ROTARY CLUB RAALTE - ACTIEF MIDDEN IN DE SAMENLEVING

ROTARY RAALTE KOETSENTOCHT 2019

Afgelopen zondag is de jaarlijks terugkerende Rotary Koetsentocht (22ste editie) georganiseerd voor de cliënten van Zozijn. In totaal waren er 76 cliënten en begeleiders die meededen. 


Deze keer gebeurt dit onder tropische temperaturen. En dat vraagt extra aandacht voor de conditie van de deelnemers; drinkbekers met dorstlessers zijn bij de hand. Ook wordt er goed gezorgd voor de paarden die voor Het Aangespannen Paard in touw zijn. Het wordt een verrassende tocht met open huifkar door de verkoelende en bosrijke omgeving van Heeten. De deelnemers krijgen zoals elk jaar een lekkere lunch, verzorgd door de vrijwilligers van de manege. Dit jaar met een bijzondere act van Dichterbij-Clown Joop van der Wal vergezeld door Clown Klats. Prachtig waren de, soms kleine, interacties tussen de dichterbij clowns en de cliënten. Met spel en gebruik van geluiden, muziek en attributen maakten ze contact. Met nog een leuke attentie na afloop gingen de deelnemers weer opgewekt huiswaarts.

50 jaar Rotaryclub Raalte

RAALTE – De Rotary Raalte viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Dat gebeurt met een groot aantal activiteiten, zoals de verkiezing van ‘de Sallandse Kei’, een internationaal Summercamp, een aantal ‘Rotary Doet’-activiteiten en natuurlijk een feestavond met oudleden en leden van de Duitse zusterclub uit Sonneberg (Thüringen). Onderdeel van het programma is ook een reizende expositie.


Vanaf deze week hangen er in Olst, Wijhe, Raalte, Heino, Heeten en Luttenberg zes grote spandoeken met afbeeldingen van kunstwerken van Sallandse kunstenaars. Via een prijsvraag zijn deze zes kunstwerken gekozen uit bijna veertig inzendingen met als eerste-prijs-winnaar Henne Neppelenbroek. De zes spandoeken rouleren het komende jaar door Salland. Elke twee maand gaan de doeken verder naar een nieuwe halte. 


Rotary is een serviceclub, dat wil zeggen dat de leden zich inspannen om iets voor de samenleving te betekenen. Rotaryleden, niet alleen in Raalte maar over de hele wereld, hanteren vier regels als uitgangspunt van moreel verantwoord denken, zeggen en doen op het werk en in het privéleven: is het waar; is het billijk voor alle betrokkenen; bevordert het onderling vertrouwen en vriendschap en komt het alle betrokkenen ten goede? Bij de leden van de serviceclub staan deze regels bekend als de 4-Way Test. 

Vanaf deze week is ‘Het Verraad van Salland’ van Huub Coenen te zien aan de Langstraat in Wijhe; ‘De koeien in de hete zomer’ van Miny Jansen bij Elckerlyc in Luttenberg; ‘Zomer in Salland en Salland Blues’ van Henne Neppelenbroek bij de Nicolaaskerk in Heino; ‘De IJssel’ van Joke Proper bij het Holstohus in Olst; ‘Lichtval van Jos van der Vegt’ bij de H. Kruisverheffing in Raalte en ‘Boetelerveld’ van Annette Wijninga bij de kerk in Heeten. Lees verder...

Sallandse Kinderen in de Knel

Wij verrassen kinderen in de basisschoolleeftijd waarvan de ouders financieel niet in de mogelijkheid zijn om voor een Sinterklaascadeautje te zorgen. Zodat deze kinderen ook na 5 december aan vriendjes en vriendinnetjes kunnen vertellen wat de Sint voor hen heeft meegebracht. ‘Meedoen’ en ‘erbij horen’ is voor alle kinderen belangrijk.

Hoewel de crisis voorbij lijkt, wonen er in onze omgeving veel gezinnen die leven van een minimum inkomen. In die gezinnen is december met al zijn feestdagen een lastige maand. 

SKIK is een initiatief van Rotary Club Raalte. En heeft als doel dat de kinderen uit de gezinnen met een minimum besteedbaar inkomen ook het Sinterklaasfeest kunnen vieren. Daarnaast organiseren we ook toegangskaarten voor het Sint Show paleis in het Hof Theater. Het bijwonen van deze show is een ervaring die de kinderen niet snel vergeten.

Om SKIK te kunnen realiseren werken we via twee pijlers :

Sponsorpakketten

Graag willen we u ook dit jaar vragen om dit doel te sponsoren. Wij werken met 3 sponsorpakketten en bieden in ruil uw vermelding op de loten, de website en facebook pagina. Het bedrag van het sponsor pakket gaat naar de aanschaf van de sinterklaascadeautjes. 
Leesverder...

Sponsor de loterij

Graag willen we een breder publiek betrekken en organiseren we ook dit jaar de SKIK-loterij om zo iedereen de mogelijkheid te geven bij te dragen aan dit doel. leesverder...

Leverd u ook een bijdrage ?

Klik hier om de sponsor informatie te downloaden !

Rotary Club Raalte - Lid worden?

Rotary Club Raalte - Lid worden?