© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Stichting Vecht voor Kinderen

 

 

Stichting Vecht voor Kinderen is opgericht door de Rotaryclub Stichtse Vecht.

Stichting Vecht voor Kinderen helpt kinderen in uw omgeving en in buitenlandse onderontwikkelde gebieden.

Aanstaande fondsenwervingsactie

Onze projecten:

1. Vaartocht voor zieke kinderen

Jaarlijks organiseert Rotaryclub Stichtse Vecht in het najaar een vaartocht voor zieke kinderen over de rivier de Vecht. In samenwerking met het Sophia Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen meer dan honderd kankerpatiëntjes én hun naasten een gehele dag onbezorgd genieten van de mooie Vechtstreek. Het doel is om naast de kinderen zelf óók de mensen in hun directe nabijheid de mogelijkheid te bieden geheel verzorgd een dagje uit te zijn, en zo hun zorgen min of meer naast zich neer te leggen.

Op de grote dag worden de kinderen opgehaald met een bus van Rotterdam naar Maarssen. ‘s Morgens varen de gezinnen over de Vecht in sloepen onder begeleiding van de waterpolitie. Vervolgens kunnen de kinderen op een eiland in de Loosdrechtse Plassen spelletjes doen, meevaren met de politiespeedboot, barbecueën en genieten van fantastische goochelaars.


Jaarlijkse vaartocht voor zieke kinderen

2. Vecht voor Kinderen rally

Wegens zeer groot succes in 2012, ’13, ’14, ’15 en 2017 is de Vecht voor Kinderen Rally ingebed in ons programma voor fondsenwerving. De Vecht voor Kinderen Rally vindt plaats in het voorjaar en is een prachtige tocht voor zowel toer- als sportklasserijders.

Bij voldoende sponsoren gaat de volledige opbrengst naar het goede doel: de Stichting Vecht voor Kinderen. Elk jaar heeft de Rally vele duizenden euro’s opgebracht ten behoeve van de Stichting.

Meer informatie vindt u op www.vechtvoorkinderenrally.nl. Inschrijven gaat heel eenvoudig via deze website; aanmelden als sponsor evenzo. Sponsoren zijn hard nodig en worden fraai vermeld in, onder andere, de rallyuitgave, website en routebeschrijving. Classic cars en young timers - benzine, houtgestookt, diesel of elektrisch(!), alle auto's zijn welkom! Bent u in het bezit van een klassieke auto of young timer en/of wilt u als sponsor fungeren, aarzel dan niet om u via de aangegeven kanalen in te schrijven.

3. Wijnproeverij

Naast de jaarlijkse vaartocht met kinderen op de Vecht, worden er ook andere activiteiten georganiseerd om geld te werven voor goede doelen. Zo organiseren wij vlak voor de zomer de Wijnproeverij op de Vecht. Samen met uw vrienden of relaties de mooiste wijnen proeven op de mooiste rivier van Nederland. Vaar mee met onze sloepen of vaar met uw eigen boot met minimaal een vierhoofdige bemanning.

Voor vertrek krijgt u een heerlijke maaltijd aangeboden. Varend en genietend van bijpassende hapjes geeft onze wijnsponsor (Margaret Wines, http://www.margaretwines.nl) u de kans kennis te maken met prachtige wijnen.

Er is een gelijkwaardig slechtweer programma. Met uw bijdrage sponsort u de Stichting Vecht voor Kinderen.

Met sloepjes over de Vecht, genietend van een mooie wijnselectie en hapje

4. De goede doelen

De opbrengsten van de acties voor Stichting Vecht voor Kinderen hebben onder andere steun geboden aan de volgende goede doelen:

Stichting ONVOKI

Stichting Singelzicht

Singelzicht biedt onderdak en individuele begeleiding aan dak- en thuisloze jongens en meisjes van 17 tot 23 jaar. De website van Pension Singelzicht bevat een ruime hoeveelheid informatie voor de jongere die hulp zoekt en voor de student die informatie of een stage zoekt. Voor de hulpverlener die een jongere wil doorverwijzen en voor de ambtenaar die meer wil weten over dak- en thuisloze jongeren. Voor het bedrijf dat ons wil steunen en de donateur die ons een warm hart toedraagt. Ook op internet staat Pension Singelzicht midden in de maatschappij!

