Rotaryclub Wijdemeren

Verleg die steen

‘Verleg die steen’. Bram Vermeulen verwoordde dit: “Ik heb een steen verlegd, in de rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van een rivier, hou je niet tegen, het water vindt er altijd een weg omheen.”
De impact hangt dus af van de grootte van de steen en de plaats waarop deze wordt gelegd. En niet alleen de rivier verandert, ook de steen gaat er anders uitzien.
Drie accenten zijn voor mij in dit jaar belangrijk:
1) Zichtbaarheid (door storytelling)
2) Diversiteit (leeftijd, geslacht en cultuur)
3) Intergenerationele verbinding (Rotary-Rotaract-Interact)
Alle zijn van essentieel belang voor onze Rotary toekomst. Laten wij vooral de aansluiting in diversiteit en generaties maken. Jonge (nieuwe) leden/professionals vervullen hierin een rol, zij geven vaak verfrissende ideeën, door nietsvermoedend de steen te verleggen. 

Zelfs Rotary International verlegt die steen. Het jaarthema van Ian Riseley onze RI President is, Rotary: making a difference.
Maak het verschil. Hoe verleg jij die steen?

Lies van Wijngaarden
Gouverneur District 1570 Midden-Nederland 2017-2018

Projecten

Binnen onze cluborganiseren wij jaarlijks de volgende projecten:

1. Ouderendag
Iedere clubbijeenkomst gaat het klompje rond om één maal per jaar de ouderendag te kunnen organiseren.
2. Houtproject
Ieder jaar krijgen 3 verenigingen uit Wijdemeren een bijdrage uit de opbrengst van het kloven en verkopen van hout voor de open haard.
3. Leesproject
Er worden voor dit project diverse mensen uit Wijdemeren benaderd om kinderen uit groep 1 en 2 (kleuters) van de basisscholen voor te lezen.

Interesse om lid te worden? Laat het ons weten.  Klik hier!