Rotary Club Zaandam zet zich vrijwillig in voor de Zaanstreek

Goed voor elkaar in 2017

Een terugblik op het jaar 2017, waarin we als Rotary als feestende oude mannen zijn vergeleken met de eerste de beste motorclub, laat zien dat we samen heel veel hebben bereikt. Het is een hele lijst: twee Kinderen op Vlielandkamp, 5 gezinnen naar Sailing Kids, een grote bijdrage voor Stichting Nieuw Seizoen, Sinterklaas en Zwarte Piet gespeeld voor Stichting Present. Een bijdrage voor Serious Request, Repair café, twee Shelterboxen voor het geteisterde St.Maarten, Wereldvrouwen zingen samen, Roparun, Pole Position, Rotary foundation, Rotary dokters en Zambia. Daarnaast hebben we met de ‘handen uit de mouwen’ geholpen om het grootse evenement (Z)aan de Wandel tot een succes te maken. Opgeteld hebben we in 2017 ruim € 25.000 aan goede doelen geschonken. Dit is mogelijk gemaakt door met elkaar samen te werken en door de twee sponsorprojecten het Concert Culinair en de Wijnactie. Een prachtig resultaat om trots op te zijn.

Projecten Zambia 2014 - 2017

Rotary Zaandam initieerde drie buitenlandse projecten in samenwerking met de stichting ProjectsNow (www.projectsnow.nl), die scholing-, gezondheidszorg- en armoedebestrijding projecten realiseert in Bbakasa en Namoomba, Zambia. In 2015 wilde ProjectsNow een schoolkeuken bouwen aan Bbakasa Basic School. Met de hulp van het World Food Program en de overheid wordt het voedsel aangeschaft. Onze bijdrage was € 2.500,-. De tweede bijdrage van € 2.500,-  was om een waterpomp aan te kunnen aanschaffen, die in de rivier de Zambezi water op kan pompen voor de irrigatie van de drogere gebieden. Het water komt beschikbaar voor algemeen gebruik en irrigatie van groentetuinen. De bevallingskliniek (maternity ward) is een initiatief van de lokale bevolking en dit werd ons derde project. Van de Zambiaanse overheid ontvingen zij subsidie maar bleek onvoldoende. Het ontbrekende bedrag van  € 1.500,-  was onze bijdrage. 

Concert Culinair 2018

Concert Culinair 2018

Op donderdag 19 april 2018 organiseert RC Zaandam haar derde sponsordiner ConcertCulinair in het Restaurant de Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaanse Schans. Een unieke culinaire en culturele combinatie in de Zaanstreek voor een goed doel. Dit jaar is het Goede Doel het Anna’s Huis, waar mensen met kanker (en hun naasten) worden opgevangen, geïnformeerd en doorverwezen naar professionals die programma’s op maat aanbieden, gericht op herstel van zelfmanagement en fysieke conditie.

Het is een fantastisch initiatief en dat steunen wij graag met dit grote culinaire evenement. U bent dan ook van harte uitgenodigd om aan dit evenement deel te nemen. Voor meer info concertculinair@gmail.com.

 

Wij delen graag onze kennis

Voor advies of bestuursfuncties bij verenigingen kunt u gerust contact met ons opnemen. Stuur een mail naar: info@rczaandam.nl