© 2022 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
29-4-1022 Klokkenstoel officieel in gebruik genomen
Klokkenstoelproject
Bloemenactie 2021
Bloemenactie 2021
HAVENDAG
Rotary Magazine
lees hier
jaarthema 2022 - 2023
klik hier voor een toelichting
word lid van de eerste E-club
lees hier

Welkom bij Rotaryclub Gorinchem-Merwede

Voorjaar 2021:
bewoners zorgcentra ontvangen lenteboeket én mogen een bosje weggeven

Op vrijdag 19 maart verrasten leden van Rotaryclub Gorinchem-Merwede de bewoners van woonzorgcentra De Schutse en Steijndeld met een fleurig lenteboeket. Maar dat was niet alles: bij elk boeket zat een kaartje waarmee de ontvangers een bosje bloemen cadeau kunnen doen aan iemand die dat volgens hen verdient.

Al vroeg in de ochtend waren vrijwilligers van de Rotaryclub in de weer om de kaartjes aan de boeketten te bevestigen, waarna ze konden worden bezorgd bij de zorgcentra. De reacties waren hartverwarmend.

Claire Zwaan, medewerker team Welzijn van de Schutse, vertelde: “Onze bewoners waren zeer verrast, zeker wanneer ze hoorden dat ze ook nog een bosje bloemen aan een ander cadeau mogen doen. Veel bewoners wilden direct het kaartje invullen. Het ‘bosje met een boodschap’ is een prachtig initiatief dat vaak met een brede glimlach en soms met een traan van ontroering werd ontvangen.”

Ook Mari Kant, activiteitenbegeleider van zorgcentrum Steijndeld, reageerde enthousiast: “De bewoners van Huize Steijndeld waren enorm verrast en zijn er heel blij mee! Iedereen heel veel dank voor deze fleurige ruiker in de voor hen zo verstoorde periode!”

In april gaan de Rotaryleden weer enthousiast op pad om namens de bewoners mensen te verrassen met een boeket.

2019-2020: Project klokkenstoel

Project klokkenstoel

In het clubjaar 2019-2020 maakt Rotaryclub Gorinchem-Merwede zich sterk voor de realisatie van een klassieke, vrijstaande klokkenstoel Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

Met dit project is een prachtige bestemming gevonden voor de historische luidklok die in 1581 is gemaakt en eeuwenlang als brandklok in de Grote Toren heeft gehangen. Sinds 1965 was de klok in bruikleen bij de Exoduskerk 

Daarbij werken wij samen met het Gorcumse Omnia College en met restauratiedeskundige Bernard Siera.

Meer informatie

Sinterklaasactie

Rotary actie Sinterklaas

Rotary Gorinchem-Merwede helpt met inzamelen sinterklaascadeaus voor kinderen Gorinchemse minimagezinnen

Op zaterdag 21 november 2020 hielpen de leden van Rotary Gorinchem - Merwede om speelgoed en cadeaus  in te zamelen bij diverse winkelcentra in Gorinchem. 

Stichting Sint Nicolaasteam is hier erg dankbaar voor “Wij zijn blij verrast met de steun van de Rotary. Door de enorme vraag en aanbod lukt het ons anders niet om met onze eigen vrijwilligers op een verantwoorde manier alle cadeautjes bij elkaar te brengen. Nu kunnen we beter onze bezoekers bedienen maar ook ondernemers steunen in de desbetreffende winkelcentra.” aldus voorzitter Coby Dekker.

Deze actie sluit goed aan bij de doelstelling van Rotary iets te betekenen voor de samenleving "Juist in deze bijzondere tijden kan Sinterklaas wel wat extra hulp gebruiken om zo veel mogelijk kinderen alsnog thuis een leuk feest te bezorgen. Rotary Gorinchem-Merwede draagt daarom met veel plezier haar steentje bij aan dit mooie initiatief."

Rotary

Door iets met elkaar in groepsverband te ondernemen kom je dichter bij elkaar. Service verlenen is daarbij zowel doel als middel.