© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Puzzel Raalte 900 jaar
Raalte 900 jaar
IJs voor ZoZijn
Puzzel Raalte 900 jaar
Raalte 900 jaar
Rotary Raalte, Olst-Wijhe e.o.
Lid worden?
Puzzel Raalte 900 jaar
Raalte 900 jaar
Rotary Waterfestival
Puzzel Raalte 900 jaar
VOORWAARDEN EN PROCEDURES DISTRICTSGRANT 2024-2025
LEES VERDER...
MAANDBRIEF GOUVERNEUR
lees verder...

ROTARY CLUB RAALTE - ACTIEF MIDDEN IN DE SAMENLEVING

Rotary Water Festival "De waarde van water" 
Duurse Waarden te Olst

Het Water Festival in echte festival sfeer stond in het teken van goede muziek, lekker eten, drinken en gezellige mensen. Met interessante, inspirerende sprekers en experts die hun verhaal deelden. Zo vertelde Vice Admiraal buiten dienst Ben Bekkering over het belang van water in conflicten en het bereiken van (wereld)vrede. Wetenschapper en filosofe Li An Phoa nam de toehoorders mee in haar missie om onze rivieren weer drinkbaar te maken. Ze ging in discussie met het publiek, die diverse vragen had van welke tips zijn er voor waterbesparing thuis tot hoever kan de grens van het recht van de natuur op aarde, naast beschermde natuur, opgetrokken worden en de mensen verantwoordelijk maken voor het gebruiken of wegnemen van de natuur.

Naast de twee lezingen waren er workshops door de standhouders en gaven experts concrete adviezen om zelf thuis een verschil te maken in watergebruik en duurzaamheid. Ook voor kinderen was er van alles te doen, er waren waterspelletjes en ze konden proefjes doen met water. Zo werd een leuke, interactieve manier gevonden om aan bewustwording tee werken voor het belang van schoon en veilig water.

Zelf bijdragen aan een oplossing.
Tijdens het festival werd geld ingezameld om toekomstige waterprofessionals uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië een studiebeurs voor een masteropleiding aan de IHE Delft (de grootste ‘wateruniversiteit’ ter wereld) te bieden.

Vanuit Rotary Nederland kwamen twee Water studenten uit Brazilië aan het woord die over hun studieervaringen aan de universiteit Delft vertelden.

Rotary Nederland geeft al sinds 2012 scholarships aan deze studenten, waarvan er inmiddels al zo’n 150 zijn afgestudeerd. 150 belangrijke professionals die overal ter wereld bijdragen aan het oplossen van waterproblematiek.

Het Rotary Water Festival was gratis toegankelijk, op 8 juli bij Op Duur in Den Nul. Voor de lezingen van Li An Phoa en Ben Bekkering werd een kleine vergoeding gevraagd. Deze werden heel goed bezocht in de royale lommerrijke safaritent die stond opgesteld in de bloemen en insecten weide naast het infocentrum De Duursche Waarden in Den Nul. Een heerlijke zonovergoten dag over WATER was het, in de uiterwaarden van de IJssel in de gemeente Olst-Wijhe.

Rotary "Raalte 900 jaar puzzel" was een groot succes!

De puzzel bestaat uit wel 1000 stukjes met tekeningen van historische gebouwen en activiteiten uit het centrum van Raalte.

De opbrengst van de puzzel is voor de actie Sallandse Kinderen in de Knel, de sinterklaasactie die ieder jaar georganiseerd wordt en in de december maand vele blije kinderen oplevert. lees verder....


Rotary Club Raalte - Lid worden?

Rotary Club Raalte - Lid worden?