© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Overzicht van onze doelenRotary heeft focusgebieden benoemd, die een weerslag zijn van ernstige humanitaire noden. Door onze inspanningen te focussen op deze onderwerpen, kunnen we een grotere impact bereiken, lokaal en wereldwijd.Preventie en behandeling van ziekten

We geven voorlichting en delen middelen uit om de verspreiding van levensbedreigende ziekten zoals polio, hiv / aids en malaria te stoppen. We verbeteren en breiden de toegang tot goedkope en gratis gezondheidszorg in ontwikkelingsgebieden uit.

Lees verder

Water, sanitatie en hygiëne  

We ondersteunen lokale projecten om elke dag meer mensen schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne te bieden. We bouwen niet alleen putten, we delen onze expertise met de lokale bevolking om ervoor te zorgen dat onze projecten op de lange termijn slagen.

Lees verder

Basisonderwijs en alfabetisering

Meer dan 775 miljoen mensen ouder dan 15 zijn analfabeet. Ons doel is om de capaciteit van gemeenschappen te versterken om basisonderwijs en alfabetisering te ondersteunen, genderongelijkheid in het onderwijs te verminderen en de alfabetisering van volwassenen te vergroten.

Lees verder


Gezondheid van moeder en kind

Elk jaar sterven bijna 6 miljoen kinderen onder de vijf jaar door ondervoeding, slechte gezondheidszorg en ontoereikende sanitaire voorzieningen. We breiden de toegang tot kwaliteitszorg uit, zodat moeders en hun kinderen zich sterker kunnen ontwikkelen.

Lees verder

Vrede en
conflictbeheersing

Rotary initieert gesprekken om begrip binnen en tussen culturen te bevorderen. We leiden volwassenen en jonge leiders op om conflicten te voorkomen, erin te bemiddelen en helpen vluchtelingen die gevaarlijke gebieden zijn ontvlucht.

Lees verder

Economische en sociale ontwikkeling

We voeren serviceprojecten uit die de economische en gemeenschapsontwikkeling bevorderen en kansen creëren voor waardig en productief werk voor jong en oud. We versterken ook lokale ondernemers en gemeenschapsleiders, met name vrouwen, in arme gemeenschappen.

Lees verder


Leefmilieu

Rotary’s nieuwe prioriteit is een grondige aanpak van schadelijke invloeden op ons leefmilieu. Laten we als People of Action de handen uit de mouwen steken voor projecten met een positief, meetbaar en duurzaam effect op de plek die we allen kennen als onze wereld.

Lees verder

End Polio Now

Rotary werkt al meer dan 35 jaar aan de uitroeiing van polio en ons doel om de aarde van deze ziekte te bevrijden is in zicht. We zijn in 1979 begonnen met vaccinaties voor 6 miljoen kinderen in de Filippijnen. Tegenwoordig zijn Afghanistan en Pakistan de enige landen waar polio nog steeds actief is.

Lees verder

The Rotary Foundation

The Rotary Foundation (TRF) is de wereldwijde goede doelen organisatie van alle Rotaryleden. Het is één van de grootste NGO’s ter wereld, zowel in termen van jaarlijkse begroting (meer dan US $ 260 miljoen per jaar) als in termen van wereldwijde reikwijdte. 

Lees verder