© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Bestuurswissel 2022
45e Lustrum
World Clean-Up Day 2021
World Clean-Up Day
Renkum Downhill 2021
Moederdagactie 2021
Bekendmaking Inkomend-Inkomend mrt 2021
Airborne Rotary Rally
Installatie 4 nieuwe leden
.

Welkom op de website van RC Oosterbeek-Kabeljauw

Bankje langs wijngoed Mariëndaal


Voorzitter Sandra van Nijen van Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw onthulde deze week een bankje boven op de heuvel langs wijngoed Mariëndaal in Oosterbeek. “Wat een prachtige plek en uitzicht” constateerde zij.

De club doneerde het bankje aan Stichting Het Geldersch Landschap die het landgoed beheert. “Het bankje maakten we in eigen werkplaats van acacia- en eikenhout uit eigen bos”, aldus Ben Oosting werkzaam voor Het Geldersch Landschap.

“Dergelijke donaties voelen als waardering voor ons werk en daar zijn we blij mee”. Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw is een actieve serviceclub die zich inzet voor zowel internationale als lokale goede doelen en projecten. Bijvoorbeeld door fundraising of de handen uit de mouwen te steken.

www.rotary.nl/oosterbeekkabeljauw

Airborne Rotary Rally 2023

Logo jaar 2015-2016

Zondag 16 april 2023

In 2023 organiseert de Rotaryclub Oosterbeek-Kabeljauw op zondag 16 april weer een “classic en cabrio” voorjaarsrit. De rit staat in het teken van de Slag om Arnhem en start waarschijnlijk bij het Airborne museum Hartenstein te Oosterbeek waarna u een gezellige en avontuurlijke tocht rijdt door de provincie Gelderland.

De dag is compleet verzorgd; bij de 'rally-briefing' is er koffie of thee en iets lekkers,onderweg wordt een lunch geserveerd en uiteraard sluiten we de dag af met een BBQ en de prijsuitreiking!

Ontvangst: vanaf 9 uur.
Start eerste equipe: om 10 uur.
Vanaf 15.30 worden de eerste equipes weer verwacht bij de finish.

De route wordt dit jaar uitgezet door Bol Pijl Events.
Er wordt o.a. gebruik gemaakt van het bolletje-pijltje systeem.

Met de Airborne Rotary Rally 2023 beogen we ook financiële middelen bijeen te brengen voor goede doelen in de regio.

Tulpenactie voor Oekraïne

Succesvolle tulpenactie voor Oekraïne

Maar liefst 320 bossen tulpen (16.000 tulpen) verkocht Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw. Afgelopen vrijdag werden de bossen door initiator Robert Jan Dil met twee aanhangers opgehaald bij de kweker in Flevoland. Vers van het land. De samenwerking met de kweker startte in de coronatijd toen deze zijn tulpen niet kwijt kon. Rotaryclub Oosterbeek Kabeljauw en Soroptimisten Arnhem schoten te hulp en verkochten de bossen. De helft van de opbrengst voor de kweker, de andere helft voor goede doelen. De opbrengst van ruim 2300 euro komt dit jaar ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne door de donatie van 2 shelterboxen.
Een shelterbox is een noodonderkomen voor slachtoffers van een ramp, waar zij de eerste weken of maanden in kunnen verblijven om hun leven weer op te pakken. 


      

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Sponsokliks