Welkom op de site van Rotaryclub Heemstede

Jonge Helden 2016

Jonge Helden 2016

Anke Kraaijeveld en Yasmee Kilsdonk winnen Jonge Helden Award 2016

Op 21 juni heeft wethouder Heleen Hooij de Jonge Helden Trofee uitgereikt aan Anke Kraaijeveld en Yasmee Kilsdonk. Het bestuur van Rotaryclub Heemstede had, mede namens de gemeente Heemstede, het bijzondere genoegen deze prijs voor de 5e keer op een rij beschikbaar te stellen.

Over de winnaressen

Anke Kraaijeveld en Yasmee Kilsdonk zijn terechte winnaressen. Wat begon met het maken van een profielwerkstuk, liep uit in een totaalproject in Oeganda om een educatiemethode over HIV te ontwikkelen. Ze hebben in plaats van een gemiddelde 80 uur (dat een leerling aan een profielwerkstuk besteedt), ruim 500 uur in het project gestoken en 2.500 euro van hun spaargeld geïnvesteerd. Ze hebben een educatief spel, een boek en een lied ontwikkeld. Vervolgens zijn ze, last but not least, een crowdfundingscampagne gestart.

€ 5.000,= naar Hospice

Hospice 20160602

Een cheque van € 5.000 voor de Stichting Hospice Groep Haarlem e.o

Op 3 juni 2016 overhandigden voorzitter Edzo Huisman en Jan Willemink als organisator van de Dickens Kerstmarkt 2015 aan de directie van het Bijna Thuis Huis een cheque van € 5.000. Scheidend directeur Gabriëlle Konings en inkomend directeur Pauline Jäger toonden zich verheugd over deze actie en aanvaardden de opbrengst in grote dank.