© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Seniorenmiddag 2018

Geslaagde seniorenmiddag Rotaryclub Bathmen de Schipbeek naar

’t Kuyerhuus in Holten

Een uitje voor ouderen organiseren, dat vindt Rotaryclub Bathmen de Schipbeek een goed doel om je voor in te zetten iets voor anderen in de samenleving te betekenen. Al voor de tiende keer gingen leden van de Rotaryclub een middag op stap met senioren uit Bathmen, Goor, Holten, Lochem en Markelo. Dit jaar stond een bezoek aan ’t Kuyerhuus in Holten op het programma.

Thuiszorgorganisaties, ViaVie Welzijn en Stichting Welzijn Ouderen zoekt de Rotaryclub jaarlijks belangstellenden uit de verschillende dorpskernen.

In restaurant ’t Kuyerhuus – op bungalowpark ‘de Lindenberg’- werden de senioren onthaald met koffie/thee en heerlijk stuk appeltaart. In dit restaurant staat een grote collectie emaille gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden. In één van de bijgebouwen is het bromfietsmuseum. Beide zijn een uit de hand gelopen hobby van de eigenaar, Jacob van Lindenberg.

Eenieder kreeg de gelegenheid rond te kijken en vragen te stellen.

Onder het genot van een drankje en een hapje werd aansluitend een quiz gehouden met vragen over het wel en wee uit de jaren 50. Kinderspelen, bromfietsmerken, gebruiksvoorwerpen, oude gebruiken en populaire liedjes, ze kwamen allemaal voorbij. Leuk om te horen wat de aanwezigen zich uit die tijd nog herinneren.

Uit de reacties bleek dat het weer een zeer geslaagde middag was. Voor de Rotaryclub aanleiding om het volgend jaar weer te organiseren.