© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nieuwsbrieven jaargang 2021-2022

 1. Maandbrief april 2022

  Terwijl ik aan deze maandbrief begin te schrijven ben ik net terug uit Utrecht. Het is Koningsdag en dat werd voor mij een extra mooi feestje. Jatin Agarwal, voorzitter van RC Utrecht International, nodigde mij uit voor de Fundraising Food Stall op de Vrijmarkt in Utrecht Leidsche Rijn. Door de club georganiseerd voor een Empowering Girls project in India. Jatin had samen met zijn partner ‘real’ Indian food bereid. Het was allemaal heerlijk. AG Anouk Masson was er ook bij; het betrof immers haar eigen club.

 2. Maandbrief maart 2022

  Oorlog in Oekraïne. Het is niet voor te stellen dat dat nu gebeurt in Europa. De wereld lijkt in één klap veranderd. Rotary speelt daar direct op in. Clubs startten met hulpacties samen met een lokale kerk of andere organisaties. Hulpgoederen werden opgehaald en spontaan naar Hongarije gereden. People of Action!

 3. Maandbrief februari 2022

  De beperkende maatregelen rondom COVID-19 zijn zo goed als voorbij. Daar ben ik uiteraard erg blij mee. Clubs komen weer fysiek bij elkaar. Mijn bezoeken aan de clubs zijn weer op locatie. En we kunnen weer aan de slag met onze activiteiten zoals we dat gewend waren: People of Action!
  Deze maand wil ik stilstaan bij Ledenwerving en Empowering Girls, naast uiteraard de vaste rubrieken Kunst en Agenda.

 4. Maandbrief januari 2022

  Traditioneel wordt één District Assembly (Algemene Ledenvergadering) gehouden tijdens de PETS (Inkomend Voorzitters Training). De oud-gouverneur legt financiële verantwoording af en de inkomend gouverneur presenteert zijn plannen. Dat voelt voor velen niet logisch aan: alsof een bedrijf zijn jaarverslag pas na een jaar presenteert.

 5. Maandbrief december 2021

  Deze maandbrief begin ik met de kerstkaart waarmee mijn vrouw Elly en ik alle Rotarians heel veel moois toewensen waaronder een gezond Rotary jaar. Gezondheid; we beseffen nu in deze bijzondere tijd des temeer hoe belangrijk dat is.

 6. Maandbrief november 2021

  Corona dwingt ons opnieuw tot maatregelen. Het is een dilemma en wat is wijsheid. We zoeken de balans tussen actief blijven en mogelijke besmettingen beperken.

  Ook clubs besluiten weer online te gaan. Het is mogelijk een deel hybride te doen of tafeltjes van vier thuis te organiseren. Want inmiddels weten we hoe om te gaan met onze beperkingen.

 7. Maandbrief oktober 2021

  Bij RC Utrecht West mocht ik Petra Claessen onderscheiden met een PHF voor haar inzet voor het district.
  Petra is inmiddels RAN-bestuurder maar was een grote hulp in het jaar van Ron Bolderman met de Online Inspiratie dag en Rotary TV. Daarnaast is zij met Ron landelijk aan de slag gegaan met het verbeteren van de communicatie en van het Rotary Magazine.

 8. Maandbrief september 2021

  Het was deze maand druk. Gouverneur zijn blijkt een dagtaak. Maar, ik vind het leuk. Leuk om al mijn Rotary-ervaring in te zetten en dat wat ik in de afgelopen twee jaar geleerd heb te gebruiken. Rotary is een professionele organisatie en dat trekt mij aan.

 9. Maandbrief augustus 2021

  De zomervakantie is voorbij, we starten weer met onze projecten en clubavonden. En, we zien elkaar na lange tijd weer in levenden lijve! Dat is natuurlijk geweldig.

 10. Maandbrief juli 2021

  Het mocht nét weer, daarom konden we voor de gouverneurswissel eind juni naar een restaurant aan de Gooise hei. Districtsvrijwilligers en leden van mijn club Huizen Gooimeer waren erbij. Een geweldige beleving om elkaar weer fysiek te ontmoeten!