• welkom bij Rotary Club Woerden
  • Druk bezoek IJsbaan in 2016
  • Golfdag voor de Esther Vergeer Stichting
  • 2014: 50-jarig jubileum
  • Internationaal Beeldhouwers Symposium
  • Golfen voor het goede doel
  • Rotary op Wielen
  • Repaircafé Woerden
  • Rotary Helpt!
1 9 6 4 - ROTARY CLUB WOERDEN - 2 0 1 8
Rotary Woerden op weg naar 2020

Rotary Club Woerden Informatie


De Rotaryclub Woerden werd opgericht op 29 februari 1964 in het toenmalige ‘patronaat’ aan de Hoge Woerd en wel door de Rotary Club Alphen. De charteruitreiking ging gepaard met toespraken in het stadhuis, een bezoek aan het kasteel in Haarzuilens en een diner in restaurant Noord Brabant te Utrecht.

Woerden vindt haar ontstaan in ca. 372 als een Romeinse nederzetting, strategisch gekozen aan de Oude Rijn. De Bonaventurakerk, de Petruskerk, de Lutherse kerk, het vroegere stadhuis, het latere kantongerecht (nu het museum) geven een beeld van de grote historie van de stad.

De oude binnenstad van Woerden wordt omsingeld door vestinggrachten. De aanwezigheid van het ‘kasteel van Woerden’ onderstreept eens te meer de geografische strategische positie van de ‘sleutel van Holland’, zoals de vestingstad toepasselijk werd genoemd.
Het is deze omgeving waarin de Rotary Club Woerden haar ontstaan heeft gevonden en waarin zij nu al ruim 50 jaar functioneert. 

Rotary Helpt bij mooie projekten

Woerden, 6 oktober 2016 –Rotaryclubs in Nederland organiseren de mooiste projecten. Projecten die relevant zijn, die sociaal zijn en die iets toevoegen. Projecten in onze steden en dorpen dicht bij huis, of projecten die met behulp van onze Rotary Foundation wereldwijd helpen daar waar dat gevraagd wordt.
Als het nodig is komen we snel in actie, zoals afgelopen jaar toen er plotseling een vluchtelingenstroom naar ons land op gang kwam. En als het nodig is houden we heel lang vol, zoals bij onze strijd tegen de ziekte polio. De Rotaryactie End Polio Now loopt al meer dan dertig jaar. 
Helaas kent de wereld buiten Rotary ons nog te weinig van onze actieve kant. Jammer, want wij willen graag jongeren interesseren voor Rotary en dan moeten ze wel weten wat we doen!

Deze maand start de landelijke actie onder de titel "Rotary Helpt. De campagne maakt ons zichtbaarder. Langs snelwegen in ons land, op de sociale media en op de speciale website RotaryHelpt.nl 
Handen tekort? Polio? Schoon Water? Gevlucht? - Rotary Helpt!  

Rotary Club Woerden

JAARTHEMA 2018: OMARM DE TOEKOMST!