© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Voedseltuin Oosterhout

De Voedseltuin Oosterhout is een burgerinitiatief van vrijwilligers, dat is omarmd door de gemeente Oosterhout, het bedrijfsleven, particulieren, lokale stichtingen en landelijke goede doelenverenigingen. Met dank aan de gulle gevers heeft de voedseltuin een start kunnen maken met de inrichting van het perceel en de aanschaf van materialen, pootgoed en materieel. Ook Rotary Club Oosterhout de Warande heeft dit mooie initiatief omarmd.

Laatste nieuws

Tijdens de nationale boomfeestdag op 15 maart 2023 is op de Voedseltuin Oosterhout een fruitbos geplant. Dankzij een mooie samenwerking tussen Xenos en de Voedseltuin Oosterhout kan de Voedseltuin verder uitbreiden met het telen van verschillende soorten appels, pruimen en kersen. Het fruitbos biedt een mooie aanvulling op de groenten die vanaf vorig jaar worden geteeld en zijn verstrekt aan de Goederenbank de Baronie en Voedselbank Rijen.

1 of 6

Xenos geeft in het jaar waarin zij haar 50-jarig bestaan viert met een meerjarige sponsoring uiting aan haar duurzame missie op weg naar de meest natuurpositieve retailer van Nederland. Met de ondersteuning van de Voedseltuin Oosterhout draagt Xenos bij aan eerlijk en gevarieerd voedsel bereikbaar maken voor iedereen. Daarnaast reduceert het fruitbos de CO2-uitstoot. Leuke bijkomstigheid: vanaf eind maart 2023 gaat Xenos zelf ook fruitboompjes, kruiden-, groenten- en bloemenzaden verkopen. De samenwerking met de Voedseltuin geldt voor drie jaar waarin het fruitbos wordt aangeplant en tot een eerste oogst moet leiden. Daarnaast adopteert Xenos gedurende drie jaar ook enkele teeltbedden waarop diverse groenten worden geteeld. Lees meer...