Hartelijk welkom op de website van Rotary Schagen

Tour de Soes

Tour de Soes

De eerste zondag van juli wordt de Tour de Soes gereden ! Deze zomerse fietstocht is inmiddels jarenlang traditie in en om Warmenhuizen. De laatste jaren zijn vier nieuwe opstap- en aankomstplaatsen aan de Tour de Soes toegevoegd: Den Helder, Anna Paulowna, Schagen en Langedijk e.o.

 De toertocht is bedoeld voor jong en oud, waarbij deelnemers kunnen kiezen tussen 15, 30, 60 of 120 kilometer. De routes leiden langs de mooiste plekken in de kop van Noord-Holland. De 30-kilometer routes zijn dit jaar bijzonder, omdat ze onderweg gecombineerd zijn met bedrijfsbezoeken. Deelnemers kunnen de routes vooraf downloaden en in de fietscomputer zetten via de website: www.tourdesoes.nl.

 De opstap- en aankomstplaatsen zijn omgetoverd tot ware evenemententerreinen. Er is muziek, een loterij en natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. Voor Schagen is dit tot op heden het Regius College, Oranjelaan 2 in Schagen. 

Wat velen niet weten is dat de organisatie van dit geweldige evenement in handen is van Rotary. Met de opbrengst van de Tour de Soes helpen de Rotaryclubs uit de Noordkop jaarlijks vele plaatselijke verenigingen die sportieve, culturele en ondersteunende activiteiten voor onze jeugd organiseren.

De editie van 2020 is vanwege het Coronavirus niet doorgegaan. Maar wij hopen in 2021 het evenement weer te kunnen laten plaatsvinden. Nieuwsgierig geworden?  Voor informatie en aanmelding kunt u kijken op: www.tourdesoes.nl.

Lees verder..

Informatie over Rotary Schagen?

Wij zijn Rotary

Rotaryclub Schagen is een club met ongeveer 30 leden, die via een afwisselend programma veel plezier beleven aan het lidmaatschap van Rotary en daarbij ook hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Vaak gebeurt dit door via persoonlijke inzet geld bijeen te brengen wat geschonken wordt aan goede doelen, maar ook tijd vrijmaken voor de projecten behoort hiertoe: “Service above Self”.

Rotary Schagen betekent samenkomen op de bijeenkomsten die op dit moment niet meer elke week zijn. Op deze bijeenkomsten vertelt een Rotarylid wat over zichzelf of bedrijf, worden bedrijfsbezoeken georganiseerd, hebben we een externe interessante spreker of worden er activititeiten georganiseerd.

Daarnaast organiseert Rotary Schagen diverse projecten waarbij de opbrengsten naar een (lokaal) goed doel gaat. Bekijken op de site onder onze projecten welke dat de afgelopen tijd zijn geweest.

Bekijk ook het filmpje over Rotary via deze link.

Hieronder kunt u verder alle informatie lezen over Rotary Schagen.

Lees verder ...