© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Breda Zuid

Winterse wandeling 2022
36 Oekraïnse weeskinderen
Moestuin Amarant - Breda
Nora Werkt! - Breda
Bestuurswissel 2021
Donatie Stichting Harambee Holland - Kenia
Hart voor de OK - Amphia Ziekenhuis Breda
Zomer Fietstocht & Spare-ribs
Jeu de Boules avond bij de 7 Heuveltjes

Welkom bij Rotaryclub Breda-Zuid

Over Rotaryclub Breda-Zuid

Rotaryclub Breda-Zuid is een service-club. Dat wil zeggen: Rotary is een netwerk van enthousiaste maatschappelijk betrokken vrijwilligers met een diverse achtergond. Ons credo luidt:

Service Above Self

Dus, dienstverlening waarbij eigenbelang op de achtergrond staat. Dit gebeurt met name lokaal in clubverband, maar ook daarbuiten binnen het zogenoemde "district", op landelijk niveau en binnen Rotary International.

Bezoekers zijn altijd welkom en wil je meer weten, schroom niet om contact op te nemen.

We ontmoeten elkaar wekelijks op maandagavond op locatie bij de Fazant in Ulvenhout. Onze avonden zijn varieerd en naast persoonlijke ontwikkeling en sociaal contact zijn we zeer actief in de lokale gemeenschap.

e-mail: secretariaatrcbz@gmail.com


36 OEKRAINSE WEESKINDEREN VEILIG IN BREDA GEARRIVEERD  

Na een lange en vermoeiende rit vanuit de Oekraïne zijn 36 weeskinderen, in de leeftijd van 3-18 jaar met hun begeleiders, veilig gearriveerd in Breda. 

Samen met de gemeente Breda, die voor de huisvesting heeft gezorgd, hebben de vier Rotaryclubs Breda, Mark en Aa, Mastbos en Breda Zuid snel en daadkrachtig vervoer georganiseerd om deze kwetsbare kinderen in veiligheid te kunnen brengen.  

Een van onze lokale Rotaryleden is meegegaan op deze niet ongevaarlijke rit en zo hebben we naast fundraising ook een actieve bijdrage geleverd aan dit initiatief.

“Op school begint het“

In de afgelopen jaren heeft Stichting Harambee Holland directe hulp geboden aan 51 scholen, ofwel 82.000 leerlingen in West-Kenia. Nu slaat de stichting de handen wederom ineen om Chenjeni Primary School te voorzien van nieuwe klaslokalen. Deze openbare basisschool ligt in het buitengebied ten westen van het dorpje Kimilili. De bevolking rondom de school leeft er van de landbouw en is erg arm. De school heeft 127 kleuters waarvoor geen adequate klaslokalen voorhanden zijn en meestal buiten onder een boom les krijgen. Stichting Harambee Holland en haar Keniaanse partners gaan zich inspannen om samen met de minister van onderwijs van Bungoma County iets aan deze situatie te doen. Roel en Marianne Meijers-van Eijndhoven van Stichting Harambee Holland voegen hieraan toe: “We zijn erg blij met de royale donatie van de Rotaryclub Breda Zuid, waarmee we ook ten tijde van corona door kunnen gaan met het verbeteren van de levensstandaard en kwaliteit van onderwijs van de mensen in het westen van Kenia”.

Voor meer informatie http://www.harambeeholland.nl