© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
KOETSENTOCHT Zozijn
KOETSENTOCHT
Rotary Raalte, Olst-Wijhe e.o.
Lid worden?
INFORMATIEDAG JEUGDUITWISSELINGEN
LEES VERDER...
Rotary NL helpt Oekraïne
lees verder...

ROTARY CLUB RAALTE - ACTIEF MIDDEN IN DE SAMENLEVING

Loterij voor de actie ‘Sallandse Kinderen in de Knel’
groot succes dankzij de inzet van sociale media.

Op de foto: Rosita Offinga & partner, Ernst Cochlovius voorzitter van Rotary Raalte-Olst-Wijhe, 
Truus en Frans Alferink van ‘Koe in de Kost’ Heeten.


De loterij voor de Sinterklaas actie van Sallandse Kinderen in de Knel levert al jaren een belangrijke bijdrage aan het slagen van de actie. Jaarlijks worden tussen de 300 en 400 kinderen blij gemaakt met een cadeau in de decembermaand.

Dit jaar met de nationale lock down vanwege Corona was het opnieuw niet mogelijk om in de dorpen tussen de mensen te staan op Kerstmarkten of extra koopdagen. En toch is de loterij een groot succes geworden dankzij de actieve inzet van de leden op sociale media.

De loterij van 2021 levert eigenlijk alleen maar winnaars en blijde gezichten op want niet alleen haalden de Rotary leden 6000,- euro op, wat een recordbedrag betekent voor de loterij. Maar ook zat er voor 3000,- euro prijzen in de pot. Van knipbeurt bij de kapper tot een mooie vaas voor in het raam, van een vleespakket tot een jaar lang brood, van een cadeaucheque tot een weekend op de boerderij in een ‘Grondulow’. Rotary Raalte-Olst-Wijhe e.o. is haar donateurs zeer dankbaar. En alle prijzen en winnende lotnummers staan vermeld op de website van Rotary https://www.rotary.nl/raalte/Activiteiten/SKIK/loterij/

Momenteel worden de hoofdprijswinnaars uitgenodigd om met de gulle gevers op de foto te gaan. Fantastische hoofdprijzen zijn beschikbaar gesteld door Bakkerij Van der Most , Tandartspraktijk Elders, Wiechers Wonen en Koe in de Kost. Zo kwam mevrouw Rosita Offinga uit Bathmen met haar partner naar Heeten om bij ‘Koe in de Kost’ haar prijs op te halen. Dit werd gedaan met een symbolische kaart, ‘een koeienoorbel’ die ze op een later tijdstip mag inleveren voor een verblijf in een ‘Grondulow’. Een vakantiehuis met koeien ervoor op de boerderij van familie Alferink in Heeten. Een complete verrassing voor hoofdprijswinnares Rosita Offinga, zij deed enkel en alleen mee omdat ze dit goede doel voor kinderen zo’n geweldig initiatief vond. Ze vertelde geen idee te hebben gehad van de prijzen die verloot werden. Ze had de lootjes bij de verkoper in bewaring gegeven en de lotnummers waren op foto via de social media chat toegestuurd. Hiermee werd het ook nog een coronaproof actie. 

Rotary helpt!

social wall

Rotary Club Raalte - Lid worden?

Rotary Club Raalte - Lid worden?