• 23-11-2020 ZOOM bijeenkomst
  • Zoom - 16 november 2020
  • Zoom - 9 november 2020
  • Zoom 2 november 2020
  • Presentatie per Zoom
  • 19 Oktober 2020
  • 12-10-2020
  • De nieuwe commissies
  • Alex => Andre
Webmaster Aart Bos, e-mail: apb@hetnet.nl

'Rotary Doet! voor jong en oud

'Vergroot jouw wereld'

BIJZONDER 'OPENLUCHT-KAMERCONCERT'

Dertig clubleden met partners genoten 29 juni van een prachtig concert in de tuin van medelid Piet Baltus en Juul. Emma Royacker en Koenraad Spijker waren ook gelukkig om weer na maanden 'stilte' weer op tekunen treden. De 'hoed' die later rondging voor de musici werd goed gevuld. meer info: www.emmaroijackers.com

'EEN HART ONDER DE RIEM' voor bewoners-verzorgenden woon-verpleegcomplexen op Walcheren

Op zaterdag 27 juni deelden leden van onze club 900 planten uit bij 8 woon-verpleegcomplexen op Walcheren. Een blijde verrassende mooie dag voor iedereen. Zie foto's en berichten boven de draaiende banner/balk. Organisator: Henk Wondergem

STRANDDAG 6 JUNI VOOR LIMBURGSE KINDEREN  doorgeschoven naar 2021

YESC OVER DE YOUNG ENERGY SOCIETY CHALLENGEWij staan voor de grootste uitdaging van onze tijd: de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.  Rotary Club Walcheren draagt ook bij aan dit project op scholen. Zij maakt het mogelijk dat er leskisten worden geleverd aan de scholen.  Lees verder op YESC.NL

INTERNATIONALE JEUGDUITWISSELINGEN MET ROTARY Kijk op: www.rotary.nl/yep  en/of kom naar de Landelijke informatiedag op 26 september te Woerden.

JEUGD NIEUWS

Rotary Club Walcheren

welkom bij RC Walcheren

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

Iedere maandagacond van 17.30-19.30 uur komen de 35 leden (mannen en vrouwen met verschillende beroepen) bijeen in het Zuiderduin Beachhotel, De Bucksweg 2, 4361 SM Westkapelle, tel: 0118-561810. Er wordt samen gegeten, gepraat, over elkaars werk en huidige problemen, sprekers ontvangen en bedrijfsbezoeken verzorgd. Nu alles met de verplichte 1,5 meter afstand. Leden kunnen ook de bijeenkomsten per ZOOM bijwonen indien zij dit voor zichzelf 'veiliger' vinden.  Zo wordt de onderlinge vriendschap onderhouden. Rotary Club Walcheren bestaat in 2020 reeds 40 jaar.  Samen willen de leden service bieden aan de samenleving. 

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden. Wilt u meer weten over Rotary? Klik dan boven op ‘Wat is Rotary’

Rotary Club Walcheren: 

Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer: 52673278,

Bank:RABO IBAN: NL20RABO0134221990

Penningmeester: Els Mesu   

e-mail: schellach@online.nl 

Voorzitter: André Willemstein,  

'21-'22 Carla Schönknecht,

Nieuws van ons District 1610: www.rotary.nl/d1610

Rotary International: www.rotary.org en meer klik op 'LETS Connect'

Let's Connect

Diagnostic Days

Erasmus MC Sophia Ziekenhuis 'Diagnostic Days'

Kinderen van Afrikaanse afkomst kunnen lijden aan de 'Sikkelcelziekte.' Er is nog geen oplossing voor deze progressieve bloedziekte. Vroege opsporing(hielprik), medicatie en preventie/voorlichting zijn wel nodig. RC Walcheren wil onderzoekdagen dagen vol met entertainment en preventie informatie mogelijk te maken. Samen met zusterclub Torhout Houtland is een Global Grant aangevraagd en ontvangen.

De extra fundraising voor dit project, de verkoop van witte en rode  wijn uit Kroatie is gestart. De opbrengst gaat naar de 36 Diagnostic Days 2018-2021. Meer info bij 'SCORE' top pagina.

De eerste SCORE-diagnostic day op maandag 7 oktober was een succes. Wat een mijlpaal. Alle ouders waren unaniem positief; elkaar ontmoeten, de gezonde lunch, de quiz over sikkelcelziekte, kadootjes en voorlichting: zo bijzonder!!! SCORE ging van start, alle ouders gaven toestemming voor registratie. De voorlichting kaarten bij pijn werden gebruikt. De film gaat zsm in premiere.

De teamleden willen er naar toe om voorlopig 10 x per jaar een diagnostic day te houden.Hierbij een foto ter illustratie van een deel van het team. Helaas kan ik de andere fotos’ met patienten nog niet delen ivm privacy regels.

Wat een warme groep mensen is nu om de kwetsbare sikkelcelpatientjes heen verzameld. En wat een eer daarbij te mogen horen. 

Lees meer over de Sikkelcelziekte op: https://www.i-x-l.com/stamcel-tegen-sikkelcel/

Sikkelcel