© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.


De zeven Nederlandse gouverneurs maken zich ernstig zorgen over de humanitaire ramp die zich voltrekt in de Oekraïne. Daarom hebben we besloten om gezamenlijk met onze Districten en de Nederlandse Rotary Clubs actie te voeren voor hulp aan Oekraïne. Lees verder > 

Boskoop Schittert

Op zaterdag 13 mei a.s. wordt er in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland, de gemeente Alphen aan den Rijn, Omgevingsdienst Midden-Holland, Tuinpad Rijneveld een gezamenlijke schoonmaakactie gepland Zuidkade en Waterrijk.  

 Vanaf 09.45 uur verzamelen wij: 

 Parkeerplaats aan de Zuidkade 

(schuin tegenover IJssalon Janssen) 

 We starten met koffie, thee, fris en wat lekkers. 

 Om 10.00 uur starten we met zwerfvuil opruimen in de straten en gazons. Daarnaast zijn er ook bootjes aanwezig voor het verwijderen van afval uit de sloten. 

 Om 12.30 uur verzamelen we het afval en sluiten de actie af.  

 De organisatie zorgt voor hesjes, grijpers en afvalzakken. 

Voor informatie om deze actie: zie onderstaande knop.

Voor informatie Boskoop Schittert: Simon de Jong 

(email: s.dejong1955@gmail.com). Plastic vissen

Dubbel jubileum voor Rotaryclub Boskoop

 “Jij bij de Rotary? Dat is toch niks voor?” Dat is een veel gehoorde vraag als je zegt lid te worden van de Rotaryclub. Maar niets is minder waar. Rotary is een bloeiende en boeiende club waar je je gauw thuis voelt en waar je iets voor een ander kan betekenen. 

Dubbel jubileum in 2023
100 jaar Rotary Nederland en vijftig (+1) jaar Rotary Boskoop; dat is het dubbeljubileum voor de Rotaryclub Boskoop dat dit jaar gevierd wordt. Het 100 jarig jubileum wordt ook door de ca. 500 Rotaryclubs in Nederland met vele activiteiten gevierd waaronder een emissie loze estafette door Nederland, maar zeker ook door het opzetten van speciale activiteiten ten gunste van een goed doel. Want ook dat is Rotary. En Rotaryclub Boskoop doet hier ook volop aan mee. Zowel landelijk als plaatselijk in Boskoop. Rotaryclub Boskoop
Rotaryclub Boskoop is opgericht in 1972 door een groep Boskoopse mannelijke ondernemers. Zij kwamen wekelijks bijeen in Hotel Floriade om met elkaar de diverse zaken te bespreken. Inmiddels is de club al vele jaren ook toegankelijk voor vrouwen en worden de wekelijkse avonden ingevuld met gastsprekers en bedrijfsbezoeken. Belangrijke elementen van Rotary zijn helpen en omzien naar elkaar en je inzetten de maatschappij. Dit uit zich door betrokkenheid en het organiseren van activiteiten voor goede doelen en kennis en kunde inzetten daar waar nodig.   Naast de wekelijkse avonden organiseert de Rotaryclub Boskoop diverse acties voor plaatselijke goede doelen, maar ook landelijk of zelfs wereldwijd.
“Als Rotarian van het eerste uur ben ik nog steeds trots om bij deze club te horen”, aldus Han de Jager. “De onderlinge saamhorigheid, de ondersteuning in de maatschappij en de verscheidenheid in leden spreken mij heel erg aan. Het lidmaatschap geeft mij in ieder geval veel voldoening.” 

