• Onze club fietste meer voor het Vergeten KLind
  • Zomerprogramma varen op Loosdrecht
  • Onze oud voorzitter en beide nieuwe voorzitters
  • Ons nieuwste lid Michael Kulkens vader van TommyboyKlik hier
  • De ouderendag 2019 was weer geweldig
  • Op bezoek bij tuinderij Land in Zicht
  • Waarom Rotaryfilmpje
  • Lid worden?Klik hier
  • KOOP TULPENBOLLEN!Info en bestellen
Rotaryclub Wijdemeren

lid worden?

Er bestaat nog steeds het misverstand dat Rotary een club van oude sigaarrokende mannen is. 

Maar niets is minder waar. Rotary bestaat uit vrouwen én mannen en zijn van de  no smoke generatie

Iedere clubavond bijwonen hoeft niet, maar het is leuk als je regelmatig aanwezig bent. Dat verhoogt het vertrouwen in elkaar en maakt dat wij een vriendenclub zijn.

Interesse om lid te worden? Nog vragen?

Copieer en plak deze URL dan eens in je browser.

https://www.youtube.com/watch?v=-eL37ZCCPds

Lees meer

Fietsen voor Het vergeten KIND

Gooise rotaryclubs slaan handen ineen

Op zondag 29 september 2019 organiseren 10 Gooise rotaryclubs in samenwerking met NL Tour Rides voor de eerste keer een fiets(toer)tocht voor het goede door de mooiste stukjes van de Gooi- en Vechtstreek. Alle opbrengsten gaan naar de stichting Het vergeten kind die zich inzet voor kansarme en kwetsbare kinderen.

Tochten voor iedereen

De organisatie heeft drie tochten uitgezet langs de mooiste plekjes van de Gooi- en Vechtstreek. De kortste tocht is die van 15 kilometer, bestemd voor families met kinderen over de heide en door de schilderachtige dorpjes Laren en Blaricum. Met een beetje geluk kom je een schaapskudde met herders tegen en loslopende Schotse Hooglanders en Charolois runderen.

De tocht van 40 kilometer is voor de gevorderde fietsers, voor volwassen en grotere kinderen. Deze route loopt langs verschillende dorpen, de Gooise heide en langs de Vecht. 

Voor de echte prestatiefietsers is de tocht van 70 of 120 kilometer. Deze gaat door de gehele Gooi- en Vechtstreek en kan een of twee keer worden gereden. 

Het vergeten kind

Alle opbrengsten gaan naar een nieuw project van de stichting Het vergeten kind: een opvanghotel in Almere. In Nederland wonen meer dan 100.000 kansarme kinderen die het moeilijk hebben en waarvan een groot deel niet meer thuis kan wonen. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten we ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. Bekende ambassadeurs zijn onder andere: Johnny de Mol jr en Natasja Froger. 

Duurzame locatie start en finish

De start en finish vinden plaats op de locatie “De Groene Afslag”, Amersfoortsestraatweg no. 117 te Laren. Op dit terrein van het voormalige opvangcentrum voor vluchtelingen is begin 2019 een ontmoetingsplek geopend met als focus een circulaire economie en een duurzame toekomst. Alles rond eten, drinken en werken staan in dat teken. 

Inschrijven 

Meer informatie over de verschillende tochten, het programma op 29 september en inschrijven is te vinden op rotaryride.nl.

Noot voor de redactie

De fietstocht is een initiatief van de Gooische Rotary Kring, een samenwerkingsverband van clubs in het Gooi. Meer informatie vindt u op gooiserotarykring.nl

Contactpersonen voor het evenement zijn:

Madelon Walraven, madelonwalraven@me.com, 0653593989

Peter van Loevezijn, pvloev@gmail.com, 0655192502

Lees meer

Projecten

Binnen onze club kennen wij de volgende projecten:

Automaatje : een groot deel van de ouderen in Wijdemeren voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat je snel geïsoleerd raakt. Met AutoMaatje Wijdemeren kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Ouderendag: iedere clubbijeenkomst gaat het klompje voor een kleine vrijwillge bijdrage rond om één maal per jaar de ouderendag te kunnen organiseren.

Houtproject: ieder jaar verkopen wij haardhout en besteden de netto opbrengst aan goede doelen in Wijdemeren

Leesproject: er worden voor dit project diverse mensen uit Wijdemeren benaderd om kinderen uit groep 1 en 2 (kleuters) van de basisscholen voor te lezen.

Wings for aid: Stichting Wings for Aid heeft voor humanitaire organisaties een systeem ontwikkeld om met ‘zelfsturende hulpdrones’ pakketten met hulpgoederen af te leveren. Bedenker Barry Koperberg (Rotarian Wijdemeren) probeert vanuit Hilversum de hele wereld enthousiast te krijgen om zijn idee tot uitvoering te brengen. 

Weet u ook een leuk project neem dan contact met ons op.

Lees meer
Interesse om lid te worden? Laat het ons weten.  Klik hier!