© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Stichting Vecht voor Kinderen

 

 

Stichting Vecht voor Kinderen is opgericht door de Rotaryclub Stichtse Vecht.

Stichting Vecht voor Kinderen helpt kinderen in uw omgeving en in buitenlandse onderontwikkelde gebieden.

Aanstaande fondsenwervingsactie

Voor 2024 staan weer een paar mooie activiteiten op de agenda zoals de Wijnproeverij op de Vecht, de Vecht voor Kinderen Rally en het Varen met Kinderen.

Onze projecten:

1. Vaartocht voor zieke kinderen

Jaarlijks organiseert Rotaryclub Stichtse Vecht in het najaar een vaartocht voor zieke kinderen over de rivier de Vecht. In samenwerking met meerdere ziekenhuizen waaronder het Sophia Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis kunnen meer dan honderd kinderen die frequent in het ziekenhuis liggen én hun naasten een gehele dag onbezorgd genieten van de mooie Vechtstreek. Het doel is om naast de kinderen zelf óók de mensen in hun directe nabijheid de mogelijkheid te bieden geheel verzorgd een dagje uit te zijn, en zo hun zorgen min of meer naast zich neer te leggen.

Op de grote dag schepen de kinderen in bij de mooie Buitenplaats Goudenstein in Maarssen. ‘s Morgens varen de gezinnen over de Vecht in sloepen onder begeleiding van de waterpolitie. Vervolgens kunnen de kinderen op een eiland in de Loosdrechtse Plassen spelletjes doen, meevaren met de politiespeedboot, barbecueën en genieten van fantastische goochelaars en/of ander vermaeck.


Jaarlijkse vaartocht voor zieke kinderen

2. Vecht voor Kinderen rally

Wegens zeer groot succes in 2012, ’13, ’14, ’15 en 2017 is in 2022 de Vecht voor Kinderen Rally weer ingebed in ons programma voor fondsenwerving. De Vecht voor Kinderen Rally vindt plaats in het voorjaar en is een prachtige tocht voor zowel toer als sportklasse rijders.

Bij voldoende sponsoren gaat de volledige opbrengst naar het goede doel: de Stichting Vecht voor Kinderen. Elk jaar heeft de Rally vele duizenden euro’s opgebracht ten behoeve van de Stichting.

Meer informatie vindt u op www.vechtvoorkinderenrally.nl. Inschrijven gaat heel eenvoudig via deze website; aanmelden als sponsor evenzo. Sponsoren zijn hard nodig en worden fraai vermeld in, onder andere, de rallyuitgave, website en routebeschrijving. Classic cars en young timers - benzine, houtgestookt, diesel of elektrisch(!), alle auto's zijn welkom! Bent u in het bezit van een klassieke auto of young timer en/of wilt u als sponsor fungeren, aarzel dan niet om u via de aangegeven kanalen in te schrijven.

3. Wijnproeverij

Naast de jaarlijkse vaartocht met kinderen op de Vecht, worden er ook andere activiteiten georganiseerd om geld te werven voor goede doelen. Zo organiseren wij vlak voor de zomer de Wijnproeverij op de Vecht. Samen met uw vrienden of relaties de mooiste wijnen proeven op de mooiste rivier van Nederland. Vaar mee met onze sloepen of vaar met uw eigen boot met minimaal een vierhoofdige bemanning.

Voor vertrek krijgt u een heerlijke maaltijd aangeboden. Varend en genietend van bijpassende hapjes geeft onze wijnsponsor (Margaret Wines, http://www.margaretwines.nl) u de kans kennis te maken met prachtige wijnen.

Er is een gelijkwaardig slechtweer programma. Met uw bijdrage sponsort u de Stichting Vecht voor Kinderen.

