Baggerfestival 2017

Het Baggerfestival is een tweejaarlijks evenement voor en door Sliedrechters. Van donderdag 29 juni tot en met 2 juli 2017 beleefde Sliedrecht en omstreken een prachtig Baggerfestival.

 

Bagger Festival

Het jaarlijkse Baggerfestival is na zeven jaar op 3 en 4 juli weer terug in Sliedrecht. Dit wordt mogelijk gemaakt door onder andere het Baggermuseum, gemeente Sliedrecht, Van den Herik, Royal IHC, Krohne, Rabobank Merwestroom, Rotary Sliedrecht, VSO en de Vereniging van Waterbouwers.

 

Beachvolleyballtoernooi en gift voor School Bleyburgh

Op vrijdag 3 juli was het extra feest in het Baggermuseum. Daar ontving School Bleyburgh namens de Rotary Sliedrecht en het Baggerfestival een cheque ter waarde van € 10.000 voor hun technische leerruimte. De opbrengst is met name genereerd door het Rotary-beachvolleyballtoernooi.

 

Bijdrage voor KNGF

NGF Ambassadeur Mary Visser gaf een presentatie over de opleiding van blindegeleidehonden.

 

Gift 9 doelen

Op de traditionele 'goede-doelen-avond' werden een aantal organisaties blij gemaakt met een gift.

 

Gift wingerds hof

Het bestuur van 't Wingerds Hof werd verblijd met een gift van € 1.500,= van Rotary Sliedrecht e.o. De met veel hulp van vrijwilligers tot stand gekomen multifunctionele accommodatie in Wijngaarden gaat het geld gebruiken voor het zgn. 'stoelenplan'.

 

Jaarlijkse 'Goede-doelen-avond'

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met diner in Restaurant Bellevue te Sliedrecht is aan een aantal organisaties een gift uitgereikt.

 

Paasgift voedselbank

De klanten van de Voedselbank in Sliedrecht troffen rond de paasdagen iets extra's aan in hun wekelijkse voedselpakket. Dit werd hen aangeboden door Rotaryclub Sliedrecht e.o., die daarvoor € 1.000 ter beschikking heeft gesteld.

 

Van Rotary-bingo naar dagje uit

Rotaryclub Sliedrecht e.o. heeft in de zomerperiode een dertigtal ouderen een fijne dag bezorgd. Het begon met een door de Rotaryclub georganiseerde bingomiddag, waarbij iedere deelnemer gegarandeerd prijs had. Een boottocht, museumbezoek of een high-tea – deze en veel andere activiteiten werden door de Rotaryleden aangeboden én op mooie zomerdagen uitgevoerd. Zowel de prijswinnaars als de Rotaryleden kijken terug op een bijzonder geslaagd initiatief, dat voor herhaling vatbaar is.