© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Op school begint het

“Op school begint het“

In de afgelopen jaren heeft Stichting Harambee Holland directe hulp geboden aan 51 scholen, ofwel 82.000 leerlingen in West-Kenia. Nu slaat de stichting de handen wederom ineen
om Chenjeni Primary School te voorzien van nieuwe klaslokalen. Deze openbare basisschool ligt in het buitengebied ten westen van het dorpje Kimilili. De bevolking rondom de school leeft er van de landbouw en is erg arm. De school heeft 127 kleuters waarvoor geen adequate klaslokalen voorhanden zijn en meestal buiten onder een boom les krijgen. Stichting Harambee Holland en haar Keniaanse partners gaan zich inspannen om samen met de minister van onderwijs van Bungoma County iets aan deze situatie te doen. Roel en Marianne Meijers-van Eijndhoven van Stichting Harambee Holland voegen hieraan toe: “We zijn erg blij met de royale donatie van de Rotaryclub Breda Zuid, waarmee we ook ten tijde van corona door kunnen gaan met het verbeteren van de levensstandaard en kwaliteit van onderwijs van de mensen in het westen van Kenia”.

Het project bestaat eruit dat in overleg met alle partijen, de Keniaanse partner, de school, de overheid en de ouders, er een goed gebouw komt met twee klaslokalen voor de kleuters, aangevuld met diverse voorzieningen voor de leerkrachten en kleuters.

De verwachting is dat dit jaar nog wordt gestart met de bouw van de kleuterschool. Het gebouw zal een uitbreiding van het aantal klaslokalen op school betekenen. Het resultaat van dit project is dat de 127 kleuters een goede, moderne leeromgeving krijgen waardoor het volgen van onderwijs op een veel beter niveau kan plaatsvinden. Door een goede basis van het kleuteronderwijs worden leerlingen geholpen om in het verdere schooltraject beter te kunnen presteren. Immers: “op school begint het”.

Voor meer informatie http://www.harambeeholland.nl en https://www.rotary.nl/bredazuid/