Met sloepjes over de Vecht, genietend van een mooie wijnselectie en hapje

De Goede Doelen in 2021:

De opbrengsten van de acties voor Stichting Vecht voor Kinderen hebben onder andere steun geboden aan de volgende goede doelen:

Stichting Papageno

Hulp aan kinderen en jongeren met autisme

Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, kregen een kind met autisme. Dat had én heeft een grote impact op het gezin. In 1997 hebben ze de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen.

Nu, ruim 20 jaar later, is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme.

Stichting Tjommie

Wie is Tjommie?

In Zuid-Afrika betekent Tjommie ‘vriend’. Kinderen in townships staan dagelijks bloot aan geweld, misbruik, drugs, werkloosheid en jeugdzwangerschappen. Een vriend die hulp biedt, is daarom van levensbelang. Al 20 jaar helpt Tjommie kwetsbare kinderen door in hun basale levensbehoeften te voorzien en hun sociaal-emotionele ontwikkeling te stimuleren. Tjommie is een klein goed doel dat kinderen die opgroeien in townships van Zuid-Afrika de steun biedt die ze zo hard nodig hebben.

Prins Willem Alexander Manege, Vereniging Paardrijden Gehandicapten

Op de Prins Willem Alexander Manege te Amsterdam zetten de vrijwilligers en medewerkers zich elke dag in om een plek te creëren waar paardenliefhebbers met een beperking zich helemaal welkom voelen. Onze manege biedt een veilige omgeving waar we met plezier en met elkaar de sport beleven. Mensen met een beperking worden in hun kracht en te paard gezet. Zo ontwikkelen zij eigenwaarde en zelfvertrouwen. De Prins Willem Alexander Manege doet dit door een betrouwbare helper te zijn. Het doel van de Manege is de participatie en integratie van haar leden te ondersteunen en te stimuleren. Het omgaan met de paarden vervult hierbij een centrale rol. We doen dit al meer dan 30 jaar. Voor het enthousiaste team zijn respect, elkaar helpen, delen en stimuleren vanzelfsprekende waarden.

Kinder Comfort Team, WKZ

Wat is het Kinder Comfort Team Utrecht?

Als ouder(s) van een kind met een ernstige ziekte komt er veel op u af. Dit kan u zorgen geven en vragen oproepen over de zorg en begeleiding van uw zieke kind en over de manier waarop de ziekte invloed heeft op het hele gezin. In het Kinder Comfort Team Utrecht werken verpleegkundig specialisten en kinderverpleegkundigen van het Máxima en het WKZ samen met kinderartsen, psychologen, pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkers, een geestelijk verzorger en bureau zorgbemiddeling.

Stichting Stofwisselkracht

Per jaar krijgen zo'n 800 kinderen de diagnose stofwisselingsziekte. Meer dan de helft van deze kinderen overlijdt voor hun 18e verjaardag. Ook op volwassen leeftijd kan een stofwisselingsziekte zich plotseling manifesteren. Stofwisselkracht werft op een sportieve en originele manier fondsen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Stofwisselkracht doet dit transparant. Stofwisselkracht bundelt de krachten van individuen die gezamenlijk de strijd aangaan tegen stofwisselingsziekten.

De Stofwisselkracht medewerkers zijn allemaal vrijwilligers en gaan allen met veel inzet, betrokkenheid en inzet voor onze doelstelling:

Aandacht voor en werven van fondsen voor onderzoek en onderzoek stimulerende activiteiten op het gebied van stofwisselingsziekten door het organiseren van activiteiten.

De goede doelen gesteund in 2021

Stichting Vecht voor Kinderen heeft in 2021 ondersteuning geboden aan:

·

Stichting Papageno

·

Stichting Tjommie

·

Prins Willem Alexander Manege, Vereniging Paardrijden Gehandicapten

·

Kinder Comfort Team, WKZ Utrecht

·

Stichting Stofwisselkracht

Een ANBI Stichting

De stichting ‘Vecht voor Kinderen’ is opgericht door de Rotaryclub Stichtse Vecht (voorheen Breukelen-Vechtstreek).

