© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
welkom bij Rotary Club Woerden
sollicitatieproject
meer...
Festival voor Wijze woerdenaren
meer...
Stichting Leergeld Groene Hart
meer...
Rotary Bedrijven Golfdag
meer...
Repaircafé Woerden
meer...
Rotary IJsbaan Woerden
meer...

1 9 6 4 - ROTARY CLUB WOERDEN - 2 0 2 3

ROTARY IJSBAAN WOERDEN WEER GROOT SUCCES

Vanaf 2 december lag onze overdekte ijsbaan weer in het hartje van Woerden. Honderden schoolkinderen konden gratis kunnen genieten van ouderwetse ijspret en een recordaantal van 120 teams streden om de winst in een spannende curlingcompetitie. 

De ijsbaan werd georganiseerd door de beide Rotaryclubs in Woerden en JCI Groene Hart in samenwerking met vele vrijwilligers en met dank aan de vele sponsoren.

IJsbaan Woerden 


Yes we did it!

Een groep van 14 leden en partners van de Rotary Club Woerden hebben deelgenomen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Het was een waanzinnige happening en het waren 4 fantastische wandeldagen.

Een jaar geleden is deze uitdaging aangegaan en sindsdien zijn er vele trainingskilometers gemaakt. Alle deelnemers hebben dan ook de finish gehaald.

Naast de sportieve uitdaging was er ook een financiële doelstelling, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting Vamos. Deze stichting, waar pastoor Huub Spaan zich al jaren voor inzet, ondersteunt in het noordoosten van Brazilië diverse projecten van kansarme kinderen. Tevens zijn deze reizen voor Nederlandse jongeren een gelegenheid om kennis te maken met minder welvarendere leefomstandigheden.

Door de vele giften die de wandelaars voor hun sportieve prestaties ontvingen is het streefbedrag van € 20.000,00 ruimschoots binnengehaald.

De Stichting Vamos is een door de belastingdienst erkende ANBI. Giften zijn onder de daarvoor geldende voorwaarden aftrekbaar. Ons Rabobank rekening- nummer is NL80 RABO 0115 853 863 t.n.v. Stichting Vamos Schipluiden.

https://www.vamosschipluiden.nl

Donaties: RotaryHelptVamos


WAT IS ROTARY?

Kijk voor uitgebreide informatie ook op onze landelijke website:

www.rotary.nl

Welkom bij Rotary Club Woerden

Rotaryclub Woerden werd opgericht op 29 februari 1964 door de Rotary Club Alphen. De charteruitreiking ging gepaard met toespraken in het stadhuis, een bezoek aan het kasteel in Haarzuilens en een diner in restaurant Noord Brabant te Utrecht.

Woerden vindt haar ontstaan in ca. 372 als een Romeinse nederzetting, strategisch gekozen aan de Oude Rijn. De Bonaventurakerk, de Petruskerk, de Lutherse kerk, het vroegere stadhuis, het latere kantongerecht (nu het museum) geven een beeld van de grote historie van de stad.

De oude binnenstad van Woerden wordt omsingeld door vestinggrachten. De aanwezigheid van het ‘kasteel van Woerden’ onderstreept eens te meer de geografische strategische positie van de ‘sleutel van Holland’, zoals de vestingstad toepasselijk werd genoemd.

Niet alleen door monumenten, maar ook door het handhaven van tradities blijft het verleden een rol spelen in de huidige tijd. Woerden maakt de naam ‘kaasstad’ niet alleen waar door de wekelijkse kaasmarkt (waar de partijen boerenkaas nog op de ouderwetse manier door handjeklap worden verkocht), maar ook door de vele kaaspakhuizen die u door de hele stad aantreft. Woerden is een handelsstad. Haar snelgroeiende bedrijven- en dienstensector bewijzen dat, evenals de uitgebreide winkelvoorzieningen. Woerden: een stad van bedrijvigheid, historie, cultuur en rust.

Het is deze omgeving waarin de Rotary Club Woerden haar ontstaan heeft gevonden en waarin zij nu al bijna zestig jaar functioneert.


Wil je kennismaken met Rotary Club Woerden?

De komende maanden hebben we weer een aantal zeer interessante sprekers bij onze Rotary Club Woerden.

23-1-2024: Sigrid te Giffel: suïcidepreventie bij adolescenten.

06-2-2024: Gerwin Meulenbelt: Bioplastics.

27-2-2024: Bas Oude Ophuis: Ontwikkelingen rondom mentale gezondheid.

12-3-2024: Harry Piekema: Non verbale communicatie.

23-4-2024: Edo Keuning: FC Utrecht.

Wil je een van deze lunches bijwonen, neem dan contact op met onze voorzitter: 
Michel Moesbergen - michel.moesbergen@larboard.nl

Festival voor Wijze Woerdenaren 2023

Om ouderen een gezellige ochtend te bezorgen, organiseerde Rotaryclub Woerden het “Festival voor Wijze Woerdenaren”. Woensdag 6 september werd er een groot feest gehouden voor de inwoners van Weddensteyn en afgelopen dinsdag 12 september was de beurt aan de inwoners van ‘t Oude Landt.

Eenzame ouderen
Veel ouderen zijn eenzaam, zitten vaak alleen op hun kamer en krijgen weinig of soms helemaal geen bezoek. Rotary Woerden nam vorig jaar deel aan het initiatief tijdens 650 jaar Woerden om ouderen uit de eenzaamheid te halen. Dit was zo’n succes dat de Rotaryclub besloot om dit eenmalige initiatief door te zetten en het ook dit jaar weer te organiseren.

Festival met muziek 
Om 11.00 uur in de ochtend waren de inwoners uitgenodigd. Bij Weddesteyn werd iedereen feestelijk ontvangen in de grote centrale ruimte en bij ’t Oude Landt kon het buiten worden georganiseerd en was het genieten van het mooie weer. Bewoners die wat meer hulp nodig hadden werden van hun kamer opgehaald en naar beneden begeleid. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers werden er spelletjes gedaan met oude foto’s van Woerden en oude spreuken. Tevens zorgde een poppenspeelster met pop Sjaak van de Bloemenzaak voor een mooi gesprek met de bewoners en goochelaar Beer van Muiswinkel zorgde voor de nodige verbazing met zijn goocheltrucs. Op beide dagen werd alles aan elkaar gesproken en was er muziek om mee te zingen door het duo Pinkenbiest. Terwijl Rotaryleden en vrijwilligers de lunch aan de Wijze Woerdenaren serveerde, gaf Koor Bravour een geweldig optreden. Burgemeester Victor Molkenboer was woensdag van de partij en hielp ook mee in de bediening en sprak met verschillende inwoners.

Om 14.00 uur was het festival afgelopen en keerde de rust weer terug. Rotary Woerden bedankt het VSB Fonds Woerden, Stichting vrienden voor Welzijn en Zorg en iedereen die het festival van Wijze Woerdenaren mede heeft mogelijk gemaakt.