Welkom op de site van Rotaryclub Heemstede

5.000,- voor goede doelen!

Openluchtbioscoop Opbrengst 5.000 euro voor goede doelen!

Rotary Club Heemstede is bijzonder trots om te vermelden dat we met de openluchtbioscoop van 3 september 5.000 Euro hebben opgehaald voor het goede doel! Stichting de Zonnebloem Heemstede en Stichting de Vrolijke Noot krijgen daarmee ieder 2.500 Euro. De Zonnebloem kan hiermee voor mensen met een fysieke beperking een fantastisch kerstmaal organiseren en De Vrolijke Noot kan nu nog meer mooie muzikale evenementen verzorgen voor bewoners van verzorgingstehuizen. 

 

We vonden de openlucht bioscoop een heel gezellige dag en hopen dat iedereen genoten heeft. Rotary Club Heemstede wil graag iedereen, bezoekers en sponsoren bedanken. Volgend jaar zullen we zaterdag 30 juni 2018 de openluchtbioscoop herhalen. Ga naar onze facebook pagina of deze website voor updates over de openluchtbioscoop en al onze activiteiten:

https://www.facebook.com/RotaryClubHeemstede/

Jonge Helden 2016

Jonge Helden 2016

Anke Kraaijeveld en Yasmee Kilsdonk winnen Jonge Helden Award 2016

Op 21 juni heeft wethouder Heleen Hooij de Jonge Helden Trofee uitgereikt aan Anke Kraaijeveld en Yasmee KilsdonkHet bestuur van Rotaryclub Heemstede had, mede namens de gemeente Heemstede, het bijzondere genoegen deze prijs voor de 5e keer op een rij beschikbaar te stellen.

Over de winnaressen

Anke Kraaijeveld en Yasmee Kilsdonk zijn terechte winnaressen. Wat begon met het maken van een profielwerkstuk, liep uit in een totaalproject in Oeganda om een educatiemethode over HIV te ontwikkelen. Ze hebben in plaats van een gemiddelde 80 uur (dat een leerling aan een profielwerkstuk besteedt), ruim 500 uur in het project gestoken en 2.500 euro van hun spaargeld geïnvesteerd. Ze hebben een educatief spel, een boek en een lied ontwikkeld. Vervolgens zijn ze, last but not least, een crowdfundingscampagne gestart.

DISTRICTSMANIFESTATIE

nf

Het staat al geruime tijd aangekondigd in onze district agenda!

Op zaterdag 9 juni sluit ik het Rotaryjaar 2017-2018 en mijn ‘gouverneursleven’ af met de Rotary District Manifestatie “Het Verschil Gemaakt” in de Cultuurkoepel in Heiloo.

WAT IS DE BEDOELING?
Het thema van dit jaar is ‘Rotary making a difference’. De logische vraag is nu: Hoe hebben de Rotaryclubs in ons district dit jaar het verschil gemaakt en voor wie?

Met het ‘hoe’ laten we zien en horen welk(e) actie, evenement, project, activiteit(en) we gedaan/uitgevoerd hebben.

Belangrijk is voor ‘wie’ we dit hebben gedaan. Voor welke goede doelen (personen, organisaties, projecten, instellingen…) is dit van (groot) belang geweest?
VOOR WIE IS HET VERSCHIL GEMAAKT?

De vorm, waarin dit allemaal gegoten wordt, is een ‘markt’ met kraampjes, standjes en statafels met daarnaast een aantal (korte) plenaire presentaties (filmpje, pitch, foto’s, sheets, demonstratie….).

MEER INFORMATIE