© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Internationale Quiz RCBZ - Aarschot
Midzomeravondrit
Midzomeravondrit
Club Golfdag
_
our values
lees meer

Welkom bij Rotaryclub Breda-Zuid

Over Rotaryclub Breda-Zuid

Een Rotaryclub is een "service"-club. Dit betekent dat men zich bezighoudt met het verlenen van diensten aan de gemeenschap. Dit gebeurt lokaal in clubverband, maar ook daarbuiten binnen het zogenoemde "district", op landelijk niveau en binnen Rotary International.

Een Rotaryclub maakt deel uit van de wereldorganisatie Rotary International (www.rotary.org). Nederland is verdeeld in 7 districten die elk worden geleid door een gouverneur. Rotary in Nederland telt, per 1 juli 2005, 468 clubs en ruim 20.000 leden.

Rotaryclub Breda Zuid, club nummer 228, is op 7 april 1975 geïnstalleerd. Onze moederclubs zijn Breda en Breda West. Er zijn nog steeds mensen lid, die destijds de club mee hebben opgericht. In die tijd zijn er verschillende ontwikkelingen geweest. Zo zijn een aantal leden benoemd tot Paul Harris Fellow (een eervolle vermelding, slechts verkregen voor speciale diensten ten behoeve van Rotary).

In 1983 heeft deze club een charter verleend aan de eerste Rotaractclub, in 1988 levert onze club een districtsgouverneur en in 1990 ondersteunen we de oprichting van de vierde Rotaryclub in Breda.

nieuwsbrief maart 2021

In deze 9de nieuwsbrief vraag ik graag jullie aandacht voor 4 belangrijke onderwerpen.

Allereerst zijn er een paar verjaardagen te noemen, is er de Discon 2021 in Breda en het ‘nieuwe normaal’ en zeker noemenswaardig is ook één van de pijlers van Rotary: ‘vrede en veiligheid’ in de huidige pandemie.

Rotary en RC Dordrecht

Zoals jullie weten bestaat onze organisatie intussen 113 jaar. RC Dordrecht heeft afgelopen maand zijn 90-jarige bestaan kunnen vieren. Als oudste club binnen ons district (sinds 23 februari 1931) mag dat hier toch niet onvermeld blijven. Dat tijdens de diesviering ook nog een PHF uitgereikt werd aan oud-voorzitter Frans van der Walle, was een extra kroon op zijn werk voor deze club.

Discon 2021: 17 & 29 mei 2021, Breda

De Discon 2021 krijgt nu duidelijke contouren.  


Lees verder

Steun onze Foundation!

Kies uit de volgende fondsen:

1.     Annual Fund

Hiermee vult u de TRF-districtskas voor de District Grants en Global Grants.

2.     Polio Plus Fund

Hiermee helpt u Polio de wereld uit. 
Uw donatie wordt verdrievoudigd door het Bill en Melinda Gates fonds.

3.     Endowment Fund

Voor legaten met een door u te bepalen doel.

Doneer hier