Welkom bij Rotaryclub Gorinchem-Merwede

Project klokkenstoel 2019-2020

Project klokkenstoel

In het clubjaar 2019-2020 maakt Rotaryclub Gorinchem-Merwede zich sterk voor de realisatie van een klassieke, vrijstaande klokkenstoel Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

Met dit project is een prachtige bestemming gevonden voor de historische luidklok die in 1581 is gemaakt en eeuwenlang als brandklok in de Grote Toren heeft gehangen. Sinds 1965 was de klok in bruikleen bij de Exoduskerk 

Daarbij werken wij samen met het Gorcumse Omnia College en met restauratiedeskundige Bernard Siera.

Meer informatie

Be(er) a gift to the world

Etiket

Het idee bestond al langer, maar nu is het gelukt. Ons eigen bier: Dubbel Genieten. U geniet van ons bier en tegelijkertijd kunnen wij met de opbrengst goede doelen steunen.

Samen met onze Gorinchemse stadsbrouwerij Dukes hebben we een dubbel bier met een eigen twist gebrouwen, met Hop van onze zuster club uit Poperinge, de hop hoofdstad van België.

Dit Gorinchemse Rotaryjaar staat in het teken van “Nickerie”, een plaats in Suriname waar onze huidige voorzitter “Paul Liqui Lung” een aantal maanden per jaar als Chirurg werkt in het plaatselijke ziekenhuis. Als club maken we ons sterk om in dit ziekenhuis te helpen een Kinderopvang te realiseren zodat het verplegend personeel overdag de handen vrij heeft voor het uitvoeren van de werkzaamheden in het ziekenhuis, al jaren een wens van het ziekenhuis.

Wilt u ons Project steunen, dan kunt u dit doen door zelf van ons bier te genieten of het aan een ander te geven. : “Be(er), a Gift to the World” Bestellen kan door een mail te sturen naar info@beeragifttotheworld.

Meer informatie

Rotary

Door iets met elkaar in groepsverband te ondernemen kom je dichter bij elkaar. Service verlenen is daarbij zowel doel als middel.