Welkom bij Rotex Nederland

Meet the world

Play videoLethal Codes

Sta jij op het punt het gaafste jaar van je leven te beginnen? Zit jij midden in het mooiste jaar van je leven? Of kijk jij terug op het bijzonderste jaar van je leven? Welkom op de site van Rotex. De organisatie voor en door Rotary exchange studenten. Een jaar op uitwisseling in een ander land, een andere cultuur, een andere taal zonder familie en vrienden. Hier lees je meer over de stichting Rotex, de activiteiten die wij organiseren, verslagen van outbounders en zie je prachtige foto’s van over de hele wereld!

Meer informatie

Organisatie

Rotex is een organisatie voor en door exchange studenten die gedurende een jaar uitgezonden zijn naar het buitenland via Rotary’s internationale jeugduitwisselingsprogramma. Eenmaal teruggekomen uit het land waar ze het jaar van hun leven hebben beleefd willen ex-uitwisselingsstudenten (rebounds) graag hun opgedane ervaring delen en gebruiken om anderen te inspireren, te helpen en te motiveren. Ze weten als geen ander hoe het is om een jaar naar een vreemd land te gaan en wat voor problemen en gevoelens hiermee gepaard kunnen gaan. Rotex is vanuit dit idee opgericht, door de studenten voor de studenten. Rotex is er om informatie te verstrekken, inlichtingen te geven en ervaringen te delen. Op aanvraag verzorgt Rotex presentaties over de jaaruitwisselingen bij Rotaryclubs in Nederland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bestuur (zie contact). Wij zetten ons in na een gaaf jaar om anderen uitwisselingsstudenten ook zo’n jaar te laten beleven!

Ga naar contact

Dutchie 2015-2016

Het uitwisselingsjaar 2015-2016 is alweer een tijdje op gang, en als het goed is hebben de Outbounds hun draai gevonden en is het nieuwe er vanaf. Tijd voor een update! Om de telefoonkosten een beetje te beperken, hebben wij daarom het initiatief genomen om de jaarlijkse ‘Dutchie’ weer samen te stellen. Om te beginnen zullen we eerst even uitleggen wat de Dutchie precies inhoudt, en waarom hij jaarlijks wordt uitgegeven.

De Dutchie is een magazine waarin onze Outbounds hun verhaal met (Rotary)Nederland delen. Dit is dus een verzameling van alle ervaringen, indrukken en gedachtes van de Nederlandse studenten die op dit moment met het ‘Rotary Youth Exchange Program’ een jaar in het buitenland zitten. Op deze manier kunnen de Outbounds de verhalen van elkaar lezen, kan een Rotaryclub haar sponsorkind volgen, krijgen geïnteresseerde studenten een goed beeld van hoe het is, maar kan iedereen die het gewoonweg heerlijk vindt om te lezen ook lekker meegenieten. 


“Meet Yourself, Meet the World”

Het Rotex bestuur

Lees verder

ROTARY HELPT MENSEN