theatervoorstelling 'Veilig Overteken' in het Stadstheater De Bond. Dit is een voorstelling geschreven en gespeeld door Jolien Leussink van theaterschool ZOT. Deze voorstelling ging met name in op de veranderingen die de kinderen meemaken van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Thema's als pesten, geaardheid, nieuwe vriendjes maken, alcohol, cyberpesten kwamen hier op een humoristische wijze aan de orde. Kortom: een introductie in de jungle die 'voortgezet onderwijs' heet.

Door de coronamaatregelen kon deze voorstelling jammer genoeg niet doorgaan. Martien Boet:"Jolien kwam toen met het idee om toch iets te doen voor de kinderen. Uiteindelijk is er voor gekozen om de kinderen in groepjes van vier te filmen en hen te laten vertellen over de 8 jaar ervaring op de basisschool. Eigenlijk een beetje een kopie van het tv programma 'Praatjesmakers'. Op deze manier hebben we de kinderen, ouders en groepsleerkrachten toch een blijvende herinnering kunnen meegeven". 

Een probleem was echter dat de productie van de film meer geld zou gaan kosten dan 'Veilig Oversteken'. Martien Boet:"We hebben contact opgenomen met de KONOT (St Katholiek Onderwijs Noord Oost Twente). Die vond het een pracht idee van Rotary. Men wilde ons als organisatie financieel graag bijstaan, onder de voorwaarde dat we dan van alle KONOT-scholen een film zouden maken. Ook van de scholen die (nog) niet met Rotary Streetsoccer meedoen. We hebben dus op bijna 30 lokaties in de regio gefilmd en het resultaat mag er zijn". 

Jolien Leussink heeft de gesprekken gevoerd en is enthousiast. Jolien:"Het was erg leuk om te doen, je hoort zoveel van die kinderen en je ziet ook de verschillen tussen de schaolen in de verschillende plaatsen. Net als bij 'Veilig Oversteken' heb ik ook met ze gesproken over de overstap naar het voortgezeet onderwijs en hoe zij hun toekomst zien. Gelukkig hebben de meesten er erg veel zin in".

Op 29 juni is de film naar alle locaties gestuurd.

SPREKERSPOOL D1560

sprekerspool

De Sprekerspool van ons district D1560 is bedoeld om de Rotaryclubs te ondersteunen met een afwisselend en boeiend jaarprogramma. 
Bij de invulling van clubbijeenkomsten kunnen de programma­commissarissen gebruik maken van deze Sprekerspool voor ideeën en contacten.

Rotarians hebben aangegeven op verzoek van Rotaryclubs een presentatie aan de leden te willen verzorgen. Er kan met hen contact worden opgenomen om samen na te gaan of e.e.a. past, waarna een afspraak kan worden gemaakt.

 

Klik HIER voor de onderwerpen die nu worden aangeboden. Deze zal regelmatig worden aangevuld.

Kent u een andere interessante spreker die bereid is een interessant verhaal te houden voor andere Rotaryclubs.? Meld hem/haar aan bij uw gouverneur en of districtwebmaster.

of klik hier !

Het Rotary Leadership Institute

no

RLI streeft ernaar om kwaliteitsonderwijs te bieden in Rotary-kennis en leiderschapsvaardigheden aan Rotarians die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van hun Rotary-deelname en aan diegenen die volgens Rotary Clubs potentieel hebben voor clubleiderschap. Deze educatieve mogelijkheden zullen vaardigheden bijbrengen die de leden in hun leven en in hun vrijwilligerswerk ten goede Voor meer informatie klikt u op de INFO  link.

INFO

ROTARY WITTE WINTER WANDELING