© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nieuwsbrieven jaargang 2021-2022-2023

 1. Maandbrief november 2022

  De wintertijd is weer ingegaan maar ons district is allesbehalve in winterslaap! Tijdens het Groot Staf Beraad (GSB) hebben begin oktober alle voorzitters van de districtcommissie hun plannen voor dit jaar gepresenteerd. De RBC’s (Regionaal Bestuur Contact tussen de clubvoorzitters in een regio) zijn in bijna alle regio’s geweest en de Pre-Pets per regio, onder leiding van onze inkomend-gouverneur (DGE) Stan Uyland voor alle inkomend-clubvoorzitters komen eraan.

 2. Maandbrief oktober 2022

  In ons district zijn alle Rotaryclubs druk bezig met allerlei activiteiten die de komende maanden op stapel staan. Alle clubvoorzitters hebben een uitnodiging ontvangen voor de RBC’s (Regionale Bestuurs Contacten). In zo’n RBC kunnen ze ervaringen uitwisselen en praten we elkaar bij over wat er speelt. Ook de gezamenlijke gouverneursbezoeken zijn gestart en ze zijn een succes!

 3. Maandbrief september 2022

  De vakanties zijn achter de rug en iedereen is weer opgestart. Ook in ons Rotarydistrict zijn we volop aan de slag. In deze maandbrief informeren we jullie over allerlei activiteiten.

 4. Maandbrief augustus 2022

  Met heel veel plezier ben ik op 25 juni 2022 aan de slag gegaan als gouverneur van ons district D1570. Mijn voorganger Coen Hoenkamp overhandigde mij de officiële gouverneursketen tijdens een mooie bijeenkomst. Het internationale jaarthema, ingesteld door President Jennifer Jones, is ‘Imagine Rotary”. Hier wil ik samen met jullie de komende tijd invulling aan geven.

 5. Maandbrief juni 2022

  Het einde van het Gouverneursjaar 2021 – 2022 is daar. Het jaar is omgevlogen, ik heb er enorm van genoten en ik hoop jullie ook. Mijn thema was vitaliteit en dat heb ik geprobeerd over te brengen tijdens mijn clubbezoeken. Na die bezoeken waren veel leden enthousiast en dat gaf mij energie voor de volgend bezoeken. Ik heb 71 clubs bezocht en de laatste club was Vianen-Vreeswijk. Zaterdag 25 juni heb ik het stokje overgedragen aan Aad Otto.

 6. Maandbrief april 2022

  Terwijl ik aan deze maandbrief begin te schrijven ben ik net terug uit Utrecht. Het is Koningsdag en dat werd voor mij een extra mooi feestje. Jatin Agarwal, voorzitter van RC Utrecht International, nodigde mij uit voor de Fundraising Food Stall op de Vrijmarkt in Utrecht Leidsche Rijn. Door de club georganiseerd voor een Empowering Girls project in India. Jatin had samen met zijn partner ‘real’ Indian food bereid. Het was allemaal heerlijk. AG Anouk Masson was er ook bij; het betrof immers haar eigen club.

 7. Maandbrief maart 2022

  Oorlog in Oekraïne. Het is niet voor te stellen dat dat nu gebeurt in Europa. De wereld lijkt in één klap veranderd. Rotary speelt daar direct op in. Clubs startten met hulpacties samen met een lokale kerk of andere organisaties. Hulpgoederen werden opgehaald en spontaan naar Hongarije gereden. People of Action!

 8. Maandbrief februari 2022

  De beperkende maatregelen rondom COVID-19 zijn zo goed als voorbij. Daar ben ik uiteraard erg blij mee. Clubs komen weer fysiek bij elkaar. Mijn bezoeken aan de clubs zijn weer op locatie. En we kunnen weer aan de slag met onze activiteiten zoals we dat gewend waren: People of Action!
  Deze maand wil ik stilstaan bij Ledenwerving en Empowering Girls, naast uiteraard de vaste rubrieken Kunst en Agenda.

 9. Maandbrief januari 2022

 10. Maandbrief januari 2022

  Traditioneel wordt één District Assembly (Algemene Ledenvergadering) gehouden tijdens de PETS (Inkomend Voorzitters Training). De oud-gouverneur legt financiële verantwoording af en de inkomend gouverneur presenteert zijn plannen. Dat voelt voor velen niet logisch aan: alsof een bedrijf zijn jaarverslag pas na een jaar presenteert.