Welkom bij Rotaryclub Gorinchem-Merwede

Rotary Gorinchem-Merwede

Play videoWaarom Rotary?

Rotary Gorinchem-Merwede – een club van mensen uit verschillende beroepsgroepen die graag hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld door hun (vak)kennis ter beschikking te stellen en serviceprojecten te organiseren, maar ook door van elkaar te leren. Onze club telt leden die wonen en/of werken in Gorinchem en omstreken, maar is onderdeel van een wereldwijde organisatie met meer dan 1,2 miljoen leden.
Wij komen wekelijks op woensdagavond bij elkaar in het centrum van Gorinchem, waar we samen eten en vervolgens een programma hebben, vaak met een gastspreker of  een spreker uit eigen kring.

Meer informatie

Rotary steunt Ice4Life

Ice4Life

Rotary Gorinchem-Merwede steunt Gerrit van de Giessen en Jesse van Ekeren in hun deelname aan de ICE4Life triatlon challenge. Gerrit heeft reuma en hij heeft meegedaan aan een onderzoek om vast te stellen of regelmatige blootstelling aan koude zijn afweersysteem zou helpen om met minder medicijnen toe te kunnen. Hij is hier zo enthousiast over dat hij samen met een vriend (team Gerrit & Jesse) deelneemt aan deze challenge, waarbij ze in alleen een zwembroek eerst 10 km gaan hardlopen, vervolgens 20 km gaan fietsen en tenslotte 10 minuten in ijskoud water gaan zitten. Hiermee halen ze geld op voor de strijd tegen kanker.

Ice4Life heeft zich tot doel gesteld om de (kanker) patiënt centraal te stellen en meer zichtbaar te maken. Middels evenementen vragen zij aandacht voor de positie van de patiënt. Dit doen ze door de patiënt daadwerkelijk centraal te stellen alsook door sponsorgeld op te halen, waarmee Ice4Life initiatieven kan ondersteunen die bijdragen aan hun doelstelling. De gehele opbrengst gaat naar onderzoek tegen kanker.

Meer informatie

Rotary

Door iets met elkaar in groepsverband te ondernemen kom je dichter bij elkaar. Service verlenen is daarbij zowel doel als middel.