• UITNODIGING
 • Bestuurswisseling 2017-2018
 • Bestuurswisseling 2016-2017
 • Bestuurswisseling 2015-2016
 • Bestuurswisseling 2014-2015
 • Herdenking Bijlmer vliegramp 4 oktober 2015
 • Fundraising Leerorkest 2015
Welkom bij Rotary Club Amsterdam-Arena

Wie zijn wij?

Rotary Club Amsterdam-Arena is in 2008 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Wij zijn onderdeel van het internationale Rotary netwerk met meer dan 1,2 miljoen leden over de hele wereld.

 

Onze club benadert het Rotary gedachtegoed op een innovatieve en hedendaagse wijze. Dat kenmerkt zich ten eerste door onze focus op het ondersteunen van mooie initiatieven door middel van kennis en kunde. Ten tweede door een diversiteit op het vlak van leeftijd, geslacht en etniciteit die kenmerkend is voor samenleving in de regio waar wij actief zijn: Amsterdam Zuidoost. 

 

De leden zijn pragmatisch ingestelde en gedreven professionals die vrijwillig hun tijd en talenten inzetten om de maatschappij verder te helpen. Service above self!

 

De focus van de club ligt op het steunen van initiatieven ten behoeve van talentvolle jongeren in een achterstandssituatie. Dit bereiken wij door inzet van onze kennis, kunde en netwerk, in de breedste zin des woord. Deze benadering wijkt af van het traditioneel beeld van donaties wat geassocieerd wordt met Rotary clubs. 


CONTACT

Onze projecten in 2017:

 • Fundraising samen met Rotary Club Blauw door middel van een sloepentocht  tbv de Favelas in Brazilie
 • Voor het AssielZoekersCentrum in de voormalige Bijlmer Bajes verzorgt onze mondhygiene specialist, Patricia Sweet, met collegae een dag gratis behandeling
 • Benefiet Jeugd Theater School ZO en Jeugd Cultuur Fonds Amsterdam wordt door ons op ondersteund met kennis, kunde en netwerk
 • Er wordt op niet-fianciele gronden samengewerkt met een bestaand initiatief gericht op het verzorgen en bereiden van gratis voedsel voor daklozen, vluchtelingen en overige groepen die onder de armoede grens leven.
 • Lid Jasmina Bilic wordt gesponsord door individuele leden bij een sponsorloop tbv vluchtelingen (www.nachtvandevluchteling.nl)

Kennismaken op 09-01-2018

Altijd al geïnteresseerd geweest in de activiteiten van de Rotary? Willen weten waar de Rotary voor staat en waarom? Op zoek zijn naar enthousiaste, betrokken mensen om je samen mee in te zetten voor diverse activiteiten in de Bijlmer en omstreken? Mee willen denken en bij willen dragen aan internationale projecten om anderen elders in de wereld te helpen?

Kom dan op 9 januari 2018 naar de kennismakingsavond van Rotary Club Amsterdam-Arena in Grand Café ZO.

We starten om 18:30 uur met een informele borrel. Tijdens de borrel informeren wij jou graag over Rotary en onze club in het bijzonder. Ook kan je kennis maken met onze leden en is er volop gelegenheid om van gedachten te wisselen.

Deelname aan de kennismakingsavond is kosteloos. Je kan je aanmelden via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen naar kennismaking@rcamsterdamarena.nl. Mocht je al iemand kennen die lid is van onze club, geef dat dan aan via het contactformulier of in de e-mail.