Stichting Kinderhospice De Glind

Ook wanneer een kind ernstig ziek is, gaat het leven ‘gewoon’ door….
Kinderhospice De Glind is een huis, net als thuis, voor ernstig zieke kinderen. Een huis waar zieke kinderen korte óf langere tijd kunnen verblijven, waardoor ouders en het gezin even rustig op adem kunnen komen terwijl de zorg voor hun kind in professionele handen is.

Onze doelstelling is het bieden van complexe zorg aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen met een beperkte levensverwachting. Deze zorg wordt gegeven in een kleinschalige en huiselijke voorziening. Naast het bieden van deze zorg streeft Kinderhospice De Glind er naar kennis op het gebied van palliatieve zorg voor kinderen te ontwikkelen én uit te dragen.

Stichting Anne in Afrika

Stichting Anne in Afrika ondersteunt kinderprojecten in Afrika.

Door middel van materiaal worden bestaande projecten vooruit geholpen.

Dit aangezien er een enorm gebrek is aan geld en projecten daardoor stagneren.

Door het geven van mogelijkheden kan de lokale bevolking zichzelf verder ontwikkelen.

Stichting Anne in Afrika maakt een kleine 100 Euro kosten per jaar.

Dit zijn de kosten van de Kamer van Koophandel en de kosten voor het hebben van een bankrekening.

Een ieder die zich inzet voor Stichting Anne in Afrika doet dit geheel kosteloos en belangeloos.

Er worden geen vergoedingen gedaan voor gemaakte kosten.

Stichting Anne in Afrika heeft geen strijkstok.

Stichting Haarwensen

Per jaar verliezen niet alleen zo’n 400 tot 500 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie, maar ook veel kinderen met de haarziekte alopecia (kaalhoofdigheid) worden jaarlijks met haaruitval geconfronteerd. Met een kaal hoofd of een zichtbare pruik blijven deze kinderen voor de buitenwereld patiënt. Een mooie pruik van echt haar zorgt ervoor dat zij zich weer kind kunnen voelen. De Stichting zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen, zonder kosten voor de ouders.

Project ‘Drome(n)daris’

Op de recovery (uitslaapkamer) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis liggen jaarlijks zo'n 7000 kinderen van 0-18 jaar die onder narcose een onderzoek of operatie hebben ondergaan. Voordat zij weer terug kunnen naar een verpleegafdeling, verblijven zij enige tijd op de recovery. Om de periode op de recovery draaglijker te maken en het herstel te bevorderen, geeft de afdeling Drome(n)daris de patiënten een positieve herinnering mee in de vorm van een pluche dromedaris. Afleiding doet vergeten! Rotaryclub Stichtse Vecht heeft met een donatie van €6.000,- Drome(n)daris een steun in de rug gegeven.

Stichting Leerorkest

Rotaryclub Stichtse Vecht heeft Stichting Leerorkest Stichtse Vecht met €3.600,- een steun in de rug gegeven om hun doel, zoveel mogelijk kinderen actief met muziek vertrouwd maken, te bereiken.

De goede doelen gesteund in 2017

Stichting Vecht voor Kinderen heeft in 2017 ondersteuning geboden aan:

·

Zorgboerderij 4 jaargetijden

·

Stichting Anne in Afrika

·

Connect by music en Ziezo Zomerzooi

·

Stichting ECO TRUST, Ambulance voor Life Clinic, N/a’an ku sê en Hartekind

5. Een ANBI Stichting

De stichting ‘Vecht voor Kinderen’ is opgericht door de Rotaryclub Stichtse Vecht (voorheen Breukelen-Vechtstreek).

