© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

Gemke Jager PHF

Gemke Jager PHF

Hoe trots kunnen we zijn! Gemke Jager werd 11 april 2024 door oud-gouverneur Bauke Boersma onderscheiden tot 'Paul Harris Fellow'. Dit voor haar excellente verdiensten in het district als watercommissaris.

Een Paul Harris Fellow (PHF) is een bijzondere Rotary erkenning.
Rotary vestigde de PHF-erkenning in 1957 om waardering te tonen voor substantiële bijdragen. In Europa geven clubs ook PHF's  als een erkenning voor een bijzondere verdienste aan de gemeenschap of aan de club. En als een motiverend schouderklopje voor een actief clublid. Een PHF kan uitgereikt worden aan Rotariërs en aan niet-Rotariërs. Het is een eer om een PHF te ontvangen!

Gemke Jager ontvangt deze voor haar vele werk de afgelopen jaren in het disctrict en als watercommissaris. Water is namelijk een belangrijk thema binnen Rotary. Schoon water, sanitaire voorzieningen en voorlichting over hygiëne zijn basisbehoeften voor een gezond milieu en een productief leven. Wanneer mensen toegang hebben tot schoon water en sanitaire voorzieningen, nemen door water overgedragen ziekten af, blijven kinderen gezonder en gaan ze regelmatiger naar school en hoeven moeders minder tijd te besteden aan het dragen van water en hebben meer tijd voor het helpen van hun gezin. Door middel van water-, sanitatie- en hygiëneprogramma's (WASH) mobiliseren de actiemensen van Rotary middelen, vormen ze partnerschappen en investeren ze in infrastructuur en training die leiden tot verandering op de lange termijn.

Afbeelding met kleding, Menselijk gezicht, persoon, person

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met kleding, persoon, Menselijk gezicht, overdekt

Automatisch gegenereerde beschrijving