• 9 maart 2020
  • 2 maart 2020
  • 17 februari 2020
  • 3 februari 2020
  • 27 januari
  • 20 januari
  • 12 jan 2020 Nieuwjaarconcert Zusterclub Torhout-Houtland
  • Nieuwjaarsreceptie 6 januari 2020
  • Curlen RC Walcheren Kampioen
Webmaster e-mail:ckappetijn@gmail.com

Jeugd lokaal en (inter)nationaal

'Vergroot jouw wereld'

STRANDDAG 6 JUNI VOOR LIMBURGSE KINDEREN  doorgeschoven naar 2021

In samenwerking met vijf Limburgse Clubs organiseert RC Walcheren een spetterende stranddag. 72 kinderen (8-10 jaar) met 18 begeleiders komen een dag genieten van het Oostkapelse strand. De voorbereidingen zijn in volle gang! Lees meer boven aan deze pagina. Angelique Rijpert-Duvivier

YESC OVER DE YOUNG ENERGY SOCIETY CHALLENGE

Wij staan voor de grootste uitdaging van onze tijd: de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Omdat het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen 250 jaar geleden is ontstaan maken zij een leuk en leerzaam project mogelijk. Rotary Club Walcheren draagt ook bij aan dit project op scholen. Zij maakt het mogelijk dat er leskisten worden geleverd aan de scholen.  Lees verder op YESC.NL

INTERNATIONALE JEUGDUITWISSELINGEN MET ROTARY

Je bent tussen de 15 en 21 jaar oud? En je wilt voor kortere of langere tijd naar het buitenland? Rotary biedt hiervoor diverse mogelijkheden. Betaalbaar door het 'wederkerigheidsprincipe' en met goede begeleiding.Kijk op: www.rotary.nl/yep  Ook voor jongeren waarvan de ouders niet bij Rotary zijn aangesloten.De Nieuwsbrieven Jeugd 2019 en 2020 vindt u via de onderstaande button link. Of kijk op www.rotary.nl/yep. De korte (zomer) uitwisselingen en kampen worden doorgeschoven naar 2021.

JEUGD NIEUWS

Rotary Club Walcheren

welkom bij RC Walcheren

Welkom bij Rotary Club Walcheren (RCW)

Iedere maandagacond van 17.30-19.30 uur komen de veertig leden (mannen en vrouwen met verschillende beroepen) bijeen in het Zuiderduin Beachhotel, De Bucksweg 2, 4361 SM Westkapelle, tel: 0118-561810. Er wordt samen gegeten en gepraat, over elkaars werk bijvoorbeeld. Luisteren naar interessante sprekers of op een ander tijdstip deelgenomen aan bedrijfsbezoeken. Dit kweekt een vriendschap onderling. Samen willen de leden service bieden aan de samenleving.

In Zuid-West Nederland zijn 59 Rotary Clubs actief. Wereldwijd zijn er 34.000 clubs (verdeeld over 200 landen) met 1,2 miljoen leden. Wilt u meer weten over Rotary? Klik dan boven op ‘Wat is Rotary’


Rotary Club Walcheren: 

Kamer van Koophandel inschrijvingsnummer: 52673278,

Bank:RABO IBAN: NL20RABO0134221990

Penningmeester: Henk de Kater   

e-mail: de_kater@hetnet.nl

Voorzitter: Alex Maas  

Let's Connect

Diagnostic Days

Erasmus MC Sophia Ziekenhuis 'Diagnostic Days'

Kinderen van Afrikaanse afkomst kunnen lijden aan de 'Sikkelcelziekte.' Er is nog geen oplossing voor deze progressieve bloedziekte. Vroege opsporing(hielprik), medicatie en preventie/voorlichting zijn wel nodig. RC Walcheren wil onderzoekdagen dagen vol met entertainment en preventie informatie mogelijk te maken. Samen met zusterclub Torhout Houtland is een Global Grant aangevraagd en ontvangen.

De extra fundraising voor dit project, de verkoop van witte en rode  wijn uit Kroatie is gestart. De opbrengst gaat naar de 36 Diagnostic Days 2018-2021. Meer info bij 'SCORE' top pagina.

De eerste SCORE-diagnostic day op maandag 7 oktober was een succes. Wat een mijlpaal. Alle ouders waren unaniem positief; elkaar ontmoeten, de gezonde lunch, de quiz over sikkelcelziekte, kadootjes en voorlichting: zo bijzonder!!! SCORE ging van start, alle ouders gaven toestemming voor registratie. De voorlichting kaarten bij pijn werden gebruikt. De film gaat zsm in premiere.

De teamleden willen er naar toe om voorlopig 10 x per jaar een diagnostic day te houden.Hierbij een foto ter illustratie van een deel van het team. Helaas kan ik de andere fotos’ met patienten nog niet delen ivm privacy regels.

Wat een warme groep mensen is nu om de kwetsbare sikkelcelpatientjes heen verzameld. En wat een eer daarbij te mogen horen. 

Lees meer over de Sikkelcelziekte op: https://www.i-x-l.com/stamcel-tegen-sikkelcel/

Sikkelcel