© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Rotary Club Breda Zuid

Moestuin Amarant - Breda
Nora Werkt! - Breda
Bestuurswissel 2021
Donatie Stichting Harambee Holland - Kenia
Hart voor de OK - Amphia Ziekenhuis Breda
Zomer Fietstocht & Spare-ribs
Jeu de Boules avond bij de 7 Heuveltjes
Midzomernachtrit - Thebe Ijpelaar
Corona 2020 - clubavond op 1,5 meter

Welkom bij Rotaryclub Breda-Zuid

Over Rotaryclub Breda-Zuid

Rotaryclub Breda-Zuid is een "service"-club. Dat wil zeggen: Rotary is een netwerk van enthousiaste maatschappelijk betrokken vrijwilligers met een diverse achtergond. Ons credo luidt:

Service Above Self

Dus, dienstverlening waarbij eigenbelang op de achtergrond staat. Dit gebeurt met name lokaal in clubverband, maar ook daarbuiten binnen het zogenoemde "district", op landelijk niveau en binnen Rotary International.

Bezoekers zijn altijd welkom en wil je meer weten, schroom niet om contact op te nemen.

We ontmoeten elkaar wekelijks op dinsdagavond op locatie bij de Fazant in Ulvenhout. Onze avonden zijn varieerd en naast persoonlijke ontwikkeling en sociaal contact zijn we zeer actief in de lokale gemeenschap.

Restauratie Ulvenhoutse Karkooi bij De Pekhoeve van start

ULVENHOUT - Het heeft een paar jaar geduurd, voordat bouwbedrijf Balemans afgelopen week daadwerkelijk kon beginnen met de restauratie van de Karkooi in Ulvenhout. De ruim 150 jaar oude boerenschuur is een van de laatste objecten die door Stichting Boerderij De Pekhoeve nog moesten worden aangepakt.

“Op school begint het“

In de afgelopen jaren heeft Stichting Harambee Holland directe hulp geboden aan 51 scholen, ofwel 82.000 leerlingen in West-Kenia. Nu slaat de stichting de handen wederom ineen om Chenjeni Primary School te voorzien van nieuwe klaslokalen. Deze openbare basisschool ligt in het buitengebied ten westen van het dorpje Kimilili. De bevolking rondom de school leeft er van de landbouw en is erg arm. De school heeft 127 kleuters waarvoor geen adequate klaslokalen voorhanden zijn en meestal buiten onder een boom les krijgen. Stichting Harambee Holland en haar Keniaanse partners gaan zich inspannen om samen met de minister van onderwijs van Bungoma County iets aan deze situatie te doen. Roel en Marianne Meijers-van Eijndhoven van Stichting Harambee Holland voegen hieraan toe: “We zijn erg blij met de royale donatie van de Rotaryclub Breda Zuid, waarmee we ook ten tijde van corona door kunnen gaan met het verbeteren van de levensstandaard en kwaliteit van onderwijs van de mensen in het westen van Kenia”.

Voor meer informatie http://www.harambeeholland.nl