Rotary Club Zaandam zet zich vrijwillig in voor de Zaanstreek

Only Friends

Only Friends

Rotary Club Zaandam, sponsor èn supporter van Sportclub Only Friends! Op 31 januari 2019 was Rotaryclub Zaandam voor de tweede keer op bezoek bij de Sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd een cheque van 7500 euro overhandigd aan Dennis Gebbink, de grondlegger van Sportclub Only Friends. Het sponsorbedrag zal besteed worden aan het Friendship Sports Centre, het huis van Only Friends, dat ook genomineerd is voor de regio Amsterdam-Noord als één van de 5 goede doelen van ING helpt Nederland vooruit. Goed voorbeeld doet goed volgen! Rotary Club Zaandam heeft ervoor gekozen om dit goede doel drie jaar te sponsoren, in de hoop dat nog meer Zaanse kinderen en jongeren met een beperking deze plek weten te vinden. Het centrum ligt in Amsterdam-Noord en is voor de Zaanstreek goed bereikbaar. In het tweede jaar leverde de sponsoractie van RotaryClub Zaandam 7500 euro op. Ondertussen doen alle partijen hun best om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze positieve sportclub met als motto: 'Je bent goed zoals je bent.' Rotaryclub Zaandam hoopt van harte dat haar acties ook mensen uit de Zaanstreek motiveert lid te worden van deze inspirerende club.

(Z)aan de Wandel 2018

Ook in 2018 kon de organisatie van (Z)aan de Wandel een lange stoet van 3000 deelnemers noteren met als doel geld in te zamelen voor onderzoek, preventie en behandeling van borstkanker. Er is een bedrag van 70.000 euro bij elkaar gewandeld voor de goede doelen. Vele leden van Rotary Zaandam zijn vanaf 2013 al actief betrokken bij de organisatie van (Z)aan de Wandel, maar sinds2014 hebben de vijf Zaanse Rotaryclubs het gehele evenement geadopteerd. Ook dit jaar hebben zij hun schouders onder dit prachtige Zaanse evenement gezet. Het is een hele klus om het voor de deelnemers ieder jaar weer aantrekkelijk te maken om deel te nemen. Ieder jaar wordt er een andere start- en finishlocatie gekozen. Dit betekent dat er steeds nieuwe routes uitgezet moeten worden. Ook dit jaar was de routecommissie daar weer glansrijk in geslaagd. Het is een geweldige happening met een prachtig resultaat om trots op te zijn!

Anna's Huis

Anna's Huis

In april 2019 organiseert Rotaryclub Zaandam de theatervoorstelling ‘Waterman’ als fundraising event voor het Anna’s Huis, een inloophuis voor kankerpatiënten aan de zorgboulevard bij het Zaans Medisch Centrum. In juni 2018 bracht de Rotary Club Zaandam een bezoek aan Anna’s Huis en overhandigde het eerste sponsorbedrag van € 5.000,-. Alle kosten moeten komen uit schenkingen en van sponsoren. Om deze reden heeft Rotary Club Zaandam besloten de komende 3 jaar via de fundraisingacties een financiële bijdrage te leveren aan Anna’s Huis. De Theatervoorstelling vindt plaats in de Oostzijderkerk in Zaandam. Het is een solovoorstelling van Helmert Woudenberg, waarin hij op een indringende en meeslepende wijze vertelt over de jonge jaren van een Amsterdamse joodse jongen tijdens de 2e wereldoorlog. Kaarten zijn te koop à €39,90. Dit is inclusief een consumptie voor aanvang van de theatervoorstelling en een drankje/hapje na afloop. Voor informatie of kaarten: rotaryzaandam@gmail.com