• Programma 15 januari
  • 1ste editie Ledenboekje overhandigd
  • Nieuwjaarsborrel 2018
  • 16 dec. geslaagde strandjutmorgen
  • Ko Francke beste Curling Speler!
  • Rex en Quinten waterambassadeurs
  • Rotary Thema 2017-2018
  • geschonken bord Kerkhofpark Koudekerke
  • Voorzitters 2017-2018
Webmaster e-mail:ckappetijn@gmail.com

Strandjutten

Strandjutten

         Doe mee, Verlos de Zee


     Henk de Kater heeft samen met Stichting “Doe mee, Verlos de Zee” strandjutten op het strand in Vlissingen georganiseerd. Dagelijks draagt ons zwerfafval bij aan de enorme plastic soep in de zee.

     

      Op een regenachtige frisse zaterdagmorgen 16 december gaat Rotary Club Walcheren zich inzetten! Groepjes van clubleden met hun kinderen en partner zijn aanwezig om tijdens de gure wind, hagel en regen vele kilo’s plasticafval van het strand te rapen. Enorm schokkend om te zien hoeveel visnet, handschoenen en plastic afval er op het strand ligt. We moeten echt beter gaan zorgen voor ons milieu! Er volgen meer dagen waarop de Rotarians met hun kinderen het strand op gaan om deze milieu vervuiling te lijf te gaan.

 


Verlos de Zee!

Rotary Club Walcheren

welkom bij RC Walcheren

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

Dit jaar bestaat de Rotary Club Walcheren 35 jaar. Met ruim veertig leden, mannen en vrouwen met verschillende beroepen, komen wij wekelijks bij elkaar. Samen eten en bijpraten over elkaars werk bijvoorbeeld. Luisteren naar interessante sprekers of deelnemen aan bedrijfsbezoeken. Dit kweekt een vriendschap onderling. Samen willen de leden service bieden aan de samenleving, dichtbij en ver weg.

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden. Wilt u meer weten over Rotary? Klik dan boven op Wat is Rotary’


Rotary Club Walcheren: 

Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer: 52673278,  Bank: RABO IBAN:  NL20RABO0134221990

Penningmeester: Jan de Regt, e-mail: jsderegt@zeelandnet.nl, tel: 06-53419595

Adres: Vlaamse Gaai 1, 4356 RA Oostkapelle
Voorzitters: Kees den Hertog en Cees Verhage: tel.nrs: +49 151122031 en +0651530081

film shelterbox

www.RotaryHelpt.nl

Kerkhofpark Koudekerke in oude glorie hersteld
Samen met de Dorpsraad en vrijwilligers heeft RC Walcheren geholpen het vervallen kerkhof Koudekerke te herstellen. Grafzerken werden gerestaureerd, de grafkelder opgeknapt en van een mooi hekwerk voorzien. Een informatiebord over Koudekerke's historie maakt het geheel compleet. De Rotary Foundation verdubbelde de schenking van RC Walcheren met
€ 1.050,--. Woensdag 5 juli vonden de feestelijk 'onthullingen' met speeches plaats.
kijk en beluister de speeches boven aan deze webpagina

2017-2019 Service project 'SCORE'
Erasmus MC Sophia Ziekenhuis 'Diagnostic Days'

Kinderen van Afrikaanse afkomst kunnen lijden aan de 'Sikkelcelziekte.' Er is nog geen oplossing voor deze progressieve bloedziekte. Vroege opsporing(hielprik), medicatie en preventie/voorlichting zijn wel nodig. De leden van de RC Walcheren gaan de voorlichtingscampagne financieel en met publiciteit ondersteunen. Meer informatie vindt u onder 'SCORE' boven aan op deze webpagina.


Sikkelcelziekte