ROTARY CLUB RAALTE - ACTIEF MIDDEN IN DE SAMENLEVING

Rotary Helpt!

Meer projecten

50 jaar Rotaryclub Raalte

RAALTE – De Rotary Raalte viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Dat gebeurt met een groot aantal activiteiten, zoals de verkiezing van ‘de Sallandse Kei’, een internationaal Summercamp, een aantal ‘Rotary Doet’-activiteiten en natuurlijk een feestavond met oudleden en leden van de Duitse zusterclub uit Sonneberg (Thüringen). Onderdeel van het programma is ook een reizende expositie.

Vanaf deze week hangen er in Olst, Wijhe, Raalte, Heino, Heeten en Luttenberg zes grote spandoeken met afbeeldingen van kunstwerken van Sallandse kunstenaars. Via een prijsvraag zijn deze zes kunstwerken gekozen uit bijna veertig inzendingen met als eerste-prijs-winnaar Henne Neppelenbroek. De zes spandoeken rouleren het komende jaar door Salland. Elke twee maand gaan de doeken verder naar een nieuwe halte. 


Rotary is een serviceclub, dat wil zeggen dat de leden zich inspannen om iets voor de samenleving te betekenen. Rotaryleden, niet alleen in Raalte maar over de hele wereld, hanteren vier regels als uitgangspunt van moreel verantwoord denken, zeggen en doen op het werk en in het privéleven: is het waar; is het billijk voor alle betrokkenen; bevordert het onderling vertrouwen en vriendschap en komt het alle betrokkenen ten goede? Bij de leden van de serviceclub staan deze regels bekend als de 4-Way Test. 

Vanaf deze week is ‘Het Verraad van Salland’ van Huub Coenen te zien aan de Langstraat in Wijhe; ‘De koeien in de hete zomer’ van Miny Jansen bij Elckerlyc in Luttenberg; ‘Zomer in Salland en Salland Blues’ van Henne Neppelenbroek bij de Nicolaaskerk in Heino; ‘De IJssel’ van Joke Proper bij het Holstohus in Olst; ‘Lichtval van Jos van der Vegt’ bij de H. Kruisverheffing in Raalte en ‘Boetelerveld’ van Annette Wijninga bij de kerk in Heeten. Lees verder...

DE SALLANDSE KEI


ROTARYCLUB RAALTE OP ZOEK NAAR ‘DE SALLANDSE KEI’

 

Welke Sallandse jongere, in de leeftijd tussen 15 en 27 jaar, wordt door Rotary Raalte uitgeroepen tot ‘de Sallandse kei’ en mag vijfhonderd euro bestemmen voor een maatschappelijke organisatie in Raalte of Olst-Wijhe waar hij/zij zich als vrijwilliger voor inzet.  Lees verder....

Rotary Club Raalte - Lid worden?

Rotary Club Raalte - Lid worden?