‘Vecht voor Kinderen’ helpt kinderen in uw omgeving en in buitenlandse onderontwikkelde gebieden.

1.      De naam van de stichting luidt:

Stichting Vecht voor Kinderen

2.      Het RSIN nummer is:

8191.76.175

3.      De contactgegevens zijn als volgt:

Stichting Vecht voor Kinderen

 

Hoefijzer 54

 

3632 WD Loenen a/d Vecht

 

 

4.      Het bestuur is als volgt samengesteld:

C.J. Rijsterborgh (voorzitter)

 

Ch.F. Gusdorf (secretaris)

 

P.G. Ollongren (penningmeester)

5.      Bankrekening:

NL17RABO0129486019

6.      Beleidsplan:

 

De Stichting is opgericht door en gelieerd aan de Rotaryclub Stichtse Vecht. De leden van deze Rotaryclub willen met de Stichting Vecht voor Kinderen vorm geven aan hun betrokkenheid bij de maatschappij.

Binnen de doelstellingen van de Stichting (zie punt 8 hieronder) wil de Stichting kinderen bijstaan die op de een of andere wijze steun nodig hebben. Dit kan kinderen betreffen in de directe omgeving van de vestigingsplaats van de Stichting, maar ook in derde wereldlanden. De Stichting ondersteunt daartoe projecten en activiteiten van allerlei initiatiefnemers. De Stichting stelt gelden ter beschikking of organiseert zelf activiteiten ter ondersteuning van kinderen.

De Stichting wil jaarlijks kankerpatiëntjes van diverse Nederlandse ziekenhuizen (Sofia Kinderziekenhuis, Wilhelmina kinderziekenhuis/UMC Utrecht) een onvergetelijke dag bezorgen door hen en familieleden van de patiënten een vaartocht op de Vecht en de Loosdrechtse plassen aan te bieden.

Daarnaast wil de Stichting jaarlijks geld ophalen middels diverse wervingsactiviteiten. Dit geld wordt gebruikt ter ondersteuning van allerlei goede doelen (projecten) die allemaal als centraal thema hebben het ondersteunen van kinderen die dat nodig hebben en die dat niet op eigen kracht of anderszins voor elkaar krijgen.

Fondsen worden o.a. geworven tijdens de jaarlijkse autorally en de jaarlijkse wijnproeverij op de rivier de Vecht die georganiseerd worden voor de Stichting door de leden van de Rotaryclub Stichtse Vecht.

De Stichting wil direct in actie te kunnen komen als er een situatie zich voordoet die daar om vraagt. Een voorbeeld hiervan zijn gelden die ter beschikking zijn gesteld voor de ramp op de Filippijnen en het ondersteunen van poliovaccinatie van gevluchte Syrische kinderen.

Al het geld dat de Stichting werft, besteedt de Stichting aan geselecteerde projecten voor kinderen. Alleen de kosten gemaakt door derden voor de fondsenwerving gaan van de opbrengsten af.

7.

Het beloningsbeleid: de leden van het bestuur krijgen geen enkele vergoeding voor hun werkzaamheden. Ook alle leden van de aan de Stichting gelieerde Rotaryclub Stichtse Vecht werken belangeloos mee.

8.

De doelstelling van de Stichting Vecht voor Kinderen is als volgt verwoord in haar statuten.

 

De stichting heeft ten doel:

 

a. bij te dragen tot de verwezenlijking van de Rotary gedachte door het verlenen van geestelijke en/of stoffelijke steun aan personen die hulp behoeven en aan instellingen van algemeen maatschappelijk belang;

 

b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

9.

Voor verslagen van de uitgeoefende activiteiten verwijzen wij naar de andere pagina's van onze website.

10.

De financiële verantwoording van het boekjaar dat liep van 1 juli 2018 t/m 30 juni 2019 volgt hieronder.

jaarrekening SVvK 2018-2019