Rotary Foundation

The Rotary Foundation (TRF) is de wereldwijde goede doelen organisatie van alle Rotaryleden. Het is één van de grootste NGO’s ter wereld, zowel in termen van jaarlijkse begroting (meer dan US $ 260 miljoen per jaar) als in termen van wereldwijde reikwijdte.
TRF kan op wereldschaal projecten laten uitvoeren die een groot effect geven, zoals de jarenlange actie om polio de wereld uit te krijgen.

The Rotary Foundation maakt gebruik van het uitgebreide netwerk van de Rotarians voor zowel het bijeenbrengen van fondsen als voor het uitvoeren van projecten, verspreid over de hele wereld. Net zoals veel Nederlanders bijdragen aan allerlei hulporganisaties, dragen Rotarians ook bij aan hun eigen organisatie The Rotary Foundation. De bijdragen zijn of rechtstreeks/persoonlijk, of via de Rotaryclub met een gezamenlijke jaardonatie. Daarnaast kan TRF rekenen op grote bijdragen van co-financiers zoals de Bill and Melinda Gates Foundation.

Sinds de oprichting meer dan 100 jaar geleden heeft de Foundation meer dan $ 4 miljard uitgegeven aan levensveranderende, duurzame projecten.

Missie

De missie van de Rotary Foundation is om Rotarians in staat te stellen begrip, goodwill en vrede in de wereld te bevorderen door de gezondheid te verbeteren, onderwijs te ondersteunen en armoede te verlichten.