© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Hartelijk welkom
Hartelijk welkom
Hartelijk welkom

Welkom bij RC Zevenaar
Geert Korte, voorzitter clubjaar 2021 - 2022

Wat is het waard ?!

Het jaarthema van Rotaryclub Zevenaar in het clubjaar 2021 - 2022 is Wat is het waard?!

We leven op dit moment in een heel gekke tijd. Anderhalf jaar corona, met twee lockdowns, overvolle IC's, verlaten (wereld)steden, de avondklok, mondkapjes, gesloten winkels / restaurants / cafés, thuiswerken...... Het is ook een verwarrende tijd. Het kabinet geeft geld uit als water (denk maar aan alle coronapakketten), terwijl het water bij veel ondernemers aan de lippen staat. Denk ook aan ongekende huizenprijzen, negatieve rente op ons zuur verdiende spaargeld, fakenieuws en de digitale wereld van de bitcoin.

En het is een tijd met grote zorgen. De stikstofcrisis, ons klimaat, de overbelaste zorg en onze ongezonde leefstijl. Toch... we moeten weer vertrouwen krijgen, de verbinding met elkaar terugvinden en weer plezier hebben. Daarom brengen wij er dit jaar weer lucht in, zonder voorbij te gaan aan de zorgen van deze tijd.....

Film jaarthema

RLI Nederland:
“Meer kennis, meer Rotary”

De driedaagse cursus voor Rotarians door het Rotary Leerinstituut (RLI) is voor district 1560 zaterdag 23 oktober 2021 weer van start gegaan.

 In de bosrijke omgeving van Apeldoorn kwamen bijna 20 Rotarians van clubs uit het district bij elkaar om meer te weten te komen over wat Rotary is en doet.

 Inleiders Tonny Grimberg, Peter Alers, Wim Gerards en Harpert Wouters doken in het eerste deel van de cursus in de geschiedenis van Rotary, lieten zien hoe Rotary haar slagkracht kan vergroten, hoe de organisatiestructuur van Rotary eruit ziet en hoe een club succesvol kan zijn en blijven.

In de ‘pitchronde’ werd de deelnemers gevraagd om de identiteit van hun club in 2 minuten ‘neer te zetten’. Dat leverde mooie voorbeelden op.

De deelnemers gingen ook met elkaar in gesprek en wisselden ideeën en ervaringen uit.

Op 20 november was de laatste bijeenkomsst. Lees hieronder.

RLI cursus succes, cursisten willen reünie

Op 20 november 2021 vond in Van der Valk Apeldoorn de laatste van de drie RLI-cursusdagen plaats waarin Rotarians uit ons district uitgebreid kennis maakten met de vele facetten van Rotary.

Deze keer stonden Ledenbeleid, PR en communicatie en Club Leadership Plan centraal. De cursisten gingen op interactieve wijze met de thema’s aan de slag. Onder leiding van de trainers werd gestickerd, getekend en geschreven. Tijdens de presentaties van de workshops werden ideeën en ervaringen gedeeld. Dat de groep zich tijdens de cursus steeds meer verbonden voelde kwam mooi tot uitdrukking door het idee over enige tijd een reünie te houden.

Aan het eind van de cursus reikte gouverneur Marja van Rheenen aan de deelnemers een certificaat van deelname uit.

Het Rotary Leerinstituut Nederland organiseert ieder jaar workshops voor Rotarians die – hetzij vanuit hun functie binnen de club, en/of vanuit persoonlijke interesse – meer willen weten over alles wat met Rotary (wereldwijd), haar projecten, activiteiten en mogelijkheden te maken heeft. Meer informatie vind je op http://rotary-rli.nl/www.rotary-rli.nl/Index.html


Voor een fotoimpressie van deze bijeenkomsten:  KLIK HIER

 


Bekijk de folder