© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Hartelijk welkom
Liever de Liemers Fietsronde 2019
Hartelijk welkom

Welkom bij RC Zevenaar
Axel Jansen, voorzitter clubjaar 2023 - 2024

Relativeer !

Het jaarthema van Rotaryclub Zevenaar in het clubjaar 2023 - 2024 is:  Relativeer !

Dit jaar wil Rotaryclub Zevenaar de nadruk leggen op de wijze waarop we omgaan met de uitdagingen van de hedendaagse tijd, voor beroep, gezin en hoe we met elkaar omgaan. Graag willen we meer nadruk leggen op kwaliteiten die een beetje in de vergetelheid zijn geraakt, zoals humor, ironie, anekdote en badineren.

Dit zijn allemaal begrippen die voortkomen uit het vermogen tot relativeren. Niet om zaken te begatelliseren, niet per sé om te lachen, maar gewoon het reduceren tot reële proporties, behapbaar maken, overzichtelijk en ontspannend. Dit voorkomt zaken als overschatting of onderschatting.

Het jaarthema 2023-2024 is dan ook:

Hoe passen we dit toe op social media, de samenleving, in Zevenaar en in onze club? Maar ook op nieuwe uitdagingen die op ons afkomen, zoals kunstmatige intelligentie, stikstofproblematiek en inflatie?

Filmpje jaarthema 2023-2024

Rotary Leerinstituut D1560 Voorjaarstraining: interactief aan de slag!

Het Rotary Leerinstituut (RLI) organiseert een training voor (potentiële/inkomende) Rotaryclub bestuurders en Rotarians vanaf 2 jaar lidmaatschap. De training is hybride opgebouwd: een voorbereidend kennisdeel dat digitaal wordt aangeboden en een interactiedag en een reflectieochtend waarin de cursisten elkaar live ontmoeten en in gesprek gaan. De training wordt begeleid en gegeven door gecertificeerde trainers van het RLI.

Op 27 januari 2024 vond weer een interactiedag plaats in het gastvrije congrescentrum ‘Bee in the Garden’ in Klarenbeek. Gewapend met de kennis opgedaan in de digitale leeromgeving, gingen de deelnemers aan de hand van stellingen en opdrachten aan de slag met de thema’s Vocational (ethische dilemma’s), Communicatie, Ledenbeleid en Succesvolle clubs. Er werd veelkleurig geschreven, getekend en gepresenteerd. In ‘de pitch’ legden deelnemers aan denkbeeldige Hans of Els in een 1 minuut uit wat hun Rotaryclub is en doet. Met de opdracht om een van de thema’s in de eigen club verder uit te diepen, werd dit trainingsdeel afgesloten. Dagvoorzitter Henri van ‘t Erve dankte de deelnemers voor hun enthousiaste en actieve deelname. Tijd voor de borrel!

De training wordt in maart afgerond met de reflectieochtend. Daar worden de uitgewerkte thema’s door de deelnemers gepresenteerd en ontvangen zij het officiële RLI-certificaat.

Meer weten over RLI? Ga naar: https://www.rotary-rli.nl/

februari 2024
District Communicatie Commissie 1560