© 2021 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
Rotary Club Heemstede juli 2019
Openluchtbioscoop 2019 geslaagd event
Voor het verslag, klik hier
Burgemeester bezoekt Rotary Heemstede
Lees meer over bijzondere sprekers
5000,- naar Hospice Heemstede
Mooie opkomst Openluchtbioscoop op 30 juni 2018
Meer info & Tickets
We zijn er bijna...
Rotary Club Heemstede: één van de 34.000 clubs wereldwijd
Ontdek meer over Rotary
Wat doet Rotary?
Lees meer

Welkom op de site van Rotaryclub Heemstede

End plastic soup

Dank u wel!

Dit jaar vinden er binnen de Rotary vele 'End Plastic Soup’ activiteiten plaats rondom de landelijke actiedag, zaterdag 1 juni 2019. Rotaryclub Heemstede richt zich op de jeugd binnen onze gemeente en wil hen bewuster maken van dit grote probleem. Tussen 20 tot 29 mei geven we 15 gastlessen over plastic en zwerfafval en de impact ervan op het milieu en onze toekomst aan 350 leerlingen van de Heemsteedse basisscholen. Aan het einde van de les geven we samen het goede voorbeeld en ruimen we zwerfafval op in de buurt van de school. 

De klas die het meeste afval opruimt, wint een prijs (beschikbaar gesteld door de gemeente), die wordt uitgereikt op 1 juni 2019 om 13.00 uur op de Binnenweg voor de Gall & Gall. Deze school mag zich dan 'De meest opgeruimde school van Heemstede’ noemen en we maken samen ter plekke een kunstwerk van afval. Al het opgeruimde afval van de scholen zal aanwezig zijn op dit ‘End Plastic Soup plein’. De prijs wordt uitgereikt door de wethouder Duurzaamheid van Heemstede, Annelies van der Have en de voorzitter van Rotaryclub Heemstede, Maarten Thans. Komen jullie ook? 

Ook zullen we bij 4 lokale supermarkten voorlichting geven over plastic verpakkingen. Welke rol kan de consument hierbij spelen? Rotaryleden en ambtenaren gaan met winkelende bezoekers het gesprek aan over het belang van verantwoord plastic gebruik en het uitbannen van zwerfafval. Want Plastic Soup begint op de stoep!

Meer informatie over de activiteiten van andere Rotaryclubs: www.endplastiscoup.nl

In de media

Rotary Vlielandkamp

Rotary Vlielandkamp

In de zomer van 2018 heeft Rotary Club Heemstede weer 2 kinderen aan het Vlielandkamp kunnen laten deelnemen. Al sinds 1972 organiseert Rotary Nederland jaarlijks het vakantiekamp voor kinderen die, om uiteenlopende redenen, anders niet met vakantie kunnen. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan mee naar het eiland en hebben daar een onvergetelijke vakantie.

Het Rotary Vlielandkamp staat bol van activiteiten zoals met een speedboot de zee op om zeehonden te spotten, naar het zwembad, sportdag, midgetgolfen, krabben zoeken, kinderdisco, een circusworkshop met een eigen optreden, een barbecue en nog veel meer. We zijn blij dat wij als lokale club al vele kinderen een onvergetelijke week bezorgd hebben en zijn van plan dit nog lang te blijven doen.

Kerstactie eenzame ouderen

Wij willen eenzame ouderen in Heemstede gedurende de kerstperiode een hart onder de riem steken door hen een tasje aan te bieden dat is gevuld met verschillende producten en een persoonlijk kaartje. Op het kaartje kan de ontvanger aangeven of hij of zij gebeld wil worden voor "een praatje met een maatje". Als men aangeeft hier interesse in te hebben nemen wij contact op met de desbetreffende persoon. Verspreiding van de ruim 150 tasjes vindt plaats tijdens activiteiten van welzijnsorganisatie WIJ Heemstede. Via deze weg nogmaals hartelijk dank aan de organisaties en individuen die een bijdrage hebben geleverd voor de invulling van de tasjes: Rituals, Vattenfall, Mondial Cosmetics, VDB divers, Stroopwafel World, Ellen Meuwese en Van Den Putten.

1 september start ons nieuwe bestuur!