Wat doet Rotary?
Wereldwijd is Rotary actief met de acties Help Polio de wereld uit, waterprojecten, diverse jeugdprojecten en gezondheidsprojecten voor moeder en kind en sturen van Shelterboxen naar hulpgebieden zoals nu Turkije. Voor meer info www.rotary.org . Maar ook met lokale  projecten zoals Boskoop schittert,  Santarun tgv fietsmaatjes in Boskoop, Kom over de Brug, Gouwe Deal, Wandelen voor Water en donaties aan uiteenlopende projecten. En we zetten onze kennis in bij besturen en daar waar nodig bij maatschappelijke organisaties. Een groot aandeel hadden wij bv in de organisatie van Boskoop 800 jaar. 
“Als voorzitter dit Rotaryjaar hoop ik ook weer actief te zijn met de organisatie van diverse activiteiten”, zegt Esther van Boxtel. “ Samen met Marc Nuijten hebben we dit jaar een duo voorzitterschap. Ook dat is Rotary; samen doen, samen delen en dat spreekt mij hier zo aan. Tijdens onze open avond vertel ik graag meer hierover." 

Open avond
Om de Rotaryclub jubilea extra glans te geven houdt de Rotaryclub Boskoop op 29 maart een open avond. Dit houdt in dat geïnteresseerden van harte welkom zijn om een avond met ons mee te maken en onze Rotaryclub te leren kennen. De avond wordt gehouden in Flora Boskoop, inloop vanaf 17.30 uur. We starten de avond met een maaltijd om 18.00 uur en sluiten de avond weer rond 19.30 uur af. Vind je het leuk en interessant om hier bij te zijn meld je dan aan via secretaris@rcboskoop.nl en neem alvast een voorproefje op onze website; www.rotary.nl/Boskoop of op www.facebook.com/rotaryboskoop

Rotary club Boskoop doneert ShelterBoxen voor slachtoffers aardbevingsramp in Turkije en Syrië


Snel hulp bieden aan mensen in nood is één van de speerpunten van serviceorganisatie Rotary. Het gaat om het bieden van concrete hulp. Rotary club Boskoop doneert drie shelterboxen voor slachtoffers die geen huis meer hebben of niet meer in hun huizen durven te wonen wegens naschokken en instortingsgevaar. Veel mensen overnachten onder erbarmelijke omstandigheden in sneeuw, kou en regen. Er is sprake van grote humanitaire nood in de getroffen gebieden. 

Inmiddels is na een paar dagen in beide landen het dodental opgelopen tot boven de 36.000 en er zijn duizenden gewonden. De verwachting is dat deze aantallen nog sterk gaan oplopen. Na het uitkomen van de eerste rampberichten en het zien van zeer heftige beelden van slachtoffers van wie familie levend onder het puin ligt begraven is het Rotarynetwerk in Nederland direct in werking gesteld. Alle 500 clubs zijn door de 7 samenwerkende districtsgouverneurs gevraagd ShelterBoxen te doneren. De donaties vanuit Rotaryclubs stroomden meteen binnen en na drie dagen zijn inmiddels meer dan 200 gedoneerd ter waarde 750 euro. Daar zullen er nog veel ShelterBoxen bijkomen omdat de meeste clubs tijdens hun wekelijkse bijeenkomst samen bepalen hoeveel ShelterBoxen worden gedoneerd.

Bauke Boerma, voorzitter van ShelterBox Nederland: “Sinds de start van de actie van Rotary worden we overstelpt met donaties. ShelterBox is al ter plaatse in Turkije en Syrië en kan alle steun goed gebruiken om de slachtoffers van deze ramp een dak boven hun hoofd te bieden.”

ShelterBox, een officiële projectpartner van Rotary International, stelt in rampgebieden altijd eerst met een onderzoeksteam ter plaatse vast welke hulp het beste kan worden ingezet. Na overleg met plaatselijke en internationale hulporganisaties wordt bepaald welke hulpgoederen naar de getroffen gebieden gaan. In de bekende ShelterBoxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, slaapzakken, gereedschap en tabletten voor waterzuivering. Ook worden losse goederen zoals afdekzeilen en touw, thermische dekens, warme kleding en solarverlichting geleverd. Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor 4 volwassenen en 6 kinderen en kleinere tenten voor 2 volwassenen en 3 kinderen. Als richtlijn voor het inzetten van een grote tent geldt een bedrag van € 750,-. Rechtstreeks doneren voor ShelterBoxen is mogelijk via de doneerknop op https://www.shelterbox.nl/doneer/