Welkom op de web site Rotary club Boskoop

Floreant’s: "Gezonde kantine"

Ieder jaar wordt door de Rotaryclub Boskoop vaak samen met zuster Rotary Club Unna, aan het evenement "Kom over de Brug" een goed doel geknoopt. Door de verkoop van loten en een Rad van avontuur, de verkoop van scorekaarten en door samenwerking verenigingen wordt er een mooi bedrag binnengehaald voor het goede doel. Dit jaar was door voorzitter Rachid el Ousrouti de keuze gemaakt voor een facelift van de keuken van Floreant, waarbij een gezonde kantine een belangrijk doel was.

lees verder

Verleg die steen

‘Verleg die steen’. Bram Vermeulen verwoordde dit: “Ik heb een steen verlegd, in de rivier op aarde. Het water gaat er anders dan voorheen. De stroom van een rivier, hou je niet tegen, het water vindt er altijd een weg omheen.”
De impact hangt dus af van de grootte van de steen en de plaats waarop deze wordt gelegd. En niet alleen de rivier verandert, ook de steen gaat er anders uitzien.
Drie accenten zijn voor mij in dit jaar belangrijk:
1) Zichtbaarheid (door storytelling)
2) Diversiteit (leeftijd, geslacht en cultuur)
3) Intergenerationele verbinding (Rotary-Rotaract-Interact)
Alle zijn van essentieel belang voor onze Rotary toekomst. Laten wij vooral de aansluiting in diversiteit en generaties maken. Jonge (nieuwe) leden/professionals vervullen hierin een rol, zij geven vaak verfrissende ideeën, door nietsvermoedend de steen te verleggen. 

Zelfs Rotary International verlegt die steen. Het jaarthema van Ian Riseley onze RI President is, Rotary: making a difference.
Maak het verschil. Hoe verleg jij die steen?

Lies van Wijngaarden
Gouverneur District 1570 Midden-Nederland 2017-2018

Noteer in je agenda!

Belangrijke data
Bijeenkomst Vocational: 12 juni 2018
Gouverneursoverdracht: 30 juni 2018