Welkom bij Rotaryclub Gorinchem-Merwede

Project klokkenstoel 2019-2020

Project klokkenstoel

In het clubjaar 2019-2020 maakt Rotaryclub Gorinchem-Merwede zich sterk voor de realisatie van een klassieke, vrijstaande klokkenstoel Buiten de Waterpoort in Gorinchem.

Met dit project is een prachtige bestemming gevonden voor de historische luidklok die in 1581 is gemaakt en eeuwenlang als brandklok in de Grote Toren heeft gehangen. Sinds 1965 was de klok in bruikleen bij de Exoduskerk 

Daarbij werken wij samen met het Gorcumse Omnia College en met restauratiedeskundige Bernard Siera.

Meer informatie

Help de Sint!

Rotary actie Sinterklaas

Rotary Gorinchem-Merwede helpt met inzamelen sinterklaascadeaus voor kinderen Gorinchemse minimagezinnen

Op zaterdag 21 november helpen de leden van Rotary Gorinchem - Merwede om speelgoed en cadeaus  in te zamelen bij diverse winkelcentra in Gorinchem. Hiervoor zal de Rotary aanstaande zaterdag tussen 10:00 en 15:00 herkenbaar aanwezig zijn op de parkeerplaatsen van Piazza, Nieuw Dalem en Hoog Dalem.

Stichting Sint Nicolaasteam is hier erg dankbaar voor “Wij zijn blij verrast met de steun van de Rotary. Door de enorme vraag en aanbod lukt het ons anders niet om met onze eigen vrijwilligers op een verantwoorde manier alle cadeautjes bij elkaar te brengen. Nu kunnen we beter onze bezoekers bedienen maar ook ondernemers steunen in de desbetreffende winkelcentra.” aldus voorzitter Coby Dekker.

Deze actie sluit goed aan bij de doelstelling van Rotary iets te betekenen voor de samenleving "Juist in deze bijzondere tijden kan Sinterklaas wel wat extra hulp gebruiken om zo veel mogelijk kinderen alsnog thuis een leuk feest te bezorgen. Rotary Gorinchem-Merwede draagt daarom met veel plezier haar steentje bij aan dit mooie initiatief."

Sinterklaascadeaus brengen

Op de parkeerplaatsen van Winkelcentrum Piazza (aan de kant van de Kruidvat), winkelcentrum Nieuw Dalem (aan de voorkant) en winkelcentrum Hoog Dalem zal de Rotary zaterdag 21 november aanwezig zijn tussen 10:00 en 15:00 uur. Daar kan speelgoed worden gebracht en kunnen verlanglijstjes worden opgehaald. De locatie is te herkennen door de hoge beachvlaggen die de Rotary hier zal neerzetten. 

Extra openingsmomenten bij Huis van Sint Nicolaas

Ook in het centrum bent u gewoon welkom om spullen te brengen. Overdag is het Huis van Sint Nicolaas op de Gasthuisstraat 34 te bezoeken tussen 10:00 en 16:00 uur (met uitzonderingen van maandag en zondag). Door het succes van de eerste dagen heeft de organisatie van Sint Nicolaas besloten om extra openingstijden in de avond in te voeren. “Wij kregen veel vraag of ook in de avond speelgoed gebracht kon worden. Daar geven wij graag gehoor aan.” aldus voorzitter Coby Dekker. Daarom zal het Huis van Sint Nicolaas naast de dinsdagavond ook op woensdag- en vrijdagavond open zijn van 18:30 - 20:00.

Rotary

Door iets met elkaar in groepsverband te ondernemen kom je dichter bij elkaar. Service verlenen is daarbij zowel doel als middel.