© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Nieuwjaarsreceptie
Foute kersttruien
Sociale Lunch
eendjes vangen voor Kleuterschool Happy & Joy in Uganda
Kunstwerk de Kus
Hier begint de Zee
Tegels als reminder
Trekvaartschildering
met dank aan:
Bollenverkoop voor End Polio Now van augustus tot november
Actief op het Luchtkussen Festival
Luchtkussen Festival Voorhout

Rotary Club Voorhout, thema 2023-2024 Geef kleur aan het leven

End Polio Now

Poliomyelitis, of polio, is een verlammende en mogelijk dodelijke ziekte die kinderen in sommige delen van de wereld nog steeds bedreigt. Poliovirus dringt het zenuwstelsel binnen en kan binnen enkele uren totale verlamming veroorzaken. Het kan mensen van elke leeftijd treffen, maar treft vooral kinderen onder de vijf jaar. Polio kan worden voorkomen door vaccins, maar het is niet te genezen. In tegenstelling tot de meeste ziekten kan polio worden uitgeroeid.

Jaarlijks werkt Rotary Club Voorhout mee aan de End Polio Tulpenactie. Met de verkoop van deze speciale tulpenbollen wordt de strijd tegen polio door The Rotary Foundation ondersteund. Meer informatie: Endpolionowtulp.nl 


Polio vandaag

Al meer dan 35 jaar zetten Rotary en onze partners zich in om polio wereldwijd uit te roeien.  Toen Rotary en onze partners in 1988 startten, waren er elk jaar 350.000 gevallen van polio in 125 landen. Tegenwoordig hebben we het aantal gevallen van polio met 99,9 procent verminderd, en slechts twee landen melden nog steeds gevallen van wild poliovirus: Afghanistan en Pakistan. De infrastructuur die we hebben helpen bouwen om polio te beëindigen, wordt ook gebruikt om andere ziekten te behandelen en te voorkomen (waaronder COVID-19) en om creëren een blijvende impact op andere gebieden van de volksgezondheid.

Meer informatie: Endpolio.org

Welkom bij RC Voorhout

Rotary Club Voorhout is opgericht op 12 juni 1991. De leden, mannen en vrouwen, wonen of werken in Voorhout of Warmond in de gemeente Teylingen, en zijn werkzaam (geweest) in verschillende beroepen in het bedrijfsleven en (semi-)overheid. Ze ondersteunen het motto van Rotary “Service above Self” in hun werk en hun maatschappelijke functies. Dit betekent dat men zich wil inspannen om “de wereld beter achter te laten dan aangetroffen”. Jaarlijks zijn er projecten waarbij de leden zich inzetten voor de gemeenschap, zoals End-Polio Now, Rondje Kunst en het Luchtkussen Festival.

Lid worden van Rotary Club Voorhout geschiedt in principe op voordracht van de zittende leden. Belangstellenden kunnen natuurlijk wel van hun interesse in lidmaatschap blijk geven door een bericht aan de voorzitter van de Classificatiecommissie: richard.fransen@gmail.com

Rotary club Voorhout komt elke donderdag van 18:00 - 20:00 uur bijeen in Cheers, Herenstraat 106, 2215 KK Voorhout. Tijdens de bijeenkomsten worden thema's en projecten besproken (ingeleid door een lid of externe spreker) en is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek. Een aantal keer per jaar wordt een bedrijf bezocht.

Geïnteresseerd in onze club? Neem contact op!