© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
19 april
.
12 - 4 2021
Programma per Zoom
.
Rondje Walcheren langs 8 woonzorg complexen
15 maart 2021
22 maart 2021
Partneravond 29/3

Bekijk Rotaryclub Walcheren ook op facebook: https://www.facebook.com/rotaryclubwalcheren/
en instagram: https://www.instagram.com/rotaryclubwalcheren/

'Rotary Doet! voor jong en oud


'Vergroot jouw wereld'

BIJZONDER 'OPENLUCHT-KAMERCONCERT'

Dertig clubleden met partners genoten 29 juni van een prachtig concert in de tuin van medelid Piet Baltus en Juul. Emma Royacker en Koenraad Spijker waren ook gelukkig om weer na maanden 'stilte' weer op tekunen treden. De 'hoed' die later rondging voor de musici werd goed gevuld. meer info: www.emmaroijackers.com

'EEN HART ONDER DE RIEM' voor bewoners-verzorgenden woon-verpleegcomplexen op Walcheren

Op zaterdag 27 juni deelden leden van onze club 900 planten uit bij 8 woon-verpleegcomplexen op Walcheren. Een blijde verrassende mooie dag voor iedereen. Zie foto's en berichten boven de draaiende banner/balk. Organisator: Henk Wondergem

STRANDDAG 6 JUNI VOOR LIMBURGSE KINDEREN  doorgeschoven naar 2021

YESC OVER DE YOUNG ENERGY SOCIETY CHALLENGEWij staan voor de grootste uitdaging van onze tijd: de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.  Rotary Club Walcheren draagt ook bij aan dit project op scholen. Zij maakt het mogelijk dat er leskisten worden geleverd aan de scholen.  Lees verder op YESC.NL

INTERNATIONALE JEUGDUITWISSELINGEN MET ROTARY Kijk op: www.rotary.nl/yep  en/of kom naar de Landelijke informatiedag op 26 september te Woerden.

JEUGD NIEUWS

Rotary Club Walcheren


welkom bij RC Walcheren

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

Iedere maandagacond van 17.30-19.30 uur komen de 35 leden (mannen en vrouwen met verschillende beroepen) bijeen in het Zuiderduin Beachhotel, De Bucksweg 2, 4361 SM Westkapelle, tel: 0118-561810. Er wordt samen gegeten, gepraat, over elkaars werk en huidige problemen, sprekers ontvangen en bedrijfsbezoeken verzorgd. Nu alles met de verplichte 1,5 meter afstand. Leden kunnen ook de bijeenkomsten per ZOOM bijwonen indien zij dit voor zichzelf 'veiliger' vinden.  Zo wordt de onderlinge vriendschap onderhouden. Rotary Club Walcheren bestaat in 2020 reeds 40 jaar.  Samen willen de leden service bieden aan de samenleving. 

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden. Wilt u meer weten over Rotary? Klik dan boven op ‘Wat is Rotary’

Rotary Club Walcheren: 

Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer: 52673278,

Bank:RABO IBAN: NL20RABO0134221990

Penningmeester: Els Mesu   

e-mail: schellach@online.nl 

Voorzitter: André Willemstein,  

'21-'22 Carla Schönknecht,

Nieuws van ons District 1610: www.rotary.nl/d1610

Rotary International: www.rotary.org en meer klik op 'LETS Connect'

Let's Connect

Cupcakes-actie levert twee Shelterboxen op:

“De cupcakes-actie was leuk om te doen, gezellig om te ontvangen, lekker om te eten en fantastisch om Shelterboxen te kunnen schenken”. Bondiger dan één van de deelneemsters dat deed, kan de tweede cupcake-actie van de Rotary Club Walcheren, bijgestaan door de clubs van Vlissingen en Middelburg, niet samengevat worden.

Lees verder.... 

Rotary Club Walcheren deelt 400 boeken uit op 16 lagere scholen in Veere en Kamperland.

Op vrijdag 23 april deelt Rotary Club Walcheren op 15 Veerse lagere scholen en één in Kamperland 400 exemplaren uit van De brief van de koning van Tonke Dragt. Deze Rotary-actie, vlak voor de meivakantie, vindt plaats in het kader van ,geef een boek cadeau’. 

Vanwege de coronaregels worden de boeken bij de scholen afgegeven voor de groepen 7 en 8, de 10- en 11-jarigen. Er is één openbare uitzondering. 

Op 23 april om 9.15 uur worden buiten op het plein van bbs ’t Klinket, Tramstraat 36 in Koudekerke een groep leerlingen op feestelijke wijze op het avontuurlijke boek over de aankomende ridder Tiuri getrakteerd. 

Omroep Zeeland is daarbij van harte welkom. De plaatselijke schoolleiding heeft al toestemming gegeven om te fotograferen, te filmen. Ook heeft de schoolleiding voor toestemming gezorgd om met leerlingen te praten  over hun leeshonger, over hun favoriete of juist hun gehate boeken. 

Er zullen ook leden van de Rotary Club Walcheren aanwezig zijn om te vertellen over het waarom en het belang van deze actie en het plan om volgend jaar ook de lagere scholen in Middelburg en Vlissingen erbij te betrekken. Het doel is er een jaarlijks, Walchers evenement van te maken.  

Het belang van lezen en deze actie hoeven we, denken we, nu aan jullie niet nader toe te lichten, maar doen dat graag op die vrijdag. Hopelijk tot ziens in Koudekerke.