© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
 
 
 
 
 
 
Moestuin van Waddinxveen project
 End Polio Now actie
 

Hartelijk welkom bij Rotary Club Waddinxveen
ons motto: Service Above Self - Do Good, Feel Good

Over Rotary

Rotary is een internationale organisatie. Onze leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven. 

Rotary in Nederland

Nederland heeft zeven districten die ieder rechtstreeks deel uitmaken van Rotary International. Rotary kent geen landenstructuur, maar een redelijk platte wereldwijde organisatie met districten en clubs. In totaal zijn er ongeveer 16.000 Rotarians in Nederland, verdeeld over circa 500 clubs. 

Doel Rotary

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.  

Onze missie

Rotary biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke, professionele en maatschappelijke leiders. 

Onze waarden

De basis van Rotary is een weerspiegeling van onze kernwaarden — integriteit, diversiteit, service, leiderschap, en ‘fellowship’, vriendschap. Onze kernwaarden zijn de rode draad in onze beginselen.

Rotary Club Waddinxveen

Rotary Club Waddinxveen is opgericht op 23 november 1970. Wij zijn een actieve serviceclub, die midden in de Waddinxveense samenleving staat. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in de lijfspreuk:

"SERVICE ABOVE SELF"

Bij Rotary betekent dit, dat het lid bereid is te trachten iets van zichzelf te geven. Elk lid wil dienstbaar zijn aan de samenleving en wil dit in de praktijk ook zichtbaar maken. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en wereldomvattende fundraisingprojecten, maar ook door het ter beschikking stellen van de eigen (vak)kennis ten dienste van de samenleving.

We ontmoeten elkaar 2 wekelijks op donderdagavond. Bedrijfsuitjes, boeiende lezingen van leden of gastsprekers, gezamenlijke activiteiten en projecten in de maatschappelijke sfeer zijn onderdeel van ons programma. We leveren een bijdrage aan diverse goede doelen, lokaal en internationaal door het organiseren van diverse activiteiten.

E-mail contactadres: rotarywaddinxveen@gmail.com

Onze zusterclub is de Rotary Club "Herford Widukind" in Duitsland.

Meer informatie over onze zusterclub is hier te verkrijgen.


Volg Rotary Club Waddinxveen op social media

Instagram
Facebook
Youtube
Linkedin

Fietsmaatjes Waddinxveen

Kunt of durft u niet meer zelfstandig te fietsen?

Fietsmaatjes Waddinxveen biedt u de kans om samen met een vrijwilliger op een elektrische duofiets weer tochtjes in uw eigen omgeving te maken.

Vrijwilliger en gast, de fietsmaatjes, zitten naast elkaar zodat er met elkaar gepraat kan worden. De vrijwilliger trapt en stuurt, terwijl u mee kunt trappen als u wilt. Als fietsmaatjes samen gezond bewegen in het Groene Hart!

De duofietsen hebben elektrische trapondersteuning en versnellingen, de gast fietst mee naar vermogen.

DOE MEE ALS GAST OF VRIJWILLIGER!

OF STEUN MET EEN FINANCIËLE BIJDRAGE!

Met uw steun kunnen wij onderhoudswerkzaamheden aan de fietsen bekostigen, zodat onze gasten en vrijwilligers er verzekerd van kunnen zijn dat de fietsen altijd in goede staat zijn voor vele uren duo­fietsplezier!

Duo fietsen is plezier voor twee!

FIETSMAATJES WADDINXVEEN

NL44 RABO 0370 2456 44

ten name van Stichting Fietsmaatjes Waddinxveen

Meer informatie