‘Vecht voor Kinderen’ helpt kinderen in uw omgeving en in buitenlandse onderontwikkelde gebieden.

1.      De naam van de stichting luidt:

Stichting Vecht voor Kinderen

2.      Het RSIN nummer is:

8191.76.175

3.      De contactgegevens zijn als volgt:

Stichting Vecht voor Kinderen

 

Hoefijzer 54

 

3632 WD Loenen a/d Vecht

 

 

4.      Het bestuur is als volgt samengesteld:

C.J. Rijsterborgh (voorzitter)

 

Ch.F. Gusdorf (secretaris)

 

B. Lam (penningmeester)

5.      Bankrekening:

NL17RABO0129486019

6.      Beleidsplan:

 

De Stichting is opgericht door en gelieerd aan de Rotaryclub Stichtse Vecht. De leden van deze Rotaryclub willen met de Stichting Vecht voor Kinderen vorm geven aan hun betrokkenheid bij de maatschappij.

Binnen de doelstellingen van de Stichting (zie punt 8 hieronder) wil de Stichting kinderen bijstaan die op de een of andere wijze steun nodig hebben. Dit kan kinderen betreffen in de directe omgeving van de vestigingsplaats van de Stichting, maar ook in derde wereldlanden. De Stichting ondersteunt daartoe projecten en activiteiten van allerlei initiatiefnemers. De Stichting stelt gelden ter beschikking of organiseert zelf activiteiten ter ondersteuning van kinderen.

De Stichting wil jaarlijks kankerpatiëntjes van diverse Nederlandse ziekenhuizen (Sofia Kinderziekenhuis, Wilhelmina kinderziekenhuis/UMC Utrecht) een onvergetelijke dag bezorgen door hen en familieleden van de patiënten een vaartocht op de Vecht en de Loosdrechtse plassen aan te bieden.

Daarnaast wil de Stichting jaarlijks geld ophalen middels diverse wervingsactiviteiten. Dit geld wordt gebruikt ter ondersteuning van allerlei goede doelen (projecten) die allemaal als centraal thema hebben het ondersteunen van kinderen die dat nodig hebben en die dat niet op eigen kracht of anderszins voor elkaar krijgen.

Fondsen worden o.a. geworven tijdens de jaarlijkse autorally en de jaarlijkse wijnproeverij op de rivier de Vecht die georganiseerd worden voor de Stichting door de leden van de Rotaryclub Stichtse Vecht.

De Stichting wil direct in actie te kunnen komen als er een situatie zich voordoet die daar om vraagt. Een voorbeeld hiervan zijn gelden die ter beschikking zijn gesteld voor de ramp op de Filippijnen en het ondersteunen van poliovaccinatie van gevluchte Syrische kinderen.

Al het geld dat de Stichting werft, besteedt de Stichting aan geselecteerde projecten voor kinderen. Alleen de kosten gemaakt door derden voor de fondsenwerving gaan van de opbrengsten af.

7.

Het beloningsbeleid: de leden van het bestuur krijgen geen enkele vergoeding voor hun werkzaamheden. Ook alle leden van de aan de Stichting gelieerde Rotaryclub Stichtse Vecht werken belangeloos mee.

8.

De doelstelling van de Stichting Vecht voor Kinderen is als volgt verwoord in haar statuten.

 

De stichting heeft ten doel:

 

a. bij te dragen tot de verwezenlijking van de Rotary gedachte door het verlenen van geestelijke en/of stoffelijke steun aan personen die hulp behoeven en aan instellingen van algemeen maatschappelijk belang;

 

b. het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

9.

Voor verslagen van de uitgeoefende activiteiten verwijzen wij naar de andere pagina's van onze website.

10.

De financiële verantwoording van het boekjaar dat liep van 1 juli 2019 t/m 30 juni 2020 volgt hieronder.

jaarrekening SVvK 2019-2020

Standaardformulier ANBI Stichting VvK 2020