© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Vocational Breeding for perfection
Lees meer...
Project fietsen opknappen
Lees meer....
Dagboek van Anne Frank
lees meer...
End Plastic Soup
lees meer....
Wijnproject van 2021
Lees meer...
Wandelen voor Water
2022?
Sollicitatietraining VMBO
lees meer
Kom op visite kar
lees meer....

Hartelijk welkom bij Rotary Schoonhoven!

Nieuws

Meer nieuws

Rotary Schoonhoven

Rotary Schoonhoven

Rotary Club Schoonhoven (1168, district 1570) is opgericht op 27 maart 1960 en bestaat uit leden die werkzaam en woonachtig zijn in of om de Krimpenerwaard.  

Op donderdagavond vanaf 18.00 uur tot 19.45 uur komen de leden bij elkaar in Hotel Restaurant Belvédère te Schoonhoven (www.hotelbelvedere.nl). Tijdens deze bijeenkomsten worden onder andere lezingen gehouden door zowel leden als niet leden. Voorts gebruiken wij gezamenlijk een eenvoudige maaltijd.

Verschillen in beroep (Classificatie) is een belangrijk item bij Rotary. Ieder heeft zijn eigen (beroepsmatige) netwerk en kennis. Met elkaar kunnen we veel en weten we veel. We leren van elkaar, maar we kunnen de kennis en kracht ook gezamenlijk inzetten voor de maatschappij. Binnen de club in Schoonhoven hebben we de veel classificaties, van musea tot interim management, van beton-industrie tot edelstenen.

Rotary Schoonhoven is een actieve club die midden in de maatschappij staat!

Lees meer

Lef op de arbeidsmarkt

Lef op de arbeidsmarkt

Misschien wat meer op de achtergrond is ons project “Lef op de arbeidsmarkt”. Het is een programma van Rotary Schoonhoven samen met Gemeente Krimpenerwaard.

In het programma worden kandidaten klaargestoomd om te gaan solliciteren. Het gaat daarbij om inwoners van de Krimpenerwaard (uitkeringsgerechtigden) die soms het zelfvertrouwen of de weg zijn kwijtgeraakt om zelfstandig te gaan solliciteren. Door hen een programma te bieden met training. En door hen te koppelen aan een vrijwillige coach van Rotary Schoonhoven. Doelstelling is om deze groep een boost te geven om te gaan solliciteren.

In 2021 was het zeer effectief. Onze norm is dat meer dan 90% het hele traject doorloopt;  en dat 70% binnen 6 maanden actief aan het solliciteren is en als na 1 jaar 65% een baan of stage is gestart (of aan het omscholen is).

Rotary Schoonhoven draagt financieel bij en door het leveren van vrijwillige coaches. Het eerste project liep in 2021, in 2022 verwachten we een vervolg met een buddy project.

R O T A R Y S C H O O N H O V E N