• Bezoek ommuurde tuin Renkum
  • Botary
  • Airborne Rotary Rally 2019
  • Santa Run 2018
  • Nieuwjaarswandeling 2019
  • Koningsdag bij de voorzitter thuis
  • 40-jarig Lustrumfeest
  • Bestel nuKlik hier
  • .
Welkom op de website van RC Oosterbeek-Kabeljauw

Airborne Rotary Rally 2019

Logo jaar 2015-2016

Zondag 15 sept 2019

Ook dit jaar organiseert de Rotaryclub Oosterbeek-Kabeljauw op zondag 15 september een “classic en cabrio” najaarsrit. De rit staat in het teken van 75 jaar Slag om Arnhem en start bij het Airborne museum Hartenstein te Oosterbeek waarna u een gezellige en avontuurlijke tocht rijdt door de provincie Gelderland.

De dag is compleet verzorgd; bij de 'rally-briefing' is er koffie of thee en iets lekkers,onderweg wordt een lunch geserveerd en uiteraard sluiten we de dag af met een BBQ en de prijsuitreiking!

Ontvangst: vanaf 9 uur.
Start eerste equipe: om 10 uur.
Vanaf 15.30 worden de eerste equipes weer verwacht bij de finish.

De route wordt dit jaar uitgezet door Bol Pijl Events.
Er wordt o.a. gebruik gemaakt van het bolletje-pijltje systeem.

Met de Airborne Rotary Rally 2019 beogen we ook financiële middelen bijeen te brengen voor goede doelen waarbij het hoofddoel dit jaar het Bio Vakantieoord uit Arnhem is.

Santa Run Oosterbeek 2018

OOSTERBEEK - Een kleine 100 kerstmannen en -vrouwen renden en wandelden gisteren door het centrum van Oosterbeek. Rotary Oosterbeek-Kabeljauw organiseerde deze Santa Run voor het eerst. De opbrengst van enkele duizenden euro’s is voor het Alzheimercafé in Doorwerth en de Kinderboerderij in Heelsum.

Een dame van middelbare leeftijd kijkt verrast op. Terwijl ze richting de kerstmarkt op de Weverstraat slentert, wordt ze plots gekruist door enkele rennende kerstmannen. ,,Hohoho, merry christmas!’’ roept een van hen haar toe. Ze rennen lachend verder richting de finish op de Toulon van der Koogweg.  

Het past precies in de geest van de eerste Santa Run in Oosterbeek. ,,Het plezier en goede doel staan centraal’’, zegt Thijs Sellmeijer van Rotary Oosterbeek-Kabeljauw. De Santa Run werd in 2008 voor het eerst gehouden in Gorinchem. Vorig jaar holden de kerstmannen hun rondjes in 52 plaatsen. Dit jaar is de vuurdoop in Oosterbeek, met als goede doelen het Alzheimercafé in Doorwerth en de Kinderboerderij in Heelsum.

De familie Danen heeft er zin in. ,,We doen vaker mee aan activiteiten voor het goede doel, zoals de Alpe d’Huzes’', zegt vader Jacco. Naast hem huppen moeder Aliene en dochters Tesse en Lizze om warm te blijven. Met Caroline Vissenga en René Kniest vormen ze een hardloopgroepje. ,,We hebben vanochtend al getraind met een Parkloop in Elst’', zegt Jacco.


Na een vrolijke warming-up onder leiding van looptrainer Honoré Hoedt beginnen de sportievelingen aan hun 2,7 kilometer. Enkele kinderen nemen snel de leiding, volwassenen lopen er lachend achteraan. Het meedoen aan de Santa Run blijkt belangrijker dan wie er als eerste binnenkomt. Bij de finish krijgt iedereen dezelfde medaille en een appel. De jongste kerstman van vandaag Bongani (4) zit van zijn appel te genieten. ,,Het was leuk’’, zegt hij vrolijk tussen twee happen door.

Bongani mag net als alle andere lopers zijn kerstpak houden, dus misschien worden er de komende tijd vaker rennende kerstmannen in Oosterbeek gespot.

Sponsokliks