© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
End Plastic Soup
lees meer....
Muziek in het Park
Lees meer...
Vocational Breeding for perfection
Lees meer...
Project fietsen opknappen
Lees meer....
100 jaar Rotary
lees meer....
Dagboek van Anne Frank
lees meer...
Wijnproject van 2021
Lees meer...
Wandelen voor Water
2022?
Sollicitatietraining VMBO
lees meer

Hartelijk welkom bij Rotary Schoonhoven!

Plastic Soup Surfer in Schoonhoven

Merijn Tinga, ook wel bekend als de Plastic Soup Surfer was 2 juni in Schoonhoven. Op uitnodiging van Rotary Schoonhoven hield hij op vrijdagmiddag een lezing over zijn activiteiten. Er volgde een goede discussie met leerlingen van het Schoonhovens College.

Kijk hier het filmpje van RTV Krimpenerwaard

Merijn Tinga is een Nederlandse bioloog, kunstenaar en activist die zich inzet voor het verminderen van plasticvervuiling, met name plastic in waterwegen en oceanen.

Hij maakte zijn eerste kitesurfboard van verzamelde plastic afval. Met zijn kitesurfboard surfte hij als Plastic Soup Surfer 350 kilometer langs de Nederlandse en Belgische kust om aandacht te vragen voor het zwerfafval op zee. Merijn Tinga is tevens medeverantwoordelijk voor recente doorbraken voor statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes. 

Rotary Schoonhoven

Rotary Schoonhoven

Rotary Club Schoonhoven (1168, district 1570) is opgericht op 27 maart 1960 en bestaat uit leden die werkzaam en woonachtig zijn in of om de Krimpenerwaard.  

Op donderdagavond vanaf 18.00 uur tot 19.45 uur komen de leden bij elkaar in Hotel Restaurant Belvédère te Schoonhoven (www.hotelbelvedere.nl). Tijdens deze bijeenkomsten worden onder andere lezingen gehouden door zowel leden als niet leden. Voorts gebruiken wij gezamenlijk een eenvoudige maaltijd.

Verschillen in beroep (Classificatie) is een belangrijk item bij Rotary. Ieder heeft zijn eigen (beroepsmatige) netwerk en kennis. Met elkaar kunnen we veel en weten we veel. We leren van elkaar, maar we kunnen de kennis en kracht ook gezamenlijk inzetten voor de maatschappij. Binnen de club in Schoonhoven hebben we de veel classificaties, van musea tot interim management, van beton-industrie tot edelstenen.

Rotary Schoonhoven is een actieve club die midden in de maatschappij staat!

Lees meer

R O T A R Y S C H O O N H O V E N