© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Waterproject met Minkema

In de Cattenbroekerplas worden de flessen gevuld met water.

In de Cattenbroekerplas worden de flessen gevuld met water. © Luciën Harthoorn

AD 29 juni 2023

Sjouwen met water levert leerlingen Minkema College 1700 euro op voor kinderen in Oeganda

Vmbo-leerlingen van het Minkema College in Woerden hebben 1700 euro opgehaald met hun actie voor schoon drinkwater in Oeganda.

Ruud F. Witte - 29-06-23

De leerlingen van de negen brugklassen deden dat door gesponsord rond de Cattenbroekerplas te wandelen met een vrachtje van 1,5, 3 of 4,5 liter op hun rug. Door te wandelen voor water lieten de Minkema-scholieren zien dat ze solidair zijn met hun leeftijdsgenootjes in Oeganda. Die moeten voor schoon drinkwater vaak heel veel méér moeite doen.

Onderweg rondom de plas in de wijk Waterrijk konden de scholieren, die door ouders, buren, vrienden en grootouders gesponsord werden, stempels scoren door bij de stempelposten een opdracht te volbrengen. Daarbij ging het om een puzzel, het maken van een rekensom over water en een sportieve opdracht. De posten onderweg werden bemand door vrijwilligers van de twee organiserende Woerdense Rotaryclubs (Woerden en Woerden Oude Rijn).

Goed besteed

De leerlingen werkten samen met de Woerdense Rotaryclubs en de Stichting Tusaidiane, die waterprojecten in Oeganda uitvoert. Tusaidiane zorgt dat het geld goed besteed wordt in drinkwaterprojecten, ook dit keer voor de gemeenschap rond de Samson Kalibbala Mamya Memorial Secondary School in het district Rakai (centraal-Oeganda).