© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
welkom bij Rotary Club Woerden
sollicitatieproject
meer...
Stichting Leergeld Groene Hart
meer...
Rotary Bedrijven Golfdag
meer...
Rotary op Wielen
meer...
Repaircafé Woerden
meer...
Rotary IJsbaan Woerden
meer...

1 9 6 4 - ROTARY CLUB WOERDEN - 2 0 2 2

Rotaryclub Woerden
nodigt je uit

Ook eens kennismaken met Rotary? Dat kan tijdens een van de lunchbijeenkomsten van Rotaryclub Woerden, telkens op dinsdag van 12:00 tot 14:00 uur in De Hall in Woerden.

Rotary is een serviceclub die zich lokaal, nationaal en internationaal inzet om duurzame verandering te creëren. Er zijn in Nederland ongeveer 500 clubs, met in totaal ruim 15.500 leden.

Dinsdag 20 september: Marien Groenendijk (Groenendijk Bedrijfskleding) spreekt over duurzaamheid en recycling
Dinsdag 27 september: mevrouw dr. Wiepke Cahn, hoogleraar psychiatrie spreekt over leefstijl psychiatrie, wat is dit, hoe werkt dat?
Dinsdag 18 oktober: prof. Em Wim Sinke spreekt over: Zonnestroom, vrijheidsenergie voor het klimaat.

Plaats: De Hall, Korenmolenlaan 4 te Woerden
Tijd: van 12:00 tot 14:00 uur
Inclusief lunch

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje aan de voorzitter van Rotaryclub Woerden, Huub Spaan: huubspaan@gmail.comRotary Club Woerden

Rotaryclub Woerden werd opgericht op 29 februari 1964 door de Rotary Club Alphen. De charteruitreiking ging gepaard met toespraken in het stadhuis, een bezoek aan het kasteel in Haarzuilens en een diner in restaurant Noord Brabant te Utrecht.

Woerden vindt haar ontstaan in ca. 372 als een Romeinse nederzetting, strategisch gekozen aan de Oude Rijn. De Bonaventurakerk, de Petruskerk, de Lutherse kerk, het vroegere stadhuis, het latere kantongerecht (nu het museum) geven een beeld van de grote historie van de stad.

De oude binnenstad van Woerden wordt omsingeld door vestinggrachten. De aanwezigheid van het ‘kasteel van Woerden’ onderstreept eens te meer de geografische strategische positie van de ‘sleutel van Holland’, zoals de vestingstad toepasselijk werd genoemd.

Niet alleen door monumenten, maar ook door het handhaven van tradities blijft het verleden een rol spelen in de huidige tijd. Woerden maakt de naam ‘kaasstad’ niet alleen waar door de wekelijkse kaasmarkt (waar de partijen boerenkaas nog op de ouderwetse manier door handjeklap worden verkocht), maar ook door de vele kaaspakhuizen die u door de hele stad aantreft. Woerden is een handelsstad. Haar snelgroeiende bedrijven- en dienstensector bewijzen dat, evenals de uitgebreide winkelvoorzieningen. Woerden: een stad van bedrijvigheid, historie, cultuur en rust.

Het is deze omgeving waarin de Rotary Club Woerden haar ontstaan heeft gevonden en waarin zij nu al bijna zestig jaar functioneert.


1250 euro voor Oeganda van leerlingen Minkema College 

Woensdag 29 juni zamelden de vmbo-leerlingen van het Woerdense Minkema College een bedrag van 1250 euro in voor schoon drinkwater in Oeganda. De leerlingen van de zeven eerste klassen deden dat door gesponsord rond de Cattenbroekerplas te wandelen met een vrachtje van 1 ½,  3 of 6 liter op hun rug. Door te wandelen voor water lieten de Minkema-scholieren zien solidair te zijn met hun leeftijdsgenootjes in Oeganda, die voor schoon drinkwater vaak heel veel méér moeite moeten doen. 

Opdrachten onderweg leveren stempels op
Onderweg rondom de plas in de wijk Waterrijk in Woerden konden de leerlingen, die door ouders, buren en grootouders gesponsord werden, stempels scoren door bij de stempelposten een opdracht te volbrengen. Daarbij ging het om een quiz, het maken van een rekensom over water of een sportieve opdracht. De posten onderweg werden bemenst door vrijwilligers van de drie organiserende Woerdense Rotaryclubs.  Ook het aantal liters water dat naar de finish werd gedragen, leverde de leerling één of meer stempels op. 

Al twee Oegandese projecten afgerond
De leerlingen werkten samen met de drie Woerdense Rotaryclubs en de Stichting Tusaidiane, die waterprojecten in Oeganda uitvoert. Tusaidiane zorgt dat het geld goed besteed wordt in drinkwaterprojecten, ook dit keer voor de gemeenschap rond de Samson Kalibbala Mamya Memorial Secondary School in het district Rakai (centraal-Oeganda).

De Minkema-leerlingen hebben al drie keer eerder voor een Oegandees drinkwaterproject gelopen. Dankzij hun inspanningen zijn de watervoorzieningen bij deze school in Rakai al deels verbeterd.

Feestdagen voor Wijze Woerdenaren

Op 13 juni en 4 juli waren er Feestdagen voor Wijze Woerdenaren, met muziek, theater, shantykoor, een Rollatorloop en een feestlied door Woerdense scholieren. Twee feestdagen voor alle ouderen uit de gemeente. Rotaryclub Woerden verzorgde hand- en spandiensten; een eenvoudige en zeer aangename manier van dienstbaarheid aan de samenleving.