• Ouderendag
  • Participatieplein
  • Handen uit de mouwen
  • Lustrum
  • Wensboom
  • Jobexperience
  • Santa Run Oosterhout
  • District Conferentie 2020schrijf hier in
  • Rotary Magazine februari 2020lees hier
1977-2017 Rotaryclub Oosterhout Regio bestaat 40 jaar!

Jobexperience

Play video

JobeXperience XXL


Een afgeladen vol theater, ruim 600 leerlingen en een keuze uit 30 programma’s. Rotary Jobexperience 2017 overtreft in haar 2e lustrumjaar alle records. Voor-examenjaar leerlingen op VMBO(T)-, HAVO-, en VWO-niveau krijgen de komende tijd de gelegenheid kennis te maken met de praktijk van hun gewenste studierichting. Een prachtige kans en die grijpen ze.


Het enthousiasme van de beroepsbeoefenaars werkte aanstekelijk. In twee sessies krijgen de jongeren allerlei leuke programma’s in verschillende vakgebieden gepresenteerd. Met zoveel keuze was het zeker niet makkelijk voor de leerlingen om een programma te kiezen. Gelukkig was er na afloop van de programmapresentaties tijd om vragen te stellen aan de beroepsbeoefenaars. 


Efficiënt studeren

Als de keuze is gemaakt kunnen de leerlingen van het Hanze-college, Effent, mgr. Frencken College en  Oelbert Gymnasium de komende tijd onder schooltijd een kijkje nemen in de beroepspraktijk. De kennismaking op de werkvloer bevestigt een gevoel van een leerling of behoedt hem/haar juist voor een verkeerde studiekeuze. Zeker nu studenten steeds efficiënter moeten studeren blijkt Jobexperience een welkome aanvulling.


Rotary Jobexperience wordt jaarlijks georganiseerd. Het initiatief komt tot stand door een intensieve samenwerking tussen vier Rotaryclubs, scholen, bedrijven en instellingen. Gezamenlijk gunnen zij zo de leerlingen een uniek kijkje in de keuken.

Handen uit de mouwen

Handen uit de mouwen 


Verscholen achter de lange muur aan Abdis van Thornstraat ligt Landgoed Onze Lieve Vrouwe Abdij. Een schitterende traditionele abdijtuin van bijna 10 hectaren. Een absoluut uniek gebied gelegen in De Heilige Driehoek van Oosterhout. De statige beukenlaan kleurt in deze tijd goudgeel en lijkt in het herfstzonnetje licht te geven.


Rotary steekt handen uit de mouwen 

Het mag duidelijk zijn dat deze unieke plek heel wat onderhoud en goed beheer nodig heeft om het in stand te houden voor nu en toekomstige generaties. Afgelopen zaterdag stak Rotaryclub Oosterhout Regio letterlijk de handen uit de mouwen om de enorme hoeveelheden gevallen blad op te ruimen. De zusters ontvingen de leden gastvrij en de kloosterkeuken zorgde voor een perfecte lunch voor alle werkers. Tevreden keerden iedereen huiswaarts, er was veel werk verzet!


Word ook vriend van OLV Abdij

Veel deelnemers aan deze handen-uit-de-mouwen-dag besloten ‘vriend’ te worden van het Landgoed om zo ook het landgoed te blijven steunen. Wilt u meewerken aan de instandhouding van het landgoed? Word dan ook ‘Vriend van Landgoed OLV Abdij’. Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan landgoed@olvabdijoosterhout.nl.

Santa Run Oosterhout 2017

Play videoSanta Run Oosterhout 2017

Santa Run is coming to town!


De tijd nadert weer voor dé kerstmannenloop van het jaar: Santa Run Oosterhout. Op 16 december zetten honderden kerstmannen zich rennend of wandelend in voor goede doelen. 


Voor de vijfde keer organiseert Rotary Oosterhout-Regio deze bijzondere kerstmannenloop om geld in te zamelen voor goede doelen. Dit jaar zijn dat: Wensboom, het Ticohuis, MEK, Running voor Cadasil, Edukans, Handen-in-elkaar, Mienushal, dance4life, Inloophuis Poppy’s, inrichting clubhuis MHC de Warande. Bij aanmelding kan elke loper aangeven voor welk doel hij/zij wil lopen. De goede doelen en hun behartigers werven zelf ook lopers. Samen met initiatiefnemer Rotary en de sponsoren hopen zij veel kerstmannen op de been te krijgen.

Schrijf je in!

Bestel nu je inschrijvingsbewijs en pak via https://oosterhout.rotarysantarun.nl/inschrijven-santa-run-oosterhout/Voor € 10,- ontvangt je een kerstmanpak, een startnummer, een medaille en sponsor je natuurlijk een goed doel! De pakken en startbewijzen zijn vanaf 1 december op te halen bij Intersport Oosterhout, Sport 2000 of op 16 december tussen 14.00 en 15.15 uur op de Markt.


Meer informatie: 

https://oosterhout.rotarysantarun.nl/

Volg het laatste nieuws via Facebook, Instagram of Twitter