Rotary Club Zaandam zet zich vrijwillig in voor de Zaanstreek

Only Friends

Only Friends

Januari 2019

Rotary Club Zaandam, sponsor èn supporter van Sportclub Only Friends! Op 31 januari 2019 was Rotaryclub Zaandam voor de tweede keer op bezoek bij de Sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd een cheque van 7500 euro overhandigd aan Dennis Gebbink, de grondlegger van Sportclub Only Friends. Het sponsorbedrag zal besteed worden aan het Friendship Sports Centre, het huis van Only Friends, dat ook genomineerd is voor de regio Amsterdam-Noord als één van de 5 goede doelen van ING helpt Nederland vooruit. Goed voorbeeld doet goed volgen! Rotary Club Zaandam heeft ervoor gekozen om dit goede doel drie jaar te sponsoren, in de hoop dat nog meer Zaanse kinderen en jongeren met een beperking deze plek weten te vinden. Het centrum ligt in Amsterdam-Noord en is voor de Zaanstreek goed bereikbaar. In het tweede jaar leverde de sponsoractie van RotaryClub Zaandam 7500 euro op. Ondertussen doen alle partijen hun best om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze positieve sportclub met als motto: 'Je bent goed zoals je bent.' Rotaryclub Zaandam hoopt van harte dat haar acties ook mensen uit de Zaanstreek motiveert lid te worden van deze inspirerende club.

(Z)aan de Wandel 2018

September 2018

Ook in 2018 kon de organisatie van (Z)aan de Wandel een lange stoet van 3000 deelnemers noteren met als doel geld in te zamelen voor onderzoek, preventie en behandeling van borstkanker. Er is een bedrag van 70.000 euro bij elkaar gewandeld voor de goede doelen. Vele leden van Rotary Zaandam zijn vanaf 2013 al actief betrokken bij de organisatie van (Z)aan de Wandel, maar sinds2014 hebben de vijf Zaanse Rotaryclubs het gehele evenement geadopteerd. Ook dit jaar hebben zij hun schouders onder dit prachtige Zaanse evenement gezet. Het is een hele klus om het voor de deelnemers ieder jaar weer aantrekkelijk te maken om deel te nemen. Ieder jaar wordt er een andere start- en finishlocatie gekozen. Dit betekent dat er steeds nieuwe routes uitgezet moeten worden. Ook dit jaar was de routecommissie daar weer glansrijk in geslaagd. Het is een geweldige happening met een prachtig resultaat om trots op te zijn!

OP ZOEK NAAR NIEUWE LEDEN

Rotary Zaandam zoekt nieuwe leden

Maart 2019

De Rotary, serviceclub voor goede doelen en zelfontwikkeling, ziet de aanwas van nieuwe leden stagneren. Bij de oudste Zaanse Rotary Club, die in Zaandam, halveerde over de jaren het ledental naar 36. De tijd dat je alleen gevraagd lid kon worden, is daar dan ook voorbij. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een kennismaking. De Zaanstreek telt vijf Rotary Clubs. „Dat is ooit zo gegroeid”, leggen co-voorzitters Ron Baltussen en Jetty van Dorp uit. ,,Zaandam is de moederclub. De andere Zaanse Rotary Clubs zijn hier uit voortgekomen. Als de club uit zijn jasje dreigde te groeien, splitste een groep zich af en zo ontstond een nieuwe Rotary Club. ’Zaandam’ werd in 1938 opgericht, voortgekomen uit Rotary Club Amsterdam. „Albert Heijn was bijvoorbeeld ooit lid.” Ron Baltussen, directeur van Hooyschuur Architecten in Wormerveer, werd - gevraagd – lid in 2006, Jetty van Dorp, directeur bij ING in Alkmaar, in 2011. „We zijn gelukkig geen club van sigaren rokende oude mannen. Al ben ik wel de enige veertiger”, zegt zij. „Een kwart is trouwens vrouw. Ik voelde mij best vereerd dat ik werd gevraagd, maar stapte toch met een kritische blik binnen. Gaandeweg werd ik alleen maar enthousiaster.”