© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
welkom bij Rotary Club Woerden
sollicitatieproject
meer...
Stichting Leergeld Groene Hart
meer...
Rotary Bedrijven Golfdag
meer...
Rotary op Wielen
meer...
Repaircafé Woerden
meer...
Rotary IJsbaan Woerden
meer...

1 9 6 4 - ROTARY CLUB WOERDEN - 2 0 2 1

BedrijvenGolfDag 2021 groot succes!
15.000 euro voor nieuwe bus Thuishuis

 Ruim 15.000 euro voor de Stichting Thuishuis was de opbrengst van een Bedrijvengolfdag, die maandag 11 oktober op Golfbaan de Kroonprins in Vianen is gehouden. De deelnemende bedrijven en de organiserende Woerdense Rotaryclubs willen met het golfevenement een bijdrage leveren die er voor de gemeenschap toe doet. De Stichting Thuishuis gebruikt het bedrag voor de aanschaf van een nieuwe bus.

Met maar liefst 15.000 euro kan de Stichting Thuishuis op zoek naar een nieuwe Thuisbus. Op de foto Lotte Ruyten van Stichting Thuishuis die de cheque in ontvangst neemt van Gijs Okkerman van Rotary Woerden  (foto Dick van der Woude)


13 flights van bedrijven uit onder meer Woerden, Linschoten, Kamerik en Zegveld speelden mee in de golfwedstrijd. Ze verenigden iets aangenaams (ontspannen golfen op een mooie baan) met iets zinvols (een flink bedrag bijeenbrengen voor een goed doel). Winnaar van deze editie van de golfwedstrijd werd het team van Bolton Bouw. Met de tweede prijs gingen de golfers van Pro4all strijken. De derde prijs was voor de flight van Wits Vastgoed.

Het was dit jaar voor de elfde keer dat de Rotaryclubs Woerden en Woerden-Oude Rijn een Bedrijvengolfdag organiseerden.  

Geld nodig voor nieuwe bus 

De opbrengst van de Bedrijvengolfdag werd extra hoog door de veiling van een aantal aantrekkelijke kavels. Voor de Stichting Thuishuis Woerden betekende dat nog méér geld voor een nieuwe bus.

Thuishuis Woerden is een vrijwilligersorganisatie die eenzaamheid onder ouderen wil voorkomen en verminderen. De vrijwilligers doen dat in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld, onder meer met de Thuisbus: een mobiele ontmoetingsplek voor ouderen in de eigen wijk. De Thuisbus is een soort pop-up-terras, dat om de week op dezelfde vaste plek wordt uitgerold. De ouderen ontmoeten elkaar zo lekker dicht bij huis, met een gratis kopje koffie of thee, een potje rummikub of jeu de boules.

Op dit moment gebruiken de vrijwilligers een oude (1984) camper, die er weliswaar gezellig uitziet maar elk moment kan instorten. Daarnaast is de camper eigenlijk te klein voor alle spullen (terrasstoelen, tafels etc.) die elke keer mee moeten. Met de 15.000 euro van de Bedrijvengolfdag gaat de Stichting op zoek naar een nieuwe Thuisbus, die weer een aantal jaren meekan.   

Medemens steunen

De organiserende Rotaryclubs uit Woerden zien de Bedrijvengolfdag als een goed evenement om samen met het bedrijfsleven in de regio geld bij elkaar te brengen voor sympathieke doelen. Dat past ook in de doelstellingen van beide Woerdense clubs van maatschappelijk betrokken professionals. Rotary is een service-organisatie die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. Rotary-leden steunen hun medemens op verschillende manieren, onder meer door op een positieve manier een bijdrage te leveren aan de samenleving. Een andere activiteit van de Woerdense Rotaryclubs is de IJsbaan, in december op het Kerkplein. Daarvoor worden intussen weer de voorbereidingen getroffen.

Rotary Club Woerden

De Rotaryclub Woerden werd opgericht op 29 februari 1964 in het toenmalige ‘patronaat’ aan de Hoge Woerd en wel door de Rotary Club Alphen. De charteruitreiking ging gepaard met toespraken in het stadhuis, een bezoek aan het kasteel in Haarzuilens en een diner in restaurant Noord Brabant te Utrecht.

Woerden vindt haar ontstaan in ca. 372 als een Romeinse nederzetting, strategisch gekozen aan de Oude Rijn. De Bonaventurakerk, de Petruskerk, de Lutherse kerk, het vroegere stadhuis, het latere kantongerecht (nu het museum) geven een beeld van de grote historie van de stad.

De oude binnenstad van Woerden wordt omsingeld door vestinggrachten. De aanwezigheid van het ‘kasteel van Woerden’ onderstreept eens te meer de geografische strategische positie van de ‘sleutel van Holland’, zoals de vestingstad toepasselijk werd genoemd.

Niet alleen door monumenten, maar ook door het handhaven van tradities blijft het verleden een rol spelen in de huidige tijd. Woerden maakt de naam ‘kaasstad’ niet alleen waar door de wekelijkse kaasmarkt (waar de partijen boerenkaas nog op de ouderwetse manier door handjeklap worden verkocht), maar ook door de vele kaaspakhuizen die u door de hele stad aantreft. Woerden is een handelsstad. Haar snelgroeiende bedrijven- en dienstensector bewijzen dat, evenals de uitgebreide winkelvoorzieningen. Woerden: een stad van bedrijvigheid, historie, cultuur en rust.

Het is deze omgeving waarin de Rotary Club Woerden haar ontstaan heeft gevonden en waarin zij nu al ruim vijftig jaar functioneert.


Dit jaar geen Rotary-ijsbaan in Woerden

Er komt helaas ook dit jaar geen Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein. Door de coronamaatregelen, de oplopende besmettingen en zorg over de beschikbaarheid van zowel stagiairs als vrijwilligers heeft de organisatie helaas moeten besluiten ook dit jaar geen ijsbaan aan te leggen. “Met pijn in het hart”, zegt Henk Moesbergen, een van de organisatoren. “Jammer voor de kinderen die stonden te trappelen, de curlingspelers en de vrijwilligers die zich al hadden aangemeld. Jammer ook van alle voorbereidingen die we al hadden getroffen.” 

Rond de ijsbaan zijn normaal gesproken veel mensen actief, dicht op elkaar. Jong en oud, deelnemers en toeschouwers. Als het gaat om de veiligheid op en rond de baan voor schaatsers, publiek en de vele (vaak wat oudere) vrijwilligers, durven de organiserende Woerdense Rotaryclubs geen risico te nemen. 

Vrijwilligers, sponsoren, stagiairs en scholen krijgen de komende periode allemaal een persoonlijk bericht.  

De organisatie hoopt uiteraard dat er in 2022 weer een mooie ijsbaan op het Woerdense Kerkplein kan worden gerealiseerd, onder normale omstandigheden of in aangepaste vorm.

Rotary Club Woerden

JAARTHEMA 2021 - 2022: DE DRAAD WEER OPPAKEN