© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Wij sponsoren Anna's Huis
meer info
Bijdrage van €7.500 voor sportclub Only Friends
Meer info
serviceclub van het eerste uur
75 jarig-jubileum project
beheerder van Hoekmanfonds
bijeenkomst op donderdag
vrijwilligers bedankt
plaats van samenkomst
_
_

Rotary Club Zaandam zet zich vrijwillig in voor de Zaanstreek

Only Friends

Only Friends

Rotary Club Zaandam, sponsor èn supporter van Sportclub Only Friends! Op 31 januari 2019 was Rotaryclub Zaandam voor de tweede keer op bezoek bij de Sportclub Only Friends in Amsterdam-Noord. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd een cheque van 7500 euro overhandigd aan Dennis Gebbink, de grondlegger van Sportclub Only Friends. Het sponsorbedrag zal besteed worden aan het Friendship Sports Centre, het huis van Only Friends, dat ook genomineerd is voor de regio Amsterdam-Noord als één van de 5 goede doelen van ING helpt Nederland vooruit. Goed voorbeeld doet goed volgen! Rotary Club Zaandam heeft ervoor gekozen om dit goede doel drie jaar te sponsoren, in de hoop dat nog meer Zaanse kinderen en jongeren met een beperking deze plek weten te vinden. Het centrum ligt in Amsterdam-Noord en is voor de Zaanstreek goed bereikbaar. In het tweede jaar leverde de sponsoractie van RotaryClub Zaandam 7500 euro op. Ondertussen doen alle partijen hun best om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze positieve sportclub met als motto: 'Je bent goed zoals je bent.' Rotaryclub Zaandam hoopt van harte dat haar acties ook mensen uit de Zaanstreek motiveert lid te worden van deze inspirerende club.

Anna's Huis 2019

18 April was de dag voor onze fundraisingvoorstelling van Helmert Woudenberg ‘Waterman’ in de Oostzijderkerk. De ruim 150 gasten luisterden aandachtig naar het levensverhaal van Hartog Waterman. Het was een geslaagde avond die € 7.000,- opgebracht heeft voor het Anna’s Huis. In juni brachten de leden van Rotary Zaandam een bezoek aan Anna’s Huis. Tijdens een feestelijke lunch werd het bedrag door de voorzitter Ron Baltussen overhandigd aan Sylvia Dermout, voorzitter van het bestuur Anna’s Huis. 

OP ZOEK NAAR NIEUWE LEDEN

Rotary Zaandam zoekt nieuwe leden

De Rotary, serviceclub voor goede doelen en zelfontwikkeling, ziet de aanwas van nieuwe leden stagneren. Bij de oudste Zaanse Rotary Club, die in Zaandam, halveerde over de jaren het ledental naar 36. De tijd dat je alleen gevraagd lid kon worden, is daar dan ook voorbij. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een kennismaking. De Zaanstreek telt vijf Rotary Clubs. „Dat is ooit zo gegroeid”, leggen co-voorzitters Ron Baltussen en Jetty van Dorp uit. ,,Zaandam is de moederclub. De andere Zaanse Rotary Clubs zijn hier uit voortgekomen. Als de club uit zijn jasje dreigde te groeien, splitste een groep zich af en zo ontstond een nieuwe Rotary Club. ’Zaandam’ werd in 1938 opgericht, voortgekomen uit Rotary Club Amsterdam. „Albert Heijn was bijvoorbeeld ooit lid.” Ron Baltussen, directeur van Hooyschuur Architecten in Wormerveer, werd - gevraagd – lid in 2006, Jetty van Dorp, directeur bij ING in Alkmaar, in 2011. „We zijn gelukkig geen club van sigaren rokende oude mannen. Al ben ik wel de enige veertiger”, zegt zij. „Een kwart is trouwens vrouw. Ik voelde mij best vereerd dat ik werd gevraagd, maar stapte toch met een kritische blik binnen. Gaandeweg werd ik alleen maar enthousiaster.”