© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
welkom bij Rotary Club Woerden
sollicitatieproject
Stichting Leergeld Groene Hart
Rotary Bedrijven Golfdag
Rotary op Wielen
Repaircafé Woerden
Rotary Helpt!

1 9 6 4 - ROTARY CLUB WOERDEN - 2 0 2 0

Minder activiteiten door Corona

Uiteraard worden ook wij, bij Rotary Club Woerden, ernstig in ons doen en laten beperkt door de Coranacrisis. Onze bijeenkomsten vinden plaats conform de COVID-19 maatregelen, zoals die gelden voor bijeenkomsten en voor de horeca. 

In de afgelopen maanden hebben wij vergaderd via ZOOM, en mochten de omstandigheden onze fysieke bijeenkomsten ten tweede male onmogelijk maken, dan zullen wij onze wekelijkse bijeenkomsten ook weer ‘digitaal’ gaan organiseren. 

Rotary Club Woerden

De Rotaryclub Woerden werd opgericht op 29 februari 1964 in het toenmalige ‘patronaat’ aan de Hoge Woerd en wel door de Rotary Club Alphen. De charteruitreiking ging gepaard met toespraken in het stadhuis, een bezoek aan het kasteel in Haarzuilens en een diner in restaurant Noord Brabant te Utrecht.

Woerden vindt haar ontstaan in ca. 372 als een Romeinse nederzetting, strategisch gekozen aan de Oude Rijn. De Bonaventurakerk, de Petruskerk, de Lutherse kerk, het vroegere stadhuis, het latere kantongerecht (nu het museum) geven een beeld van de grote historie van de stad.

De oude binnenstad van Woerden wordt omsingeld door vestinggrachten. De aanwezigheid van het ‘kasteel van Woerden’ onderstreept eens te meer de geografische strategische positie van de ‘sleutel van Holland’, zoals de vestingstad toepasselijk werd genoemd.

Niet alleen door monumenten, maar ook door het handhaven van tradities blijft het verleden een rol spelen in de huidige tijd. Woerden maakt de naam ‘kaasstad’ niet alleen waar door de wekelijkse kaasmarkt (waar de partijen boerenkaas nog op de ouderwetse manier door handjeklap worden verkocht), maar ook door de vele kaaspakhuizen die u door de hele stad aantreft. Woerden is een handelsstad. Haar snelgroeiende bedrijven- en dienstensector bewijzen dat, evenals de uitgebreide winkelvoorzieningen. Woerden: een stad van bedrijvigheid, historie, cultuur en rust.

Het is deze omgeving waarin de Rotary Club Woerden haar ontstaan heeft gevonden en waarin zij nu al ruim vijftig jaar functioneert.

Rotary Club Woerden

JAARTHEMA 2020: SAMEN VOLHOUDEN