© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

persbericht boottocht 2015

PERSBERICHT

ZONOVERGOTEN ROTARY-BOOTTOCHT WEER DAVEREND SUCCES

(chapeau suggestie)

ROTARY CLUB GORINCHEM MERWEDE ORGANISEERT JAARLIJKSE BOOTTOCHT

(sub-chapeau suggestie)

Zaterdag 29 augustus jl. was het weer zo ver. Rond de klokke van 9 uur trokken de chauffeurs van Taxi Bedrijf Haars er op uit, om een 70 tal veelal wat oudere mensen op te halen, die toe waren aan een heerlijk verzorgd dagje uit.

Alle gasten werden ontvangen door een groot team van vrijwilligers van “Rotary Club Gorinchem Merwede” (de woensdag avond club voor regio Gorinchem) die deze tocht georganiseerd hadden. Ook had zich nog een aantal medische en culinaire experts gemeld om alles tot in de puntjes te laten verlopen.

Om ongeveer 10 uur vertrok de Salonboot “de Columbus” van Waterfeesten.nl vanaf Buiten de Waterpoort om het ruime sop te kiezen richting Woudrichem, het voor Gorcummers bekende “Maasje” de Sluis van Andel richting Heusden te varen. Onderweg werd er eerst genoten van koffie met zelfgebakken taart. De borrel werd fraai versierd met roomzachte haring van Visspecialist van Lopik en heerlijke diverse soorten worst van Slagerij Gelderblom.

Als lunch werd een heerlijke “echt Hollandse” maaltijd geserveerd met een fraai versierde dessert verrassing waar Jan Sterk Plus een groot aandeel had in de leverantie van dagverse ingrediënten.

Onderweg werd er genoten en gezongen op de vrolijke tonen van Toetsenist Gerrit van Veen en vertelde Ad Van de Giessen wetenswaardigheidjes over prachtige landschappelijke gebieden en natuurlijke monumenten die vanaf de boot te zien waren.

Na de lunch en de diverse borreltjes viel af en toe een oogje dicht of soezelde men weg in de zon.

Als slotakkoord kwam de feeststemming er goed in. Er werd gezongen, gelachen en zelfs gedanst voordat de Columbus om 4 uur weer aanmeerde aan de Henri Dunant Steiger ,

Buiten de Waterpoort in Gorcum, waar de taxi’s van Haars al weer klaar stonden om iedereen veilig thuis te brengen.

Een geslaagde dag, mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren en Rotary Club Gorinchem Merwede, waar volop genoten werd door mensen die niet vaak de mogelijkheid hebben om erop uit te trekken.

Niet voor publicatie:

Voor nadere informatie:

Hans Staal

06 51 898 790

post@hansstaal.nl