• Ons verhaal
  • Nieuwe tijden bijeenkomsten
  • Nu ook start in Schagen!1e zondag van juli
  • Tour de Soes 1e zondag van juliFiets mee!
  • Wij maken graag kennis met u
  • Amaryllis project Rotary Schagen
  • Volg onsKijk mee
  • _
  • _
Hartelijk welkom op de website van Rotary Schagen

Tour de Soes 7 juli 2019

Tour de Soes

De eerste zondag van juli wordt de Tour de Soes weer gereden ! Deze zomerse fietstocht is inmiddels jarenlang traditie in en om Warmenhuizen. De laatste twee jaar zijn vier nieuwe opstap- en aankomstplaatsen aan de Tour de Soes toegevoegd: Den Helder, Anna Paulowna, Schagen en Langedijk e.o.

 De toertocht is bedoeld voor jong en oud, waarbij deelnemers kunnen kiezen tussen 15, 30, 60 of 120 kilometer. De routes leiden langs de mooiste plekken in de kop van Noord-Holland. De 30-kilometer routes zijn dit jaar bijzonder, omdat ze onderweg gecombineerd zijn met bedrijfsbezoeken. Deelnemers kunnen de routes vooraf downloaden en in de fietscomputer zetten via de website: www.tourdesoes.nl.

 De opstap- en aankomstplaatsen zijn omgetoverd tot ware evenemententerreinen. Er is muziek, een loterij en natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. Voor Schagen is dit het Regius College, Oranjelaan 2 in Schagen. 

Wat velen niet weten is dat de organisatie van dit geweldige evenement in handen is van Rotary. Met de opbrengst van de Tour de Soes helpen de Rotaryclubs uit de Noordkop jaarlijks vele plaatselijke verenigingen die sportieve, culturele en ondersteunende activiteiten voor onze jeugd organiseren.

Deelname aan de Tour de Soes bedraagt voor kinderen slechts € 2,50. Volwassenen betalen € 7,50.  Nieuwsgierig geworden?  Voor informatie en aanmelding kunt u kijken op: www.tourdesoes.nl.

Lees verder..

Informatie over Rotary Schagen?

Wij zijn Rotary

Rotaryclub Schagen is een club met ongeveer 30 leden, die via een afwisselend programma veel plezier beleven aan het lidmaatschap van Rotary en daarbij ook hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Vaak gebeurt dit door via persoonlijke inzet geld bijeen te brengen wat geschonken wordt aan goede doelen, maar ook tijd vrijmaken voor de projecten behoort hiertoe: “Service above Self”.

Rotary Schagen betekent samenkomen op de bijeenkomsten die op dit moment niet meer elke week zijn. Op deze bijeenkomsten vertelt een Rotarylid wat over zichzelf of bedrijf, worden bedrijfsbezoeken georganiseerd, hebben we een externe interessante spreker of worden er activititeiten georganiseerd.

Daarnaast organiseert Rotary Schagen diverse projecten waarbij de opbrengsten naar een (lokaal) goed doel gaat. Bekijken op de site onder onze projecten welke dat de afgelopen tijd zijn geweest.

Bekijk ook het filmpje over Rotary via deze link.

Hieronder kunt u verder alle informatie lezen over Rotary Schagen.

Lees verder ...